Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lana+Julik05/05+Kristian10/07 | 22327 |
|
|
4.5.2009 14:34:49
ahoj, ja tu byla na svatbe na radnici loni v srpnu, byla to teda takova vesnicka radnice, a byla jsem v soku...jak to bylo desny. Prisla pani, nahnala nas vsechny do mistnosti, chvili hledala kazetak, pak pustila pisnicku, co si asi snoubenci prali, kdyz to vypla, pozvala snoubecne, at si sednou k ni ke stolu, my ostatni sedeli vzadu. Lidi se bavili (mmch typek v dzinach se tam nasel taky
- my pred tim nikdy na nemecky svatbe nebyli, takze jsme tam tak trochu vycnivali, ja byla v "malych cernych" a M. ve svym svatebnim obleku ), a pani urednice vyrizovala papiry se snoubenci. Des bes, byla jsem z toho dost zklamana, oni si to pak vynahradili v kostele, ale stejnak jsem byla zklamana... Na konci jeste odnekud vytahla uprasenou lahev sektu, neco malo povypravela takovym lezernim tonem o manzelstvi, hlavne aby manzel bral ohled na upracovanou manzelku, ktera dela dve sichty, jednu v praci a jednu doma atd... DesnyALe na druhou stranu, kdyz smiruju nekdy nevesty pred radnici tady ve Freiburgu tak vypadaji moc spokojene, vetsina z nich miva velky roby, svatebni pochod zacina hrat jeste kdyz stoji venku na namesticku, takze se to urcite lisi od radnice k radnice. |
| Andrea + 2 holky | 20023 |
|
|
29.4.2009 21:35:37
Lucko,
ja osobne bych videla problem v tom, ze toho na syna mohlo byt trosku moc v relativne kratkem casovem obdobi - sourozenec, stehovani (jeste navic do jine zeme) a skolka (jeste navic cizojazycna). Ja si myslim, ze to je celkem zahul na tak maleho tvora i kdyby neslo o dalsi jazyk. Podle mne ne kazde dite je ve 3 letecj zrale na skolku ( a tvuj syn byl asi hodne cerstvy 3letak). Takze mozna vsechny tyhle okolnosti muzou sehrat roli, ze mu to trva dyl... Jinak moje situace = anglican zijici v Nemecku, dcera pujde do nemecke skolky v zari |
| Martina, 07, 10 | 42149 |
|
|
28.4.2009 15:09:25
Diky za odpovedi!
My budeme mit svatbu take jenom na radnici a v kruhu rodiny, takze celkem jenom 7 lidi. Saty jsem si vybrala sice ve svatebnim salonu, ale netradicni, jsou ke kolenum a tmave vinove. Ale co jsem se bavila s tou pani v pujcovne, tak rikala, ze v posledni dobe uz si berou "velke" saty i na radnici, proste se to meni. |
| Gabina H | 76902 |
|
28.4.2009 14:19:52
Já tu zatím byla na dvou svatbách - obě byly na úřadech. Obřad probíhá v podstatě stejně jako u nás, nějak výrazně se neliší. V obou případech měly teda nevěsty svatební šaty a všichni byli slavnostně oblečení, ale to zřejmě proto, že svatba v kostele už se nekonala.
Přeju hodně štěstí a at" se vše povede. |
| radkark | 94575 |
|
|
28.4.2009 13:38:41
V Nemecku na urade pri svatbe nenosi svatebni saty( teda nevesta)
.Az v kostele jsem mela robu a manzel frak.Na matrice byli nekteri jen v dzinach a kosili, coz me docela rozzurilo. Ale jinak srdecne blahoprani.![]() |
| Martina, 07, 10 | 42149 |
|
|
27.4.2009 14:31:00
Ahojky po dlouhe dobe
, ale nejak nestiham, behali jsme kvuli svatbe a vsechno dopadlo , takze 16.5.09 si rekneme "ja"![]() Jak se mi tak honi myslenky hlavou, tak uz asi blbnu, ale nebyla jsem nikdy tady v Nemecku na svatbe, tak se chci zeptat, kdo mate zkusenost, jestli je neco pri obradu, cim se to lisi od ceske svatby? Na matrice nam nic konkretniho nerekli, dostali jsme jenom papir s tim, co nesmime, zaplatili 160 Euro a sli ... Tak budu rada za vase postrehy a zkusenosti ![]() |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
21.4.2009 11:34:10
Lucie,
neboj, nase Kacka mela opravdu jeste handicap navic v tom spatnem sluchu na zacatku, zjistilo se to az tesne kolem jejich 3let... Takze opravdu poradne slysela az po nastupu do skolky a do toho najednou cizi prostredi nemciny, bylo to na ni vice veci najednou... A stejne to v principu zvladla behem 4let na uroven vrstevniku (ne-li lepe, je ted ve tride mezi nejlepsima...tuk,tuk ;-) U te mladsi to slo mnohem rychleji, uz po roce ve skolce pri povinnych testech z nemciny (mozna jen zalezitost NRW, nevim jak dalsi spolk. zeme) - neprosla testem jen o pouhy bod a to zacinala prakticky na nule (a danym testem kolikrat neprojdou i primo nemecke deti..).. A pri zapisu do skoly uz byla jeji nemcina bez vytek.. Neboj, opravdu to nemusi byt tak, ze se nemcina vyrovna AZ ve skole...3roky je dlouha doba... Zkus se porozhlednout po kurzu nemciny pro sebe (najdi VHS skoly v okoli, nebo nejake jazykovky, navic budes mit narok na kurz zdarma myslim). Dale po nejakem Sportverein v okoli, obvykle maji ruzne cviceni pro deti ruzneho veku, bude to zase dalsi hodina pro maleho mezi detma nemecky mluvicima.. Ty tam muzes najit neco pro sebe s malou, nejake cviceni s detma... Nebo se poradaji tzv. Spielgruppe apod pro deti mladsi 3let, taky velmi dobre na uvod do nemciny pro tebe a mensi.. Jsou to bez znalosti nemciny "krute" zacatky (znaam, ja mluvila jen anglicky pri prijezdu), ale neboj, obzvlaste takhle na malych mestech najdes pomocnou spratelenou "ruku" vcelku rychle.. ![]() J. |
| Lucie, Vašík 3,5 r., Veronika 11 měs. |
| • |
21.4.2009 11:09:30
Děkuji moc za vaše postřehy a zkušenosti....jsou pro mě moc cenné.
Jani, vidím, že je to běh na delší trať, než jsem čekala. Ono se pořád říká, jak se děti rychle učí, a jeden by z toho nabyl dojem, že za půl roku bude malý šprechtit, jako by se tu narodil, což je samozřejmě blbost. Možná mě taky znervózňují neustálé dotazy rodiny, jestli už malý mluví... Pokud se to má vyrovnat až ve škole, tak mě to zas až tak neuklidňuje, protože bych si přála, aby Vašík chodil do školy už zase zpátky u nás. No, nevím, těžko říct jak to budu cítit za další 3 roky, momentálně si říkám, že se určitě chci vrátit, ale všechno se může změnit, to chápu. Zatím mi tu asi nejvíc chybí kamarádka, protože na to, abych si dobře povykládala, bych potřebovala opravdu velmi dobře zvládat němčinu a přesto by tam ještě pořád byla taková malá mezírka, však to určitě taky znáte. Co se školky i řeči týče, někdy si říkám, že já jsem z toho všeho možná víc vystresovaná, než to dítě. Pravda bude zřejmě někde uprostřed. Katávko (nebo Katko?), bydlíme poblíž Siegenu (v malé obci asi do 2tis. obyvatel), tj. někde mezi Kolínem a Frankfurtem,je tady moc hezky, ale často tu prší. A kde bydlíte vy? |
| Lenkala |
| • |
21.4.2009 9:51:49
my si se skolkou a s nemcinou taky delali hlavu, ale deti to snasi lip nez dospeli. u nas ve skolce radi, doma jen cesky a venku a ve skolce nemecky. ze zacatku jsou ty deti sice trochu zaskocene, ale strasne rychle to dostanou do ucha. i kdyz s mluvenim to muze nejakou dobu trvat. ja bych radila, co nejvic chodit mezi deti na spielplatz a tam mluvit nemecky. my to tak delame a maly zacal v 2,5 letech najednou sam ze dne na den rozlisovat, kde se jak mluvi. jednou prisel do skolky a misto aho, rekl hallo.
jen zadny strach, deti vydrzi hodne a pokud maji doma laskyplne zazemi, tak neco jako prechod do nemecky mluviciho prostredi je nezlomi. Hlavu vzhuru a hodne stesti! |
| Lenkala |
| • |
21.4.2009 9:47:47
... v nedeli 10.5. na Muttertag poradame predcitani pohadek...zdarma... jestli ma nekdo zajem, tak prijdte, treba potkate dalsi maminky co mluvi cesky. aspon v to doufam
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.