| Barbs | 134888 |
|
|
13.12.2016 10:26:01
Dobrý den všem, prosím o Vaše názory na moji situaci. Už asi rok zvažuji sterilizaci, ale stále jsem nerozhodná. Zkusím to rozdělit na plusy a mínusy. Ve prospěch sterilizace:
- věk 35 let (ale ještě to není tragédie) - zdraví (3 sekce + naposledy těhotenská cukrovka, ale zase žádná tragédie. Všechny operace hladký průběh, doktor se při poslední vyjádřil, že čtvrtou by to klidně sneslo, břicho i zevnitř celkem OK, jen preventivně posunout TP o pár týdnů dříve. Obecně úmrtnost matky při 4. císaři 1 : 1500. O cukrovce jsem si zjistila tolik, že ji asi dokážu účinně kompenzovat. U prvního dítěte AS a alergie, další děti při opatrné péči (ind.očkovací plán apod.) už zdravé) - moje kariéra (jsem s profesí stále v kontaktu a přežila by i případné čtvrté dítě, ale výhoda to samozřejmě není). - moje nervy (občas jsem z nich dost unavená, ale zase s tím už umím celkem zacházet). - bojím se, aby se nenarodilo dítě postižené - bojím se, aby se někomu z nás něco nestalo (např. mému muži) A naopak proti sterilizaci: - operace se vší zátěží - emoce jsou často proti, jak hormony kolísají, představuji si, že ještě jedno (ideálně holčička) by se mi líbilo - muži jsou prý nastaveni žít vedle plodných žen, věřím, že můj muž by mě neopustil, ale může to způsobovat třenice ve vztahu (i můj smutek, že už mít dítě nemůžu) - nelíbí se mi ta definitiva (četla jsem o dost případech, kdy po sterilizaci v podobné situaci ženy obcházely kliniky s žádostí o asistovanou reprodukci) - prý není dobré předbíhat období, např. v plodném věku být neplodná, je to prostě nepřirozené. Co se týká ostatních hledisek, můj muž další dítě také neplánuje, ale náhodné těhotenství by asi přijmul OK. Máme velký dům i auto, asi celkem nadstandardní příjem se slušnými výhlídkami do budoucnosti. Možnosti hlídání v rámci rodiny jen po domluvě s předstihem a ne na pravidelné bázi, asi by to šlo změnit. Ale o děti se staráme s láskou a nasazením. Vyplývá z toho, že plánovat čtvrté už nebudeme, ale všechny dostupné formy antikoncepce buď nemůžu, nebo jsou částečně nespolehlivé a částečně obtěžující. Můj příspěvek je asi zmatený, což odpovídá mému prožívání, proto bych si ráda přečetla názory někoho nezaujatého. Děkuji a všem přeji pěkný den |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
12.4.2016 21:27:32
UPT je taky moje noční můra. Nechtěla bych to řešit.
( čímž samozřejmě neodsuzuju zakladatelku, to bych si nedovolila). |
|
|
12.4.2016 21:23:54
Já mám takový dojem, že partner zakladatelky žádné dítě nemá. Jestli se nepletu. Malého má z 1.manželství.
|
| withep | 93862 |
|
|
12.4.2016 21:19:27
Sterilizace. Partnera. Pokud si je i on jistý, že další dítě nechce, vidím to jako nejjednodušší řešení. Já bych takto definitivní řešení nechtěla, byť taky už další dítě neplánujeme, ale raději toto než potom UPT.
Žena půl života promenstruuje, dítě odnosí, porodí, odkojí, pak ještě UPT - myslím, že není na škodu, aby si tam, kde je to možné, uždíbl kousínek zodpovědnosti za reprodukční záležitosti muž. |
|
|
12.4.2016 21:15:06
A nechceš se zeptat na to nehormonální tělísko? Pokud nemáš nějaké gyn. problémy, tak si myslím, že by pro tebe bylo ideální.
Hormony odmítáš a na partnerovi, který už jednou selhal, to přece asi nenecháš... |
| 00 | 130816 |
|
12.4.2016 18:12:46
Právě, že v tuto chvíli hlavně ten věk. Plus jak jsem psala v tématu, kdy jsem šla pro těh.test. Zjištění, že jsem těhotná proběhlo doslova takto... dvě čárky a v duchu " do prdele". :-( . Když jsme to probírali s přítelem, řekli jsme každý svůj názor. Tak jsem sice brečela, ale..
Další důvod je už jistá pohodlnost, já zrovna nejsem zastáncem malých miminek, i když se mi líbí. Jsem prostě unavená. Tím, co jsme prožili loni, co nás čeká letos. Staří rodiče s neduhama, a lepší to nebude. Nechtěla jsem dítě,protože si to přeje někdo z okolí. Ale hl. že ho chci sama, že ho chceme my dva s chlapem. A já to tak necítila. On taky ne. Že by mě dítě udělalo štastnější, nějak víc naplnilo můj život. Tohle vše je jen v mých rukách a nemůžu svoje stavy a životní naplnění házet na dítě. A když tu někdo zmínil, že může dojít k tragédii. Samozřejmě, může se stát cokoliv kdykoliv. Ale přeci bych kvůli tomu nerodila třeba v 45, v 50letech?? Takže tak asi. |
| Lindt86 | 65982 |
|
12.4.2016 15:00:46
A mohu vědět proč nechceš druhé dítě?
Věk... to bych brala. Ale máš ještě nějaký důvod proč mít jenom jedno? Neptám se z rýpavosti, ptám se čistě ze své zvědavosti.Dík ![]() |
|
|
12.4.2016 10:19:07
Radši bych i ve věku nad 40 let těhotenství předcházela než pak řešit, co s tím...Jestli nechat/nenechat, bude vyvíjet/nebude vyvíjet.
A spoléhat na to, že fertilita věkem klesá, notabene v situaci, kdy si dávali pozor a už jednou to selhalo... Nevím, nevím... ![]() |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
12.4.2016 8:36:04
Taky myslim, pripada mi, ze jak si telo "zvykne" tehotnet, je to natosup.
|
| Kukurice29+3. | 116346 |
|
|
12.4.2016 7:20:13
Dneska se uz dela ambulantne a jen se zavedou spiraly. Za 20minut se jde domu.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.