Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Alpina | 100676 |
|
10.3.2011 12:24:10
Myslím si, že se z vašich dětí pomalu stanou Němci. Už i tím, že budou chodit do německých škol, hovořit německy převážnou část dne - prostě jim to bude myslet německy, i kdybyste to chtěli změnit. Nestačí, že s nimi česky mluvíte doma. Vaše děti nebudou zřejmě znát ani české dějiny, i ve škole např. při matematice budou muset uvažovat po německu, jelikož budou mít německý výklad. Mám takový případ z blízkého okolí. Rodina žijící v jiné zemi, děti od 1. třídy navštěvovaly tamní školy - česky sice hovoří, ale psát a číst česky už moc neumějí. A samy mezi sebou také hovoří řečí té země.
|
| bravad | 78611 |
|
10.3.2011 12:23:05
To málo, co vím: Vždycky je jeden jazyk dominantní (u dvojjazyčných dětí). Není to ale trvalá konstelace - dominance se mění např. se zemí, kde dítě momentálně pobývá, nebo i tématem, o kterém právě hovoří. Já se obávám, že s tím zhoršením gramatiky moc udělat nemůžeš, vlastně jenom to, co už děláš + např. časté/dlouhé návštěvy v Čechách. Vycházela bych z toho, že se to po trvalém návratu do Čech upraví. Je to šok, co? Chápu, jak ti je a příbuzným a známým v Čechách to prostě nevysvětlíš. Je i spousta literatury ohledně dvojjazyčné výchovy. Co znám, tak je v němčině (v češtině jsem narazila na jedinou publikaci, nečetla jsem ji). Ty knížky bych doporučila si spíš vypůjčit v knihovně. Je toho fakt hodně a spousta toho nebude pro tebe úplně vhodná, tak proto..
|
| petadurka | 80929 |
|
10.3.2011 12:11:21
Leni, zkus se podivat nebo napsat na germany.cz, spousta lidi je tam prave primo z Mnichova a hledaji ruuuzne "veci", od ceskych vetrniku po ceske zubare a podobně, tak by třeba nekdo vědel
|
| Lenka, Terka 4.06,Anicka 10.07 | 28466 |
|
|
10.3.2011 12:05:02
Ahoj,
rok zijeme v Nemecku. Obe nase holky navstevuji od zari nemeckou skolku, zacatky byly krusne, ale ted se prolomily ledy s nemcinou a obe zacinaji docela hezky a hlavne beze studu komunikovat. Ovsem u starsi dcery - ktera by pristi rok mela nastoupit skolni dochazku doslo k docela velkemu zhorseni cestiny. Oproti vrstevnikum byla vzdycky v mluveni trosku pomalejsi, ale nebylo to nic zasadniho. Ted je to znatelne i pri tvorbe ceskych vet, sklonovani slov apod. Zda se mi, ze cim vic mluvi nemecky, tim min mluvi spravne cesky. Mate s timto nekdo zkusenost ? Zlomi se to ? Ve skolce je do dvou hodin. Cesky tedy mluvime prevazne odpoledne, nebo rano a o vikendu. Ted se pomalu zarazuje i do vztahu s detmi ze sousedstvi a tudiz je cestiny stale mene. Snazim se s ni hodne mluvit, nechat ji vypravet, ale nikdy nebyla primo komunikativni typ a napr. cteni knizek nemusi.. premyslim co s tim.. Na jednu stranu je pro ni momentalne dulezitejsi nemcina, ale do budoucna je cestina nepostradatelna (budeme tu jeste cca 3 roky). Prosim o Vase zkusenosti... (mladsi dcera tyto problemy nema - je hodne ukecana, rada posloucha pohadky, je to jednodussi). PS. neslysel jste nekdo o tak velke nahode, jako je cesky logoped zijici v DE, pobliz Mnichova ? ![]() |
| peťula15 | 116478 |
|
|
7.3.2011 15:16:28
Ahoj, já docela ráda nakupuji na www.ernstingsfamily.de. Ceny slušné a kvalitní
. |
| Janaj | 115606 |
|
12.2.2011 17:05:29
Dobrý den, ráda bych se přemístila za přítelem do německa i s dětmi ( mají české občanství). Jsem rozvedená s dvěma dětmi 16 a 6 let. Mladší dcerka nemluví něměcky a letos v září by měla začít chodit do školy. Zřejmě nastoupí do nějaké místní základní školy v německu, ale nevím jak to vyřešit s jazykem - budu muset s ní chodit na nějaké to doučování němčiny zřejmě. Můžete mi poradit, zda máte někdo taky podobné zkušenosti s přestěhováním s dětmi do Německa ? Co a kde se má přihlásit a udělat pro to ? Děkuji za odpověd.
S přáním hezkého dne. Jana |
| maja81 |
| • |
12.2.2011 10:38:33
A nebo www.kijiji.de
|
| Kloka + 3 | 63919 |
|
|
11.2.2011 19:09:26
Děkuju za reakce, já hledala, až jsem našla jako lehce podobné dawanda.de a vondir.de
Třeba se vám to bude taky někdy hodit ![]() Kdyby ještě někoho něco napadlo, budu ráda. Určitě ještě nakouknu. |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
11.2.2011 18:39:47
me teda taky napadl jen ebay
....ale jinak o nicem jinem nevim![]() |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
11.2.2011 17:14:08
Mam ten dojem, ze tady se nejvice prodava pres ebay..
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.