| TaJ | 81121 |
|
|
20.11.2022 9:22:32
Baterku máme celoročně v pohotovosti v předsíni a powerbanku má syn, tahá ji všude na focení, kvůli kameře a telefonu, takže si docela hlídá, aby byla pořád nabitá 🙂
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
20.11.2022 9:21:59
""osmdesát nebo sto kilo tam bude"
To si vůbec neumím představit, že má někdo doma takovouhle zásobu. Jednak fyzicky to množství a jednak vůbec ten nápad." No nápad... Sice zdaleka nedosahuju Půlčiných kvalit a kvantit, ale covid na mě docela zapůsobil. Přestala jsem tančit životem s jabličkem v batůžku, ale začala jsem se starat, pěstovat a tvořit zásoby. Úhor zadní části zahrady jsem přeměnila dle válečného konceptu na zdroj jídla (za těch 28 rybízů mě děti proklejou, až to všechno bude plodit), koupila mrazák, postavila skleník, natahala kapkovou závlahu. Aktuálně mám v mrazáku cca 8 kg panenky, 3–4 kila divočáka, 2 kila krůty, 4 kuřata (celkem cca 5 kilo), asi kilo lososa, půl kila tuňáka. Cca 20 kg ![]() Většina z toho je pouze pro mé dvě malé a štíhlé dcery, já to nejím ![]() |
| Termix | 105545 |
|
|
20.11.2022 9:20:45
Vůbec si neumím představit mít takové množství jídla
.U nás je to ale dáno tím, že máme jen takový ten normální mražák pod lednicí a tam se toho zas tak moc nevleze. Mám tam jedno kuře, jednu kachnu, dvě kila kuřecích prsou a dva fláky lososa. A deset nanuků. Když jsme bydleli v bytě, tak větší zásoby ani udělat nešly, nebyly kam dát. Teď to jde, ale stejně jsem to ještě neudělala. Vydrželi bychom dva týdny, kdybychom se hodně uskromnili, pak tři. Teď ale máme najednou dvojnásobný počet dětí a už je to znát. Hodně znát. Za světla a sluníčka bychom měli dost elektřiny a i teplou vodu, za tmy by to bylo horší. Vyloženě bychom případný blackout přežili těžko. |
| TaJ | 81121 |
|
|
20.11.2022 9:20:18
Fren, tak zelí máme tak dvě sklenice, ale brambor plný sklep, jablek taky dost a velkou zásobu cibule a česneku, bez toho to u nás nejde 🙂
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
20.11.2022 9:19:55
Vůbec , nedávno vypadl a nenašla jsem baterku ani powerbanku
|
| TaJ | 81121 |
|
|
20.11.2022 9:18:09
Půlko, jo, taky máme studnu a bez čerpadla by to byla trochu bojovka.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
20.11.2022 9:16:55
Ropucho, jo, u nás by taky asi výpadek proudu velkou škodu nezpůsobil, v lednici a mrazáku míváme jídla tak přiměřeně, aby se to pak nezkazilo a stačili jsme to zpracovat, spíš držíme větší zásoby toho trvanlivého ve sklepě. Ale nemá to nic společného ani s black outem, ani s válkou, nebo předtím s covidem... drželi jsme si podobné zásoby vždycky, co bydlíme v baráku, v bytě to moc nebylo kam dát.
|
| Fern | 155759 |
|
20.11.2022 9:14:02
"nejdůležitější jsou brambory a zelí"...
- erteple a zelé,živobytí celé ![]() ![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
20.11.2022 9:08:22
My bychom měli vodu ze studny, která je 30 metrů hluboká a má snad 20 cm v průměru. Něco z toho bez čerpadla dostat by byla docela komedie.
Jednou nám nešel proud tři dny, tak základní tréning máme. Vodu na splachování bychom měli z bazénu, to je v pohodě, ale zase nám bez elektřiny nefungovala kanalizace, takže tak druhý měsíc už bychom ve finále stejně chodili akorát tak do lesa. No a druhý měsíc by nám už stejně bylo všechno jedno. Mám pocit, že jak byly kdysi blackouty v new yorku, tak se tam společnost zbláznila prakticky do druhého dne. |
| Senedra | 14756 |
|
|
20.11.2022 9:06:19
Kvůli poslednímu většímu výpadku proudu koupit manžel centrálu. Naštěstí u nác nahodili elektřinu po pár hodinách, takže mrazák vydržel, ale v jiných ulicích výpadek trval i 26 hodin a lidé vyhazovali jídlo. Problém by asi byla pitná voda, musíme doplnit zásoby. Máme jímku na dešťovou vodu, z té běží splachování WC a venkovní kohouty, takže užitková voda by byla ( kdyby nebyla jímka prázdná). Jak bydlíme na vsi, tak zásoby docela máme.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.