| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 1907  [Dalších 1477 >>]
Kreaty 128225
18.10.2013 7:43:44
systém školství je hodně jiný až na úplně odlišný, prostě nesrovnatelné a myslím, že jak se zde neshodneme na celkový pohled na Německo, tak to, že školy jsou tu velmi dobré se shodneme všechny, je to takový styl-vše pro děti a jejich vzdělávání, o jazykovou bariéru se neboj, to oni tady mají propracované a zvládnuté, my osobně jsme měli holčičku v první třídě v ČR a šla znova do první tady, učí se za pochodu, druhý je školkový
výuka je úplně dolišná už od první třídy, mám srovnání, že tohle samé jsem absolvovala u nás a teď tady, je to tisíce věcí, které se nedají napsat do jednoho příspěvku, ale děti se samotné pohybují po třídě během vyučování, mají různé šanony,krabice dřevěné a krabičky a poličky, na kterých mají svoje věci, které si odnáší a přináší podle toho co jim pi.uč. vlípne na tabuli za magnet, určitě se z dcery chaotičky stala pořádná holčička, všechno si zakládá uklízí a má přehled, domů ze školy nenosí nic, takže vůbec nevím co se učí, všechno zvládne ve škole, ona je velmi výtvarně nadaná, oba její dědečci byli malíři, takže vítá hodně výtvarných pomůcek-velmi kvalitních až profesionálních ve všech výtvarných hodinách a předmětech, zatím malují i na náboženství, takže to miluje nejvíc, aktovku má akorát na svačinu, jinak v ní nic nenosí ale zo je skutečně na dlouhý popis, jedině blbé je že do školy musí stůj co stůj, omluva jedině od lékaře
Mr. Miçkey 124689
18.10.2013 0:07:37
jestli pomaleji postupuji tezko rict, nevim, co se dela v cesky skole. Matika je zhruba srovnatelna, si myslim (syn ted ve druhy tride dela scitani a odcitani do 100, srovnava vetsi, mensi ( 20+14_ 30 , ma doplnit >, <, =). Nemcina- zasadni rozdil je, ze se uci nejdriv tiskaci pismo a pak psaci (na konci prvni a zacatku druhy tridy), pisou tuzkou (snad do pulky druhy tridy). Ale zadny uvolno aci cviky atd na zacatku, od prvniho dne pismena, vyhledavat- podtrhavat v textu, opisovat atd.. Ted ve druhy maji gramatiku, vcera vyhledaval podstatny jmena a prepisoval je (s velkym pismenem na zacatku), delali tvoreni mnoznyho cisla, slozeny slova atd... Francouzstinu ma od skolky, ja francouzsky neumim ani steknout, tudiz uroven neporovnam~t~ on rekne par slov, ale kupodivu rozumi rodilym mluvcim cca z 20% .
Ale rikam, neznam osnovy v ceskych skolach...
Mr. Miçkey 124689
17.10.2013 23:56:47
Nepisu, ze lepsi (ackoli si to myslim ~:-D ale jde zejmena o vyssi rocniky- z vlastni zkusenosti muzu srovnat nemecke a ceske gymnazium, syn je teprve ve druhe tride), krome toho jsou i v Nemecku rozdily mezi jednotlivymi zememi (my zijeme v BW). Syn ma povinnou francouzstinu od prvni tridy, maji tusim francouze (a meli ho i ve skolce), ale to se asi lisi skola od skoly. Znamkovani je mnohem prisnejsi, na zadny motivacni jednicky se nehraje, u druhaku jsou trojky na vysvedceni pomerne bezny, samy jednicky ma jen panbuh...
Ve vyssich rocnicich obecne- nemaji takovej zaber encyklopedickych znalosti, ale vetsi duraz je kladeny na praci s textem, vyjadrovani, prezentaci, analyzu textu... zadny papouskovani faktu.
Petra
  • 
17.10.2013 23:20:04
Nápisu ti taky zítra dopo z PC, nechce se mi to tu jedním prstem datlovat, tak ještě nakoukni.
Helianta 124584
17.10.2013 23:12:40
Mr. Mickey, můžu se ještě zeptat, v čem konkrétně je německé vzdělávání lepší než v ČR? Myslím tím 1.-4 . třídu. Že postupujou pomaleji a důkladněji a mají lepší základy? JIný systém výuky? Důraz na cizí jazyky - to už jsem zjistila. Mají na angličtinu rodilé mluvčí?
Helianta 124584
17.10.2013 23:05:49
Aha, promiň, přehlédla jsem gender :-)

Helianta 124584
17.10.2013 23:03:39
Petro, něco jsem našla, víceméně optimistické :o), jako že děti jsou pružné a rychle si zvyknou. No jo, tak asi největší problém bych s tím měla já :o)..

Mr. Miçkey 124689
17.10.2013 23:01:47
Spokojeny, jo:-)
Helianta 124584
17.10.2013 22:59:00
Díky... Chápu, druhá třída by byla určitě schůdnější, už jenom než pochytí jazyk. Ty jsi v Německu natrvalo? Jsi tam spokojená?
Petra
  • 
17.10.2013 22:50:57
Někde jsem tu mela podobné téma, dvojjazyčné děti nebo tak, zkus pohledat
[<<Předchozích 420] Názory 421430 z 1907  [Dalších 1477 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.