| Shayla a 3 kluci | 43054 |
|
|
14.7.2015 12:50:34
Neblbni, je to nevratný zásah, s rozsáhlými důsledky pro organismus a konkrétně v Tvém případě bych to nedělala.
|
| Luppa | 125896 |
|
|
14.7.2015 12:45:44
A momentální rozpoložení mysli ano ?
![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2015 12:45:11
Těch 42 000 Kč je tam navíc
![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2015 12:44:37
Cardamono, tak či tak vůbec mi to nepřipadá jako důvod pro nepodstoupení sterilizace
![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2015 12:43:55
Maargit, když si vezmu, kolik stojí hormonální antikoncepce - nízkohormonální cca 700 Kč/ měsíc = 8400,- Kč rok = 42 000 Kč/ rok. Když bude žena brát hormonálku třeba od 25 let do 40 než si pořídí 3. dítě, tak zaplatí 126 tisíc. Když nic tak to bude mít šul nul... Jasně projde si nepříjemnými vyšetřeními, podstoupí nepříjemné zákroky, ale odpadne jí strach, že vzhledem k věku bude mít dítě s nějakým defektem (nezkazí-li se něco během těhotenství)... Vždycky záleží odkud kam se na ten či onen problém podíváš
![]() |
| Luppa | 125896 |
|
|
14.7.2015 12:35:25
Zerat ano, nejde to zevšeobecnit.. ale to je to samé, jako proč někdo žije s násilníkem a když se ho zbaví, najde si jiného násilníka..
Pro Spirálu může být utěšující, že chlap okolo 40tky nebude nejspíš chtít mladou bezdětnou holku, protože má jiné priority. Špatných příkladů je samozřejmě dost, ale dobrých taky ![]() |
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2015 12:34:04
Maargit, pokud to pojmu tak, že o to další dítě opravdu stojím, tak mi nebude vadit ani to, že si do umělé oplodnění sama zaplatím. Když si spočítáš kolik peněz narvou ženy do hormonálních antikoncepcí nejspíše ty náklady na jedno umělé oplodnění za pár let přeplatí
|
| zerat | 18305 |
|
|
14.7.2015 12:32:17
Cardamono, ale takhle to také zobecnit nejde. Já mám okolo sebe dost rozvedených s malými dnes už dospělými dětmi a jsou samy
A hlavně mám v mém okolí pár opravdu žalostných rodin, kde se ženy vdaly a muži jejich děti nepřijali... dnes jsou ty děti už dospělé, ale vše je špatně, protože i to jejich 3. společné dítě má špatný vztah k otci, protože vidělo celé své dětství, jak se tatínek choval či nechoval k jejím sourozencům. A proč jejich maminky od toho špatného tatínka neodešla? Protože už s ním měla 3. dítě a opravdu si neuměla představit zůstat sama se třemi dětmi. Prostě hledá-li Spirála důvody, proč sterilizaci ano nebo ne, tak myslím, že tady je nenajde, protože tohle si prostě musí rozhodnout ona sama a ona sama bude muset pak jednou umět prodat a vysvětlit sama sobě, proč to tak udělala. Prodat to muži, kdyby si nějakého našla, proč budou muset jít cestou umělého oplodnění... ![]() |
| Luppa | 125896 |
|
|
14.7.2015 12:26:04
Protože to není jen o komplikaci, ale i o tom, že muž se dostane v podstatě k hotové rodině, uvidí Tebe jak funguješ s dětmi a je opravdu hodně mužů, kteří nechtějí bezdětnou holku se kterou teprve čas prověří jak to bude zvládat a jak se bude chovat atd.
Zajímavé je, že když jsem se rozvedla, tak pouze okolí mě upozorňovalo na to, že kdo by chtěl ženskou s malými dětmi a že teď budu uhoněná atd.. Realita byla taková, že naopak všichni muži se chtěli ženit a mít další dítě.. Moje děti nebyly žádnou překážkou, ale absolutně ne.... A mám nového muže, který je z mých dětí naprosto nadšený, věnuje se jim, upravil pro ně svůj dům, zahradu, koupil velké auto, ať se všichni vejdeme a jsme všichni v pohodě. |
| Puma | 54527 |
|
14.7.2015 12:24:23
Obecně sterilizace v mladém věku vyvolává emoce.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.