| Abigail* | 76789 |
|
|
2.9.2011 14:11:31
Díky
![]() |
| MarMat (+2) | 113943 |
|
|
2.9.2011 14:10:41
děkuju
![]() hodně štěstí manželovi a pevné nervy tobě (vím co obnáší RS) ![]() |
| Abigail* | 76789 |
|
|
2.9.2011 14:08:29
Marmat, výsledky ti nevysvětlím, ale myslím, že je dobře, že na mozku nemáš žádná ložiska. Manželovi letos v červnu právě na MR našli ložiska. Neuroložka mu okamžitě volala, aby přijel, domluvil si termín, kdy mu udělají lumbální punkci. Myslím, že tobě ji taky navrhnou, pokud mají podezření. Manželovi se to bohužel potvrdilo - má roztroušenou sklerózu.
Držím palce, ať zjistí, co ti je (neurologická onemocnění se někdy blbě diagnostikují) a ať to není nic vážného ![]() |
| MarMat (+2) | 113943 |
|
|
2.9.2011 14:02:15
jenže ona už mi to nezvedá
![]() |
| foxyna | 80272 |
|
|
2.9.2011 14:00:32
MarMar, zavolej lékařce ještě jednou a v klidu si nechej vysvětlit, co znamená závěr, který ti přečetla. To bude zřejmě nejjistější způsob, jak se dobrat nějakého výsledku
![]() |
| MarMat (+2) | 113943 |
|
|
2.9.2011 13:07:15
Je vidět, že už mám fakt natvrdlej mozek (haha, černý humor), výsledky samozřejmě nepřišly, volala jsem paní neuroložce
![]() |
| MarMat (+2) | 113943 |
|
|
2.9.2011 13:05:39
Tak dneska mi přišly výsledky z magnetické rezonance. Mozek mám prý čistý, až na "rozšířené cévy v levé spodní části mozku tam, kde jsou bazální ganglia"...nerozumím tomu samozřejmě ani trochu. Znamená to něco?
Mé příznaky (vyšetření se dělalo kvůli podezření na roztroušenou slerozu): - mimovolné pohyby prstů a rukou - náhlá kulhavá chůze - mravenčení rukou a nohou - problémy s močením - problémy s vyjadřováním a vyslovováním celkově - točení hlavy (a padání) - bolest hlavy za očima obtíže mám asi půl roku, doktorka mi samozřejmě víc neřekla, jdu k ní až příští týden, dneska jsem 3x spadla :-(, do toho nervy z výsledků ![]() Je mi 20 let Mohl byste mi prosím někdo říct co mi vlastně je? a jestli se to nějak léčí nebo co se s tím dělá?Děkuju , Markéta |
| TerezaK | 119953 |
|
28.6.2011 23:36:41
Dobrý den. Mám přítele a jeho otec měl roztroušenou sklerozu.. Sedm let byl na vozíku, a pak umřel... Bojím se, že by to jednou mohl mít i můj přítel nebo naše děti.. Je to možné? Je to dědičné?? A dá se to zjstit jestli to přítel má, ještě než se třeba vůbec objeví nějaké příznaky?? Děkuji za odpověď :(
|
| Martina | 117358 |
|
1.4.2011 20:39:35
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co hrozí člověku, který má RS a kouří ?!?
|
| sylvaina | 77406 |
|
|
17.2.2011 15:06:06
Ahoj,
hodně ti přeju, ať to RS není. Moje máma zemřela loni na jaře na komplikace přidružené k RS. Bylo jí čerstvě 70. S prognozou je to složité, protože jsou lidé, které RS takřka neomezuje, popřípadě mají jednu nebo dvě ataky za život a jsou v pohodě. A lidé, kteří nereagují na léčbu a s těmi to jde hodně z kopce. V dnešní době je možná moderní biologická léčba, která je velmi účiná, je však velice drahá a zdravotní pojišťovny jí nechtějí hradit. Proto pokud by se nedej bože u tebe RS potvrdila, snaž se dostat do specializovaného centra, protože šance na dobrou léčbu je větší. Když onemocněla moje máma, tahle moderní léčba ještě nebyla a horšila se tedy hodně rychle. Také se u ní RS objevila až ve 40, což je údajně ta horší varianta, lépe na léčbu reagují pacienti u kterých se projeví dříve. Blbá komplikace RS je taky ta, že přímo ta nemoc způsobuje deprese a nemocný se psychicky mění. To je možná horší než všechny fyzické komplikace. Držím palce, RS je pro mě velký strašák, v rodině máme několik případů, tak i sobě držím palce, ať se mi vyhne. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.