| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
8.2.2019 13:21:29
Rozálie, to, že jíš u táboráku jinak než u stolu ale neznamená žádné přepínání a změny chování.
To pleteš pojmy. Já jsem tady opakovaně psala, že k dobrému vychování patří i orientace v různém prostředí. Buřt z ohně se jí jako buřt z ohně, ať sedíš u táboráku sama nebo s lidmi, ať tě někdo vidí nebo nevidí. Ale doma v bytě předpokládám nemá nikdo táborák, tam očekávám stůl, židle a nádobí. A u stolu považuji za standard civilizované stolování, ať tě někdo vidí nebo nevidí. Ruce si do oblečení neutírám, do šatů ani do tepláků, to považuji též za standard. |
| susu. | 129001 |
|
8.2.2019 13:20:17
"Rukou vnímáš teplotu, konečky prstů vnímají strukturu jídla, ústa vnímají konzistenci."
Nepotřebuju na jídlo šahat, abych cítila, že je teplé. Ústa vnímají konzistenci jídla, i když ho tam dopravíš příborem. A teda u vnímání struktury jídla vnímám víc umatlané prsty. |
| ...j.a.s... | 81911 |
|
8.2.2019 13:20:10
Lepím to náhodně.
Za sebe beru jezení lžíci dospělými jako buranské. Lžíci mám spojenou pouze s polévkou, krupicovou kaší nebo s jídlem pro děti. Dospělý člověk už jako dítě jíst nemusí, protože příbor zvládne. Ani nevidím důvod, proč do sebe buransky ládovat něco lžící, i když jsem doma. Příbor mě nijak neomezuje, lžíce ano. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
8.2.2019 13:18:34
jasně susu, mám špatně zažitý příbor... ještě to tu zopakuj tak 15x a možná o tom někoho (sebe?) přesvědčíš...
![]() omg... jsou prostě situace, kdy jdou civilizační návyky stranou... příborem jím normálně, nepotřebuju se na něj soustředit ani si ho zažívat... což neznamená, že ho musím používat pořád a na všechno... ale to je fuk, jez dál příborem, mysli si co chceš o těch, co ho někdy nepoužijí ![]() |
| Ambrosie | 96492 |
|
|
8.2.2019 13:16:26
Bramborák mi buď chutná nebo ne, příbor je zcela podružný.
já třeba vnímám rozdíl mezi soustem které utrhneš/ukrojíš/ukousneš. Úplně jiný pocit. Rukou vnímáš teplotu, konečky prstů vnímají strukturu jídla, ústa vnímají konzistenci. Je to prostě jiné. Najím se v restauraci = uspokojím hlad. Doma uspokojím i chuť, hmat, všechno. |
| susu. | 129001 |
|
8.2.2019 13:16:20
Taj, my občas taky.
Dělám je málokdy, nevnímám je jako jídlo, ale spíš jako mlsek, pokud k nim neudělám třeba zelí a maso, a pak je fakt jíme příborem.Ráda si dávám v restauraci ty přílohové bramboráčky. Ale fakt nevím, proč by prasení se rukama v jídle mělo zlepšovat chuť. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
8.2.2019 13:16:11
Hele, to je jak sex s kondomem a bez kondomu
Kondom má rozhodně spoustu pozitiv, ale pokud jde o mě, tak zážitek je jiný, |
| Velšice | 92803 |
|
|
8.2.2019 13:13:19
Bourko, ja taky
![]() TaJ, delame to doma uplne stejne. |
| susu. | 129001 |
|
8.2.2019 13:13:00
Tak kousání klobásy spíš nesnáším, nejsem potkan.
Tam příbor velmi upřednostňuju. Proč ti ukrojení přijde sterilní? Je to prostě ukrojení. Já s ním spojuju jen pocit nespokojenosti, pokud to ukrojit nejde. Prostě máš špatně zažitý příbor a proto věříš takovým věcem jako "sterilní krájení". ![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
8.2.2019 13:12:07
Susu, my doma jíme bramboráky tak, že jeden je smaží, ostatní sedí v kuchyni u stolu (který je asi metr a půl od sporáku a linky) a jak jsou bramboráky hotové, tak si je průběžně dáváme na talíř, utrhujeme rukou menší kousky a dáváme do pusy, takže celý bramborák pod nosem taky nemáme
, ten, který smaží, tak si dává na talíř na linku a utrhuje si mezi smažením - různě se střídáme... |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.