| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 1907  [Dalších 1277 >>]
Martina, 07, 10 42149
8.9.2011 22:36:00
Rodicovsky prispevek se tu vyplaci 12 mesicu po narozeni, v pripade, ze jde na rodicovskou dovolenou i otec ditete, pak se prodluzuje na 14 mesicu.

Pak je moznost dat dite do jeslicek nebo si najit tzv.Tagesmutter, ktera se stara pres den o nekolik deti a plati se ji za to.

Kazdopadne za sebe muzu rict, ze jsem rada, ze jsem porad jeste v pracovnim pomeru v CR a tudiz mam moznost byt s mymi detmi do jejich 3 let doma~;)
Jana Z. 4110
8.9.2011 19:21:12
Za b/ je spravne...

DOkonce si nejsem ani jista temi 2roky (aspon na nejmladsi dite, kdy jsem tehdy cerstvou zmenou zakonu narok mela, se jednalo o 1rok).

Mist pro deti mladsi 3let neni tolik - lisi se to tedy v jednotlivych spolk. republikach a pak samozrejme mesto x venkov. A je to citelne drazsi nez umisteni ditete 3+..

J.

Ajlina
  • 
8.9.2011 14:52:17
Chci se zeptat, když je v Německu matka s dvěmi dětmi 4 a 2 roky tak už nemá nárok na žádnou podporu od státu, musí jít pracovat a menší dítě dát do jeslí a větší do školky? Zaopatření tedy končí ve dvou letech nejmladšího dítěte? To je v Německu tolik jesliček, že všechny děti zvládnou přijmout? Nebo prostě maminky zůstanou bez příjmu?
Jana
  • 
21.8.2011 15:18:58
Určitě bych měla zájem o více informací - od října se stěhujeme do Stuttgrtu - do čtvrti Weilimdorf. Vzhledem k tomu, že máme dvě malé děti 5 let a 5 měsíců a manžel bude více méně pořád v práci, tak se plánuji "zapojit" do tamnějších aktivit - tady jsme byli zvyklí chodit plavat, cvičit, nebo si jen pohrát v mateřském centru, tak doufám, že podobné aktivity najdeme i tam. No a v to, že by byla nějaká možnost v češtině jsem ani nedoufala ...
Lenkala
  • 
28.7.2011 12:37:54
Rada bych timto oznamila, ze v zari nebo v rijnu budeme otvirat ceskou skolu a miniskolicku ve Stuttgartu. Kdo ma zajem o vic informaci, muze se mi ozvat na mail.
Ahoj Lenka
Martina + 2 kluci 87324
18.7.2011 14:05:36
Založila jsem novou diskuzi, tu ale nemohu najít, z neznámých důvodů byla smazána. Prosila jsem o tipy, kde v Berlíně se dobře nakupuje. Chci tam jet o víkendu s manželem a mám sobotu na nákupy. V neděli je prej všude zavřeno. Chci koupit zejméne dětem i sobě oblečení, pro manžela kvádro, pak ale i drogistické zboží (kosmetika, prací prášky ...). Jak je to se sezonními slevami, jsou ještě nebo už je probráno? děkuji. Martina
Lenka a dva kluci 57001
16.7.2011 21:15:24
díky jj bude v autosedačcce jak má být tak to jsem rada:-))potřebujeme to na krátky přejezd jen , tak aby nebyl problém:-)
Bossanova
  • 
16.7.2011 21:14:40
Může. V zákoně je akorát, že dítě do 12 let věku a 150 cm výšky musí být v zádržném systému (autosedačce) - viz §21, Straßenverkehrsordnung. Není specifikováno na jakém sedadle. Dále je zakázáno přepravovat na předním sedadle, pokud je vybaveno aktivním airbagem, dítě v sedačce ve směru "pozadu".

Koukni třeba sem, pokud umíš německy: http://www.landesverkehrswacht.de/fileadmin/downloads/Wissensblaetter/Wissensblatt4Kindersitze.pdf
Federika 14090
16.7.2011 21:12:28
může. V odpovídající autosedačce, samozřejmě...
Simeona+3 110315
16.7.2011 20:49:38
v MF Dnes byla taková tabulka co se kde smí nebo nesmí, třeba bys to našla v skci Cestování. Pamatuju si z toho právě že v Francii se to nesmí.
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 1907  [Dalších 1277 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.