| Blanče | 42184 |
|
|
20.11.2022 15:36:47
TaJ taky mne to překvapilo, byť na stát nespoléhám. Podle mne by měl být minimálně připravený plán, jak dostat mezi lidi kazící se potraviny ze supermarketů, jak zajistit splachování záchodů (nebo třeba distribuci toiek) a komunikaci ve městech. Ale lidi, které každoročně překvapí první sníh asi nelze podezírat z toho, že budou mít plány pro aktuální situace. 1,3 dny doby jsou pro potraviny skladované podle nějakých předpisů někde v centrálních skladech. Ale velkosklady supermarketů mají samozřejmě jídla na několik minimálně měsíců. Pořád o tom všichni mluvíme jako o nepravděpodobné situaci i když minimálně příroda už nás třeba při povodních nebo hurikánu párkrát překvapila s kalhotami u kolen.
|
| K_at | 121378 |
|
20.11.2022 15:23:51
Roya, no super. Když dáme nouzové příděly, dáme to třeba 4 dny!
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
20.11.2022 15:15:35
Royal - na stát fakt radši nespoléhám, to je ještě horší, než jsem si myslela....
|
| Pruhovaná | 64704 |
|
|
20.11.2022 15:11:11
Nejhorší není ani pití ani mytí a vaření, ale splachování. Najmě ve městech.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
20.11.2022 14:54:12
Hovor utichl
![]() |
| Roya | 111257 |
|
|
20.11.2022 14:35:42
Z webu Správy státních hmotných rezerv: "V tuto chvíli máme potraviny na 1,3 dne fungování státu."
|
| Blanče | 42184 |
|
|
20.11.2022 14:17:25
Jo jsme. Nemohli bychom dělat svoji práci, ta je závislá na elektřině a tu krom UPS na pár hodin nemáme, vrátili bychom se pár desítek let zpět, ale žít by se tu dalo v každém ročním období. Máme kotel na tuhá, díky krizi zatím původní ale i u nového jsem si vyřvala, že jde přepnout na variantu bez elektřiny, v obytné místnosti krb. Do horního patra by topení bez čerpadla asi moc nefungovalo, takže v garáži jsou krbovky s plotýnkou a troubou, nahoře vyvložkovaný komín, stačí dva silní chlapi. Na studnu máme nasazenou klasickou pumpu i když z ní jinak taháme vodu Nautilou. Svíčky, lampičky na baterky, na solár, petrolejky. Plynový gril i s plotýnkou, bombičkové vařiče na cesty. Obří knihovnu, spoustu deskovek. Co se týče mrazáků, mám plán v případě déledobého výpadku zavařit ovozel a vyudit maso, stejně bych v tom případě neměla co dělat, takže ty jsou opravdu plné, nepočítám se ztrátami. Domluva s dětmi a prarodiči žijícími v paneláku je už od dob, kdy poprvé zavřeli Litovel kvůli covidu, že v každém autě je v každém okamžiku minimálně půlka nádrže a při sebemenším náznaku průseru se všichni stahují sem. Nad slepicemi jsem začala uvažovat když teď někde proběhlo, že mají stát vajíčka osm korun. Nebyla by to pestrá hitparáda, ale pokud by šlo o přežití, hladový by nás asi nedostali hodně dlouho i pokud počítám s tím, že by nás tu bylo 15.
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
20.11.2022 13:26:27
Do počátku blackoutu by to výhoda bylo, ale po čase už spíš přítěž. Záleželo by jak by byl dlouhej.
|
| Žžena | 83005 |
|
20.11.2022 13:23:23
Pulko,
jasně, já jen poukazuju, že mít metrák masa v mražáku bych nepočítala zrovna jako výhodu do blackoutu. Za normální situace to samozřejmě svoje pozitiva má. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
20.11.2022 13:18:32
Jako, že by člověk neobjednal maso z volného chovu ze statku, ale kupoval ho po porcích z velkochovu, aby se nic nezkazilo, kdyby náhodou přišel konec světa a bylo zrovna nad nulou? Natolik tomu systému ještě věřím, že si myslím, že to nepřijde. A kdyby ten konec světa nastal, tak se holt nějaké maso za čas zkazí, no. Člověk by měl asi jiné věci na práci než řešit maso původně kupované na normální časy.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.