| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1070] Názory 10711080 z 1907  [Dalších 827 >>]
Martina, 07, 10 42149
5.12.2008 14:07:41
Rendo, to je teletapie~;)

A vy jste kupovali reciver a kartu v CR?
Me znamy, ktery prodava hifi a tv, rikal, ze potrebuji oboji koupit v Cechach, pak aktivovat a v pohode se to da zapojit v cizine - jak psala Andrea. Tak nevim, o Vanocich ho uvidim, tak se ho zkusim jeste vyptat, bude mit radost, az mu budu zase pokladat zaludne otazky, kterym sama poradne nerozumim~f~
Martina, 07, 10 42149
5.12.2008 13:50:19
No, Kaculdo, to budete mit zajimavy odjezd do Cech~t~
Ale tu kuchyn bych taky brala, to je super nabidka, co~R^

A koukam, jestli se tu neobjevila Renda s referatem o zapojeni ceske tv~t~ a ona porad nikde~2~
Renda a spol 7338
5.12.2008 13:47:14
ahojka Martino,telka jeste nejde....

Andreo,psala jsi"

Re: Ceska TV?
10.11.2008 22:13:09
Martino,
neco se da sledovat na internetu. Ale pokud chces prijimat normalne televizi, tak musis mit dostatecne velky satelit- my mame myslim 80cm. Nevim, mozna dneska staci i mensi, taky bude zalezet na tom kde jste. Potom tu "bednicku" dovnitr ktera musi mit otvor do ktere se da strcit karta. No a pak si v nejakem obchode v CR koupis kartu na satelitni prijimani programu - aby tam bylo okrem jineho CT1, CT2, Prima a Nova. Stoji to kolem 3-4tisic. S tim dostanes papir na registraci, ktery vyplnis na nekoho kdo plati v CR koncesionarske poplatky, odesles a je hotovo. Pak teda je jeste potreba to doma vsechno spravne nastelovat. My si na to pozvali pana - protoze jsme chteli najit cesky, nemecky a anglicky satelit a manza by u toho stravil cely vikend. I pan odbornik to delal asi 2 hodiny. Snad je to srozumitelne"

vse udelano dle tohoto navodu,ale nic nejde...bylo me tvrzeno,ze si mam vzit reciver do ceska a nechat si tam neco nahrat a to me pripada,jako blbost...byl to znamej odbornik,ktery se nam to snazil nastavit,ale bez uspechu,cr telku , jeste nikdy nenastavoval,tak si myslim,ze je chyba u neho,nebo????

diky za odpoved....

renda
kaculda 17148
4.12.2008 19:02:42
Doufam, ze aspon v CR bude snih:).Ted to moc nepotrebuju. V sobotu jdeme montovat novou kuchyn, tak to bude zase neco~o~, nejdriv jsme chteli novou, ale naskytla se prilezitost za polovicni ceny dva roky starou a nepouzivanou ( uskladnenou v garazi), tak ani nevime, co vsechno musime dokoupit~t~. 20 mame stehovaky a 21 jedeme do Cech:o).
Sarcaa+Christinka 6/09 87242
4.12.2008 18:46:15
U nas je taky docela teplo, snih lezi, ale v nedeli ma zase zacit snezit.
kaculda 17148
4.12.2008 18:15:00
Ahoj:),
tak ja jsem taky jak naslapna mina~y~, s necim takovam jsem se ale jeste nesetkala a to nemluvim snad ani na trojku~f~. Problemy nemam nikde, jeste se rada vykecavam:oD, a zatim mi vsichni rozumeli:).

O reckych vanocich toho tolik nevim, 24. u nich neni nic, zacina se slavit az 25. Darecky se spravne davaji az 1.ledna, to je svateho Vasiliose, ale to dodrzuje malo lidi. My si delame ceske Vanoce...i kdyz k nam chodi cela recka rodina, Stedry den delam ja a druhy den vari tchyne~w~~v~, vetsinou se dela plnena kachna nebo kruta.

Holky, u nas je spis porad tepleji, po snehu zadna pamatka~a~.
Martina, 07, 10 42149
3.12.2008 22:45:52
Lano, ja se v prvni moment strasne nastvala, takze jsem ji "hezky" odpovedela, ale pak jsem z toho byla hotova~n~
Rikala jsem to doma P a ten mi na to taky rekl, abych si priste vsimla, jak se jmenuje, ze si promluvi se sefem~y~ Tahle by to asi potrebovala jako sul!

Ja se mluvit nebojim, jsem zvykla z pracovniho procesu, nejlip se mi vzdycky hadalo a argumentovalo s Nemcema~t~, ale tahle me docela dostala.

Ke vsemu jsem Jendovi koupila k Vanocum sadu hudebnich nastroju, kde je bubinek, chtela jsem ho vyzkouset a co myslite - samozrejme jsem ho protrhla~2~~o~
Po tomhle vcerejsim zazitku nemam ale chut tam jezdit a dohadovat se s nima, ze je to smejd, takze jsem ukecala P, aby se v patek utrhl driv z prace a bude mi delat bodyguarda~t~

A porad u nas jeste sneziiiiiii, uz od rana!!!

Sarcao, jak to vypada u vas, jeste vidite z okna?~z~
Lana+Julik05/05+Kristian10/07 22327
3.12.2008 19:34:34
ty jo Martino, tak to se mi jeste nestalo, narazit na takovou kravu ~a~ mne by to urcite uvedlo do strasny depky, ja jsem v Nemecku 5 let, jenze jsem byla vetsinou jen doma, takze se sice domluvim, ale chyby na sobe samozrejme porad slysim ~;(( tohle by mne uplne rozhodilo, ale kdyby tam se mnou byl treba Mysak (manza), tak ten by ji rovnou rekl, at zavola sefovou, on je takovej naslapnej ~:-D
Martina, 07, 10 42149
3.12.2008 15:01:15
Sarcao, ja jsem ale presvedcena o tom, ze pokud se clovek chova normalne a nehulaka na ne v obchode (nedavno jsem zazila Rusa, ktery chtel 5 housek a, holky, to byla show, ja myslela, ze se pocuram smichy, ale frajer se nedal, i kdyz umel nemecky rict jenom "fünf" a zbytek gestikuloval a kricel~t~), tak si zaslouzi i slusne chovani.

Diky Bohu mam ale vic stesti na "normalni" prodavacky nez na podobny blbky, ktery me ale stejne vzdycky vytoci~d~

Sarcaa+Christinka 6/09 87242
3.12.2008 14:47:00
jojo Martino, i taci jsou mezi nami. Ja si taky prijdu vzdycky jak blbec, ale ja tu jsem teprve 2 a pul roku, takze to musim zkousnout, protoze moje nemcina neni jeste na jednicku.~n~
[<<Předchozích 1070] Názory 10711080 z 1907  [Dalších 827 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.