| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 540] Názory 541550 z 1907  [Dalších 1357 >>]
Zasjaj. 54917
6.10.2012 4:27:08
V hamburgu jsem taky byla na stazi, rok, ale je to ted v zari presne dvacet let :O)

problem to byl, prvni tyden jsem bydlela u pani ve Stade, mestecko za Hamburgem, oslovila nas na nadrazi, kdyz videla, ze se s batohama bezradne motame. Ze stypka bych byla neutahla vlastni byt, nakonec jsem se potloukala po kolejich, ale jen na pronajmu pokoje nekoho, kdo zrovna nekam odjel, takze kazde dva tri mesice nekde jinde. Zrovna tak je to s pokoji ve studentskych WG, kdyz nekdo odjede na staz, docasne to pronajima.
petadurka 80929
5.10.2012 22:32:57
WG jsi zkousela? (WOhngemeinschaft, nase spolubydlení)
Semestr jeste nezacal, tak leda zkusit pozdeji, kdyby se nejaka kolej uvolnila?
Dáda89 123227
5.10.2012 17:43:54
Zdravím maminky i nemaminky v Německu :-)
Jedu do Hamburku na stáž, začínám v listopadu, končím někdy v polovině února. A vypadá to, že sehnat ubytování bude daleko větší problém, než jsem tušila - koleje mají plno, odepsala jsem na spoustu inzerátů bez jakékoliv odpovědi a už jsem malinko nervózní, takže už se ptám úplně všude. :-) Nevěděly byste o něčem?
Moc díky za jakoukoliv reakci.
avis
  • 
24.9.2012 16:05:32
Ahojky, odkud jste ....my bydlime kousek od Ulmu
Luckazak,Honzík01,Luci07 58494
29.8.2012 19:23:38
Ahoj,
my jsme se do Nemecka prestehovali presne pred tremi lety.Tehdy pritel(dnes uz manzel)byl vyslany firmou,aby rozjel v Nemecku pobocku.Ja tehdy byla na RD s dvouletou dcerou,syn ukoncil prvni tridu.
Jediny z nas, kdo umel nemecky byl pritel.A samo anglicky,to je jeho pracovni jazyk.Behem tydne jsme museli obehat vsechny urady,ktere zminuji ostatni vyse.Pronajaty dum v radovce nas stoji 1500euro(tedy firmu)-z toho 1200 pronajem a 300 energie.
Ja jsem behem par dni nastoupila na intenzivni denni kurs nemciny i s hlidanim deti.
Syn nastoupil do nemecke skoly do druhe tridy bez znalosti jedinyho nemeckyho slova.Zacatek pro neho byl tezky,ale behem tri mesicu se slusne domluvil a pred tydnem nastoupil do 5.tridy na gymnazium.Ceskou skolu dela formou domaci skoly a dvakrat rocne dela zkousky v Cesku.
Dcera od tri let chodi do nemecke skolky,taky se za par mesicu domluvila a ted je predskolacka bez problemu.
chci jen napsat,ze ze zacatku mel pritel tak vysoky dane,ze nas to primelo uspisit svatbu.Vyplati se to,aspon v Nemecku.
Minijob je 400euro,ne 500,jak psal nekdo vyse.
Ja uz rok pracuji v domaci zdravotni sluzbe,nebo jak to prelozit.Jsem zdravotni sestra a stalo me to spoustu papirovani,penez za overeni a preklady dokladu atd...silena byrokracie.Ale ve firme jsem moc spokojena,vychazi mi vstric s pracovni dobou-muzu az od pul osme,skolka totiz otvira v sedm.Ostatni kolegyne zacinaji o pul sedme.Mam zkraceny uvazek,ale to je tady u zenskych celkem bezny.
Mmch,Berusko,tvuj bratr musi mit teda velmi slusny prijem,kdyz v Cesku mel nouzi a tady si mohl koupit dum.Tady jsou domy desne drahe a spousta lidi bydli v pronajatych.Ani kazdy Nemec si nemuze dovolit koupit dum.Ne kazdy dosahne na hypoteku.
Jo a zijeme v Poryni-Vestfalsku.
Beruška+J02A07T10 48718
29.8.2012 15:20:18
bratr žije v německu už čtvrtým rokem - když se stěhovali mladšímu bylo 9 měsíců a staršímu 4 roky
starší prvně chodil do školky měsíc a měsíc ne, měl ho ve střídavce, od 4,5 ho měl ve své péči, začal chodit do školky stále, platili mu učitelku NJ, dřela s ním švagrová, je zářijový, v DE se ale na odklady nehraje, za pár dní mu bude 7 a už je ve druhé třídě.

Mladší začal chodit do školky před druhým rokem, prvně na dva dny v týdnu, kvůli jazyku a intergraci. Teď mu byly čtyři chodí denně, moc se mu tam líbí. Navíc chodí na logo - protože dlouho nemluvil - což je ale u dvojjazyčných dětí normální, pak mají jazyk už zadarmo - platí jim ho nějak stát.

Bratr pracuje - švagrová chodí "jen" uklízet do baráků a do jednoho salonu, aktuálně koupili barák a rekonstruují.

tady žili na hranici nouze tam se mají príma.

ty předpokládám máš RD, tak tady bych akorát si zařídila, aby mi někam chodila pošta - přeposílání stojí 100kč na měsíc - třeba k rodičům, kdyby bylo něco důležitého - manžel tam dostane pracovní povolení - tím bude pojištěn a tak ty i dítě.

Jinak mě snad ani nic nenapadá, ono to tak pomalu vykristalizovává potom průběžně. Pokud bysměla minijob do 500E měsíčně, tak na to žádné pracovní vízum tuším nepotřebuješ - ale přišla bys tady o RD.
Mr. Miçkey 124689
29.8.2012 14:13:05
V Mnichove a ve Freiburgu~8~ ono zalezi kde presne, "u francouzskych hranic" je sirokej pojem. Tady si najit byt je docela umeni, o cenach nemluvim.
qwerty
  • 
29.8.2012 12:28:07
A pronajimatel bytu bude muset souhlasit s tim, ze se do bytu co pro vas pritel najde, nastehujes i ty. S manzelkou souhlasit nemusi, ta se bere automaticky, u pritelkyne je to komplikovanejsi, nejsem si jista, jestli v tom pripade nemusi byt najemni smlouva na oba.
qwerty
  • 
29.8.2012 12:25:42
Aha, on to neni tvuj manzel, ale pritel.

Tim se to dost komplikuje :-)

Budes si muset platit sama zdravotni pojisteni a taky dane budete mit o hodne vyssi.
qwerty
  • 
29.8.2012 12:24:30
Bydleni je drahe jak kde, nejdrazsi v Mnichove.

Pokud bude pracovat jenom manzel, tak:

Postup: najit zamestnani, najit byt, prihlasit se na tamejsim mestskem urade k pobytu, odhlasit se v CR ze zdr. poj. a prihlasit se ke zdr. poj. v Nemecku, prihlasit se na nemeckem financaku (manzel) a k socialnimu pojisteni (manzel), otevrit bankovni ucet, odhlasit se z ceskyho rodicaku (pokud ho beres), prihlasit se k nemeckymu Kindergeld (pridavky na deti, berou je vsechny deti), zapsat dite na cekaci listinu do skolky (to neni ve vsech mestech nutny), najit v Nemecku doktory, najit jazykovku. Predpokladam tedy ze ty pracovat od zacatku nebudes nebo jo?

Zapomnela jsem na neco?
[<<Předchozích 540] Názory 541550 z 1907  [Dalších 1357 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.