| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 960] Názory 961970 z 1907  [Dalších 937 >>]
Anni&Annika 50178
2.3.2009 11:20:47
jo a v obou zemich se jmenuji stejne....s tim teda zadny problem nebyl....v obou zemich se me zeptali/na oddeleni matriky/, chci-li se jmenovat podle nemeckeho ci ceskeho prava....ja rozhodla a v kazde zemi jen podepsala papir.......byla to opravdu malickost.
Anni&Annika 50178
2.3.2009 11:18:51
....to bezplatne pojisteni matky do 7 roku ditete plati tusim jen u nejak postozenych deti, pokud jsi s nima doma a nepracujes...pokud zustanes doma s detma po materske musis si zdravotku platit......
jinak pripojistit do ciziny se muzes ruznou formou.....jelikoz oba s muzem pracujeje v cechach, zalozil manzel v cechach konto/normalni, kam chodi vyplaty/, kde je i stale pripojisteni do ciziny pro celou rodinu...takze pokud jsem v nemecku a vyhledam lekare, je mi tato castka v cechach proplacena......proste nemusim nikde kazdy tyden behat a pripoojistovat se.....ale jsou i jine ruzne ruzne formy pripojisteni~;)
Janina&2 6551
1.3.2009 0:50:14
Moni,
ja jsem v Norimberku a Katka se sem chce taky stehovat.
Janina&2 6551
1.3.2009 0:49:20
Martino,
s tou apostilou, oni nemecky urednici maji urcite rozmezi a mohou sami rozhodovat. ty bys potrebovala jen apostilu na 2 doklady, tak to oni rozhodnou, ze to nemusi byt. ja potrebovala tusim apostil 5, tak mi urednik rekl, ze to by uz asi neobhajil, tak at se nezlobim.
jinak ze zkusenosti s uradama - vetsinou mi nemci uplne presne sepsali co potrebuju (v cr to tak jednoduche nikdy nebylo). loni mi pani na urade dokonce hledala i jak to je s prijmenim po svatbe dle ceskeho prava, protoze jsem tentokrat chtela zamezit tomu, abych se v kazde zemi jmenovala jinak.
ohledne prekladu - musis si ho nechat udelat tady v bavorsku, nic si o tom nepsala, tak to jen pro jistotu doplnuju. ja mela nejake preklady z CR ( u dokladu, ktere jsou starsi, tak to jim nevadilo, ale preklad noveho RL musel byt odsud)
a to osvedceni o zpusobilosti k uzavreni snatku je i v nemcine - nez ho prineses na urad, tak si to v nemcine a anglictine proskrtej jak to ma byt - v CR mi proskrtali jen to ceske, tak jsem si to doplnila, jinak by jim to v nemcine na nic nebylo a chteli by preklad.

Katko,
na pridavky na deti mas narok, musis asi dolozit, ze je uz nepobiras v CR. ohledne zdr. pojistovny - zadarmo te u pritele nepripojisti, ale pokud je privatne pojisten, tak bys to stejne platila. informuj se u tvoji zdr. pojistovny, jestli muzes byt pojistena s nejakym pripojistenim do zahranici i kdyz budes na urcitou dobu zit v zahranici (Myslim ze to jde, to ze tu budes dele jim hned rikat nemusis, ceska VZP mi chtela starsiho pojistit jen na zaklade toho, ze mi byl vydan cesky RL zvlastni matrikou v Brne - a uz jsem mela dopis od VZP; takze deti ti pojisteny zustanou a tusim, ze ty muzes byt do 7.roku nejmladsiho ditete taky pojistena bezplatne - to tak tusim byvalo, ale aktualne se radsi informuj).
jinak klidne napis mail - stejne by mne zajimalo, kde jste nasli byt!!!

vsechny ostatni zdravim!
moni a felllipe 92552
1.3.2009 0:06:12
dnes uz je dost neskoro ale zajtra napisem nieco k tej vasej svadbe.my sme sa zosobasili minuly rok.ste vsetky tak daleko.byva niektora aj v blizkosti nas?ansbach
Racek 15981
27.2.2009 14:33:50
Koncert byl taky supr cupr, Jarek Nohavica zaril jako doma, Frank Viehweg byl taky fajn, a Tolek Muracki byl vzornym prikladem folkare, ktery pul hodiny ladi, pul hodiny mluvi, a zbyde-li cas, i neco zazpiva ;-)
V rijnu pry bude dalsi podobna akce, tak jsem zvedava, snad se zas dostanu.
Mozna se casem dostanou nejake fotky na Nohavicovu stranku, tak tam se muzes kdyztak mrknout.
Anni&Annika 50178
26.2.2009 17:21:31
tak to je dobre, ze se ti libilo~R^...o to prece slo...a co koncert? To ze je v Berline hodne deti jsem si uz vsimla...taky jsou na ne zarizeny a na kazdem rohu je detske hriste......ale jestli je tak prerodino, ze nestihaji matriky, tak to nevim.....ja vlastne ani nevim, za jak dlouho stihli vystavit Anny rodny list...ale teda mesic to urcite nebylo:-)
Racek 15981
26.2.2009 11:15:50
Anni(ko), s tim zvykem mas pravdu, na co jsem zvykla ja, na to si deti taky zvykly uplne v poho :-) sice teda cestujeme hlavne vlakem, coz je uplne v poho, protoze se muzou vyblbnout za jizdy... Ale v aute jsou taky ok, protoze tam jsme zase nikdy nejake extra zabavky nezavadeli, takze jsou schopni i dlouhou cestu zvladnout bez knourani atd., proste se divame z okna, povidame, zpivame, maximalne pustime radio... a holt obcas pauza.

V Berline bylo nakonec opravdu fajn, takove drobnosti jako vytrvaly dest se snehem mi nedokazaly zkazit radost z toho uzasneho pocitu mit dva dny VOLNA, kdy po me nikdo nic nechtel... supr.
Taky jsem koukala, ze je tam videt celkem dost deti, na ulicich a tak, to bylo taky prijemne. A jedna holka, mama desetitydenni dcery, rikala, ze ji trvalo mesic nez dostala rodny list, protoze se rodi tolik deti, ze mistni matrika nestihala. No tak v Berline evidentne Nemci jen tak nevymrou.
Renda a spol 7338
10.2.2009 14:30:01
tak se hlasim po delsi pauze...telku porad nemame...)))~q~

jinak mame tady peknou vichrici,pres noc byla snehova boure,ktera se k ranu promenila v dest a ted tu lita vse co kridla nema...k veceru hlasi zase snih,blaznive pocasi...)))~y~

Jonda dodelal ukoly,moc se mu nechtelo a ted si jde hrat ...no a pan pes spinka...)))~b~

my jinak renovujeme sklep,uz me to nebavi,ale zajimavejch veci jsem tam nasla dost,az jsem se zasmala a i slzicka ukapla~Rv...milostne dopisy,fotky-podarilo se me ve sklepe s flaskou vina stravit do rana,hi....)))~Rv~R^

a jak se dari vam???:-)
Monika
  • 
9.2.2009 11:33:24
Hledam kamaradku v Plauen nebo nekde v okoli. Najde se nekdo?
[<<Předchozích 960] Názory 961970 z 1907  [Dalších 937 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.