| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 590] Názory 591600 z 1907  [Dalších 1307 >>]
Scham 50690
12.2.2012 21:44:13
Dobrý den,
najdete se zde nejaka maminka zijici pobliz ulmu. Budeme se stehovat se 5 synem do ca pul roku. Budu rada za kontakty i rady ohledne bydleni, skoly ( budeme chodit do IS Ulm) a zdravotniho pojisteni
Dekuju
Lenkala
  • 
9.2.2012 21:09:09
Ja si tedy nejsem uplne jista, tak na 99%. Pokud jsi Ceska a mas tam trvale bydliste, mas narok na porodne, i kdyz je tatinek Nemec. A v kazdem pripade mas narok i na materskou nebo rodicak, nebo jak se to jmenuje. Priznat tatinka by jsi mela, protoze potom maji deti automaticky po tobe ceske a po otci nemecke obcanstvi, coz budou mit tady v Nemecku jednodussi, az se prestehujes. Deti v Nemecku budou moct byt pojisteny (zdravotni pojisteni) pres otce, s tebou nevim, kdyz nejsi manzelka.
Trosku me zarazilo to, ze ti radili, at si dat trvaly pobyt v Nemecku. My to chteli udelat a bylo nam receno, ze kdyz jsme Cesi musime mit trvaly pobyt v Cechach, i kdyz zijeme v Nemecku. Je to sice uz par let, ale to teda nevim, jestli mi tehdy rekli blbost nebo jak to je.
Libaa 6433
30.1.2012 13:27:59
Ahoj holky,

mám prosbu, teda prosby, pokud některá víte, budu ráda, když mi v tomto trošku pomůžete.

V červenci 2012 se mi narodí dvojčátka. Můj přítel je Němec, odstěhování do Německa jsem chtěla ke konci roku, ale tím, že čekáme dvojčátka, tak toto plánuji až po narození miminek (co nejdříve), a to vzhledem k lékařům které tu mám a ke všem vyšetřením, které mi tady provádí nechci zatím ČR opustit.

Mám ale prosbu, jak je to v rámci mého pojištění (platit i nadále zde), mateřské, rodičovského příspěvku, evtl. porodného? Někdo mi z úředníků radil, trvalé bydliště volit tam, jiní nechat si zatím trvalé bydliště tady, prostě mám pocit, že úředníci sami nic neví. Taky když "přiznám" otce, ztrácím tímto porodné a abych řekla pravdu, tak to se mi opravdu našemu státu obětovat nechce. Můžete mi některá poradit, co je pro mě nejvýhodnější, měla bych už teď se o všechno začít starat, přece jen s dvojčátkama člověk nikdy neví, kdy mě můžou zavřít do špitálu. A posílat mě jak tenisový míček od jednoho nevědoucího úředníka k druhému, tak to volím jako variantu poslední ~a~.

Děkuji moc všem!
Radule+Lucinka10/03+Aninka8/06 22292
11.1.2012 22:55:22
Najde se ochotná maminka s dítkem školou povinným, která by poslala dceři, respektive její třídě 2.B ZŠ pohled s pozdravem od dětí ze zahraniční školy. V naší škole dětský parlament vyhlásil pro třídy tuto soutěž a my, bohužel, nikoho v zahraničí s dětmi nemáme. Kdyby se našel někdo ochotný, děti by byli moc rády. Prosím o vzkaz na e-mail. Moc děkuji Radka a Lucinka ~x~
HankaaL 124980
5.1.2012 23:38:06
Dirty,
je to fakt, že bydlení budete shánět dlouho, pokud nebudete mít štěstí a nebo vám někdo nepomůže....
Také jsme v r. 2007 sháněli bydlení. Nejdříve jsme měsíc bydleli na ubytovně (patřila institutu, kde manžel pracoval-studoval) a pak jsme s velkým štěstím sehnali pronájem bytu blízko tohoto institutu. Bylo to konkrétně v Grosshadernu - v novém patrovém domě - byl to byt 2+kk. A to nás také přesvědčovali, že je to pro nás malé - podotýkám byli jsme tři - já, manžel a naše roční dcera. Ale nakonec vše klaplo, majitel byl sice Neměc, ale manželka byla tuším Španělka, už nevím a oba se k nám chovali velmi pěkně.
Ale do té doby jsme fakt narazili na totální debily, protože nám nikdo nechtěl pronajmout menší byt než 3+1. Prostě, když máte dítě, musíte mít Kinderzimmer. To byl jejich požadavek. Někteří se zaleknou malých dětí, a vy navíc máte psa....Tak to jsem fakt zvědavá, jak dopadnete.
Ještě jsem chtěla napsat, že ten byt jsme našli na inzerát vyvěšený v institutu, kde manžel pracoval. Takže jsme si vše dojednali přímo s majiteli. Kauci jsme skládali ve výši 3 měsíčních platů. Na to se připravte.

Takže přeji hodně štěstí a záááávidím vám :-) Jela bych tam zase :-)
(Byli jsme tam JEN 2 roky).

Čau Hanka
mkvik 32738
29.12.2011 23:02:29

Dobry den,
Mam dve dcery 3 a 6 let.Bydlime ve Stuttgartu ve Feurbachu.Muzete mi prosim poslat informace o Ceske skole.Moc dekuju.
Zdravi Mirka.

mail: mkvik@centrum.cz
dirty+tobík 4/06+sebík 4/09 33455
15.12.2011 10:57:49
Danielo, ty jsi ale skeptická :)

Ano, nabídku má, spočítala jsem špatně daně, takže to vychází i s přídavkama na 3300E čistého (bez mého platu), a pod tuto částku nepůjdeme, protože by to znamenalo snížení standartu.

Jestli tam pojedeme, to se ještě uvidí, každopádně pokud ano, tak doufám, že narazíme na milovníka psů v dobré čtvrti, hahaha ~b~
qwerty
  • 
14.12.2011 21:46:20
Tak jestli chces koukat na byty kde a jak a za kolik (pze sehnat bydleni je prvni a zasadni problem), tak se koukni na http://www.immobilienscout24.de zadej si najem a Mnichov a ruzne se pokoukej a srovnavej.

Ty nejlevnejsi najmy jsou ve ctvrti, kde neni radno vychazet na ulici a nebo to jsou super nabidky, ale vas jako nove prisedsi cizince si tam nepustej:-) Takze koukej spis na stred cenovyho pasma. A pocitej, ze i 3+1 budou pindat, ze je vas do toho bytu moc. Jestli Psi jo nebo ne byva vetsinou i u ty nabidky.
Taky pocitej, ze se sklada kauce vetsinou dva nebo tri najmy dopredu na ucet a ze se plati provize realitce, pokud to jde pres ni. Idela by bylo, kdyby zamestnavatel pomohl do zacatku bud s hledanim bytu nebo pujckou (predpokladam, ze tvuj manzel ma nabidku z Mnichova)

Ty 2500 eur jsou cistyho?
dirty+tobík 4/06+sebík 4/09 33455
14.12.2011 21:31:40
no jsme ve fázi zjišťování, jestli si tím spíš nepřihoršíme, i vzhledem k tomu, že nevím, jak to budu mít já s prací (a taky ta krize že jo)...
qwerty
  • 
14.12.2011 21:24:34
Danielo, to tezko rict. Kazdopadne se psem se jim snizuje okruh volnych bytu a zvysuje sance na byt v horsi ctvrti. Ale taky muzou mit stesti, ze narazej na majitele bytu - milovnika psu:-)
[<<Předchozích 590] Názory 591600 z 1907  [Dalších 1307 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.