| mrakova | 143160 |
|
28.4.2016 16:01:55
Asi jim tam jezdí rodit nepřizpůsobiví, pokud to takto opravdu mají. To máš těžké, někdo pracuje rok a dá státu na daních více než někdo, kdo pracuje pět let, a podporu by tedy dostat neměl. Další porodí hned po škole a ještě státu neodvádí a už čerpá, některá zůstane už navždy v domácnosti, jiná zase začne vydělávat a vrátí více, než ta, která pracovala před narozením dítětě 15 let...
Já bych to vše zjednodušila, aby bylo vše jasné. Takhle je to vše komplikované a lidé se to potom snaží stejně různě obcházet a vznikají potom kuriozní situace, které úředníci neumí řešit. |
| Alca | 145121 |
|
28.4.2016 16:01:09
Díky za info, já se pracovat cca rok chystám, otec bude po celou dobu. Jen mě nepříjemně překvapilo to, že by najednou měly být dávky jen když napracuješ 5 let a netušila jsem, čeho se to přesně týká. Koneckonců u nás Ti na mateřskou stačí pracovat cca 2 roky, rodičák dostaneš i když jsi nikdy nepracovala...... tak nevím, proč to mraková tak hrotí. Já jen chci vědět, s čím můžeme počítat......
|
| Kukurice29+3. | 116346 |
|
|
28.4.2016 16:00:11
Fakt? Syn se narodil v Irsku a neco jsem na nej brala, kdyz jsme prijeli do CR, tak jsem se na to ptala na urade a nikoho to nezajimalo a rodicovskou jsem mela normalne. Ptali se akorat, jestli jsem ukoncila pobirani a ja jsem dolozila, ze jo a vic se nezajimali.
|
| mrakova | 143160 |
|
28.4.2016 15:59:14
Commer - no tím si tedy nejsem tak jista. Známá dcery pracovala v institucích EU, normálně se vrátila do ČR, čerpala mateřskou i rodičovskou ze zahranicí, a jakmile jí rodičovská skončila (trvala tam kratší dobu), tak navázala rodičovskou českou v plné výši. Nic se jí nekrátilo.
|
| Drop | 147259 |
|
|
28.4.2016 15:57:25
Alco, myslím, že stačí, aby v Německu pracoval otec dítěte a byli jste manželé a rozhodně budeš mít větší sociální podporu než v ČR
|
| Drop | 147259 |
|
|
28.4.2016 15:54:08
třeba česká republika má takový výklad zákona, že když se i v Německu narodí dítě a přestěhuješ se do Čech zpětně a v Německu jsi brala nějaké dávky v souvislosti s narozením dítěte a doma pak požádáš o rodičovský příspěvek, tak ti ČR sečte všechny dávky, které jsi v Německu měla a připočte ti je do toho limitu 220 tis. Kč a řekne ti, že ti nedá rodičovský příspěvek, protože sis ho vyčerpala na dávkách v Německu např.
|
| Alca | 145121 |
|
28.4.2016 15:53:53
mrakova, já tam plánuji pracovat, ale 5 let na dítě čekat fakt nehodlám! A v tom článku píší, že nárok na ty sociální dávky o kterých je řeč by byla až po odpracování 5 let.
Ber to takhle - už 6 let pracuji v ČR, do SRN jedemě jen proto, že na naší pozici se prostě očekává zahraniční stáž - jenže tím zase ztratím nárok na podporu z ČR.... Je mi skoro 30 a času prostě už tolik nemám, abych v SRN napracovala 5 let a pak teprve se pustila případně do dítěte. Jinak jedeme tam proto, že tam příslušnou odpovídající pozici získal manžel (sítě byly rozhozené všude po světě, ne jen po Německu), takže on bude pracovat celou dobu samozřejmě (jinak tam nejedeme). Jenže opakuji, v tom článku psali o nároku na pomoc až po uplynutí 5 let |
| Drop | 147259 |
|
|
28.4.2016 15:51:27
Martino, tuhle úvahu chápu, ale tato nařízení pochází z doby, kdy ještě východní země nebyly součástí EU a přistoupením těchto zemí se samozřejmě platnost těchto nařízení vztahuje i na tyto nové země, to že jsou sociální systémy v každé zemi naprosto jiné a pak jsou neslučitelné, když se člověk přestěhuje a nebo ani nepřestěhuje, jenom tam jde za prací. To je pak problém.
|
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
28.4.2016 15:47:08
pracuje, rovněž tam nemusí bydlet, celá EU je blázinec
Podle mě to logiku má: každý čerpá dávky v zemi, kde platí daně. Jiný systém si neumím představit. ![]() |
| Dooly. | 12201 |
|
|
28.4.2016 15:46:01
Hartz IV je podpora pro dlouhodobe (dele nez 0,5roku,nekdy i pres 1 rok nezamestnane) proto asi bude kracena,aby ji nedostali ti,kt prisli , pracovali v sezone v hotelu a pak si uzivaji dalsi roky davky.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.