| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Psaní knih

(?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 785  [Dalších 445 >>]
Alraune 129596
14.3.2013 23:08:44
Pokud někdo něco neuveřejní, ale zároveň ti autorská práva neblokuje, není to nijak vymahatelné. Napsat jim můžeš, ale imho je to naprosto zbytečné. Koneckonců, oni ti korektně posalali "autorák", i když tam obrázek není.
Kája + 4:-) 20713
14.3.2013 21:33:09
S tím bohužel nic neuděláš. Je mi líto dcery, vím, jak by byla zklamaná ta moje. My jsme měli zase jinou zkušenost. Po pár letech jsem se dozvěděla, že ředitelka bývalé školky (a dcera učitelky v jedné osobě) napsala jakousi knihu o vývoji dětské kresby a že obrázky naší dcery jsou tak ukázkové pro daná období, že si tenkrát nějaké ulila ze složek co jsme dostávali domů a použila je v knize jako ukázky. A prý "Ale vám to určitě nevadí, že ne..." No co, nevadilo, co už bych s tím nadělala, nechala publikaci stáhnout? Ale mohla mi to říct dřív a jinak, ne se jen tak mezi řečí na chodníku zmínit. I když, kdyby byla ticho, nic nevím, neb taková kniha by se mi do ruky nedostala (a ani jsem jí nevyhledala, takže nevím, kolik těch obrázků tam vlastně je...).
X_X 130129
14.3.2013 20:28:04
ale tak jako u nás, u nás to taky bylo výběrové a souhlas nedostali všichni. jenže i tak to bylo výběrové vždycky v rámci nějaké skupiny (tedy třeba třídy v lidušce), čili ten nakladatel si to ještě jednou přebral ze všech těch nejlepších ~y~
Insula 28056
14.3.2013 20:09:01
Ale u nás nepodepisovali souhlas se zveřejněním všichni, jen já. Obrázek dcery byl vybrán ze soutěže, kde bylo mnoho jiných. Prostě ho někdo na soutěži viděl a rozhodl se, že ho použije do své knihy a pak požádal o souhlas se zveřejněním. Rozpětí mezi soutěží a knihou je skoro dva roky. Jen jsme měli radost a přišlo zklamání. Kdyby ho někde otiskli a nekontaktovali mě, ani bych to netušila a bylo by mi to fuk. ~d~ Když si vzpomenu, jak na to spěchali, jak jsem tedy honem letěla to podepsat a teď mi pošlou něco, co pro mě nemá žádný význam, tak jsem prostě jen zklamaná. Byla jsem na dceru pyšná a měla radost, že byla vybrána ze stovek obrázků..... ~d~ Jen jsem si o tom potřebovala s někým promluvit a nemám s kým, tak se nezlobte, že obtěžuju s blbostí. ~3~
X_X 130129
14.3.2013 20:01:03
tak mně to jako tragedie nepřijde a rozhodně bych kvůli tomu nakladatelství nenaháněla. holka mi chodí na výtvarku do lidušky a taky tam děti kreslily tématické obrázky, ke kterým jsme podepisovali souhlasy s uveřejněním a samo že pak v nakladatelství vybrali jenom některé obrázky a nenacpali do knihy všechno, co se jim z lidušek sešlo ~d~
Insula 28056
14.3.2013 19:48:32
To není o tom, že bych jí "nenesla", ale je to pro mě jen další "krám" navíc do baráku. Zase něco, co si ani nepřečtu (a já přečtu skoro všechno) a bude se mi to tady válet. ~d~ Ale s tou knihovnou je to dobrý nápad. To asi zkusím. ~R^
Kubula K. 30211
14.3.2013 19:46:03
Muzes dceri udelat knizku kde budou JENOM jeji obrazky, doplnit nejakym laskyplnym textem.

Synovi jsme kdysi rucne psali a malovali citanku, delali jsme mu miniaturni fotoalbum, kdyz jel na skolu v prirode, aby mu nebylo smutno... myslim ze pro nej ty veci dost znamenaj, ne vzdycky hned, ale stejne.
Insula 28056
14.3.2013 19:45:54
~t~ Ani ne, netuším. ~t~
Jája
  • 
14.3.2013 19:45:20
Já bych si ji nechala nebo darovala do knihovny.
Bára
  • 
14.3.2013 19:44:48
Ježiš tak jí prodej ty. Nebo jí zahoď, když jí doma nesneseš. Přece ještě nebudeš platit poštovný k nim.
Je od nich pěkný, že vám to poslali, i když kresbu do ní nakonec nezařadili.
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 785  [Dalších 445 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.