| Tes | 59092 |
|
|
11.10.2010 19:42:07
Naše malá má tři roky, mluví málo tak jsme byli na vyšetření a zjistili tu zkácenou uzdičku pod jazykem.
Doporučili nám cvičit s jazykem - děláme čerty, olizujeme rtíky apod. a pak lepíme jedlý papír okolo pusinky aby si ho slízla jazykem (je to zábava). Po třech měsících jsme byli s malou na kontrole a ono ejhle, zlepšilo se to a nic se neřezalo. Za tři měsíce jdeme na kontrolu zase tak se uvidí. Na vašem místě v tomhle věku bych to neřešila a raději s jazýčkem cvičila. No a po pár měsících se uvidí ![]() |
| M+J+ 5 (2 holky -3 kluci) | 74701 |
|
|
11.10.2010 17:57:59
to že ma zkracenou uzdičku pod jazykem si toho nevsimla prakticka lekařka se divim?
mam deti 4ři u tři nebyl problem u 4teho je mu 16mesicu si toho vsimla hned a provedla nastrih malemu byl tyden......sedela jsem pak v cekarne kdyby nahodou skrze krvaceni ale vse v pohode...... a je celkem lepsi když se to udelalo u miminka ted bych si nedovedla toho mojeho maliho psycho manijaka akcniho tahnout nekam aby otevřel papuli....už když neco strči do ni tak hraje křečka a neotevře ani kdybych mu ji pačila heverem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co se tyče mluveni... moje dnes 10 leta mluvila moc pekne velice brzy už nekdy kolem 18 mesice.slova vety atd.. druhej ditko kluk tak ten dochazi na logopedii doted i když mluvil celkem brzy taky...je to ale jen skrze dve pismenka a protože se snaži řict vse rychle rychle a nenimu rozumet pak...ale jinak mluvi dobre třeti ditko dcera tak ta zaryte mlcela byli ji skoro 2a pul a nic....a ze dne na den se ji nezastavila pusa dodnes ji řikam že bylo hezky když nemluvila že ted mele jak šlajfířka no a nejmenší 16 měsicu tak na neco co by se dalo identifikovat jako vetnamstina mixla s japonštinou a s nadechem činštiny s hatlapatlanštinou obcas vyjede s neho slovo jako ty voleee to necííííííí neeeeeee.jeeeeeeee, mojeeee, nedam atd...proste vanoce když vyslovi neco čemu je rozumet a kdy zacne normalne mluvit nejak neřešim... |
| MishuI | 84229 |
|
|
11.10.2010 17:45:57
Moc děkuji všem za názory
![]() Jen k Žženě-nejsem matka pedant.Ráno na to přišla zubařka,odeslala nás na zákrok.Na to konto sháním informace,jeslti to je nebo není nutné.Rozhodně nápad stříhat do dítěte nevyšel z mojí hlavy. ![]() |
| Pajja+V2005+E06/09 | 91628 |
|
|
11.10.2010 17:11:32
Našim dětem střihali uzdičku oběma asi v 6 týdnech (kluk a holčička). Synovi je teď pět a půl a stejně na logopedii chodit musíme - l, r, ř a dcera - uvidíme. Je jí teprve 16 měsíců
![]() ![]() |
| Sabrina |
| • |
11.10.2010 16:10:12
ted to čtu- uzdička pod jazykem a já myslela tu horní...takže nic, už neplaším
![]() |
| Sabrina |
| • |
11.10.2010 16:08:03
Naše pediatrička mi na to kdysi řekla, že to ted nemám řešit, až jí budou růst druhé, tak ted sem zaskočená. Malá má 22mes. No jdu pročíst zkusenosti druhých.
|
| Lanka16 | 5624 |
|
|
11.10.2010 15:32:40
Myslím, že řešit řeč ve 20 měsících je brzy..Al střižení uzdičky je drobnost. Byla jsem na tom o oběma dětni v 5 ti letech. Provedl to zkušený zubař během momentu. Dcera sice řvala jako tur, ale za 2 hodiny v pohodě snědla pomeranč
. Ne, že by mě napadlo ho jí dát , prostě ho mooc chtěla. Syn ani nemuknul. |
| kosicek | 33064 |
|
|
11.10.2010 15:31:11
klukovi ji střihali v porodnici-málo a pak mu ji dlouho nechtěl nikdo střihnout-nakonec zubařka dostřihla ve 4 letech a čekali jsme, co se stane-po roce čekání se nestalo nic, při mluvení jazykem stále nehýbal, ani nevypláznul, takže stále trénujeme pohyby jazyka-pokroky jsou znát,klukovi bylo už 6, ale stále nemá jazyk připravený ani na R, ani na Ř. Podle mě čím dřív, tím líp
Mě uzdičku střihli až v 16ti, přičemž kdyby mi ji střihli o několik let dříve, ušetřila bych si ta léta, kdy se mi nesmírně špatně vyslovovalo R tak, aby bylo správně (a stejně výslovnost nebyla dokonalá) |
| kosicek | 33064 |
|
|
11.10.2010 15:21:44
Ahoj, jestli To dceři je ochoten a schopen (v tomto věku dítěte) někdo provést, tak bych uzdičku určitě nechala střihnout co nejdříve-zákroku se pravděpodobně stejně nevyhne.
|
| Kalamity YANKA | 95278 |
|
|
11.10.2010 14:59:40
jo mám, první dcera nebyla vůbec ukecaná, u týhle je pravej opak, hubu nezavře a dost se učí...
O víkendu staré babičky (79 let) "tyyy vaďo, voleee!" ![]() ![]() měla "jen" novou lednici ![]() ![]() |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.