| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 580] Názory 581590 z 14951  [Dalších 14361 >>]
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
28.9.2013 7:31:59
Ahoj vsem,
na FB profil Pes equnivarus /link sem nemuzu dat, smazali by to/ je uz navazanych 99 lidi, které se zajímají o tuto problematiku. Muzes zkusit polozit otazku tam.

Pustila jsem se do studia anatomie a dalsim muj krok je naucit se tejpovat a jine dalsi metody (do konce roku budu umet/vedet vic). Vsude se ptam na vse tykajici se nasi vady.

Kdo se snazi zkouset vsechno, poohlidnete se po nekom kdo umi kranialni terapii, visceralni manipulaci u deti. Nam se diky ni podarilo na achilovce dostat o 10 stupnu vic. Ale bohuzel je to zkusenost se starsim ditetem, uz po operaci. Vedet to driv, zkusim to jeste predtim. Tak treba to je jeste neco co jste nezkusily.

Preji pekny den
Stana
Martan 138548
27.9.2013 22:55:32
Ahoj,narazila jsem na zajímavou věc: dobbsova dlaha http://www.dobbsbrace.com/. Umožňuje nezávislý pohyb každé nohy- nemáte s tím někdo zkušenost?
Narazila jsem na fotky většich dětí s afo dlahami v botech( normálni boty pro denní provoz-bez kovové rozpěrky) dává se to u nás dětem taky?
A do třetice: začala prokousávat knížkou Dreidimensionale manuelle Fußtherapie bei kindlichen Fußfehlstellungen, jsem domluvena s fyzioterapeutkou, že to přeložim a zkusíme to společně cvičit. Ta metoda tvrdí, že používání dlah není pro zdravý vývoj dětské nohy vhodné a nahrazuje je tejpy a speciálními cviky a hmaty.... Tak nevím,zatím jsem přelouskala jen pár stránek.
IrcaM 94805
27.9.2013 13:37:02
Jordy,
děkuju moc za držení palečků. Taky si moc přeji, aby to tak zůstalo. A i pro ostatní z diskuze by to mohla být pozitivní naděje... Určitě dám zase brzy vědět. Na kontrolu jsme objednaní až - tuším - 24.3.2014.
Hezký den a víkend všem.
Irča
Jordana 64316
26.9.2013 21:43:47
Myslím,že dětská.
Hodně štěstí!
filipeska 76337
26.9.2013 20:59:31
Holky, prosím , jak je to s OČR při pobytu v nemocnici? Napíšou to přímo tam nebo to musí napsat dětská doktorka? Moc děkuju za info..
Jordana 64316
26.9.2013 13:25:26
Irčo-moc gratuluju,myslím,že jste jedni z mála z diskuze,kteří mají v tomto věku tak krásné nožky-myslím tím zdravé!!! Ať to tak máte navždy!
Pa J.~g~
Jordana 64316
26.9.2013 13:24:07
Lucilko i Sáro díky za info-kouknu tedy....Ale asi to bude fakt kus od kusu...

Tereza 113708
25.9.2013 23:26:20
Ahoj všem, už jsem tu hodně dlouho nebyla a pokusila jsem se alespoň zhruba příspěvky pročíst. Je smutné, že je i tolik ne moc příznivých zpráv... Naše Karolína (necelé 3 roky), těžší PEC oboustranné, 7 sáder, tenotomie (na Bulovce). Pravidelně chodíme na RHB, tejpujeme, protahujeme dle instrukce Doc a nedávno jsme přidali i stání na klínu / šikmé ploše - protože achilovku (hlavně levou) máme kratší, toto mi přijde jako docela účinné protažení. Nějak se stále držíme - v květnu se sice doc nožky moc nelíbily (přišla mu dost zkrácená achilovka a zvednutá pata), poslal nás i na rtg, ale nakonec bez nutnosti zákroku. teď v září docela lepší. Ale noha zcela zdravá určitě není, náznaky borcení klenby,a pod..
Musím ale říct, že mě na jaře docela trápila ta nespolupráce mezi doktory a rhb - kdyby toto fungovalo, by by mnoho věcí jednodušší a léčba dost možná úspěšnější... no ale to nezměníme.

V hlavě mě však teď vrtají 2 věci:
1/ Hanákovy boty - mnohokrát tu byly zmíněny. dokonce že je někomu doporučil Radler. kohokoli v Čechách se na to zeptám (ortopedi, rhb..) nikdo je nezná. A já nemám odvahu je ani ne 3 letému dítěti s PEC sama naordinovat. Už jsem si říkala, že je zkusím na 6leté dceři, která vtáčí špičky trochu dovnitř a je to zřejmě dáno ne zcela dobrým postavením kyčlí. budu ale moc ráda za jakýkoli názor na tyto boty (má s nimi např zkušenost Dr. Frydrychová? apod.)
2/ Kineziologie - máte s touto metodou někdo zkušenost? Já dnes na ní byla se staří dcerou kvůli jejímu stresu. Výsledky sice budou vidět až za nějaký čas. Ačkoli jsem dost velký realista, ani nevím proč, ale mám tušení, že by to mohlo pomoci. Ptala jsem se ale na možnost pomoci dítěti s PEC - ačkoli zde si moc velké naděje nedělám. Kinezioložka mi řekla, že pokud je příčinou recidiv zašifrování někde v mozku, že noha má být špatně postavená, tak si myslí, že toto by mohla umět odblokovat. Trochu přemýšlím, zda to nezkusit, ačkoli výsledek je těžko měřitelný. Nepřemýšlel jste někdo o této metodě?

tak to jsem se vypsala z toho, co se mi v souvislosti s PEC poslední dobou honí v hlavě. budu ráda za váš názor.

všem přeji jen dobré zprávy a rychlé hojení těm, co měli nebo je čeká zákrok.
Tereza
Kateřina
  • 
25.9.2013 12:36:59
Díky Sáro za odpověd,taky si myslím co ty.Budu žádat alespon rehabku a pak stejně bude následovat operace.Už mě s toho bolí u srdce musím myslet,že to není nejhorší onemocnění.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
25.9.2013 10:06:57
Kateřino, nevim odkud jsi. Ale i kdyz jsem v soukrome, kde si cas (hodne) zaplatim, tak je to sup sup. Ja taky vidim problem v systemu, ale trochu jinak. Mam pocit, ze si doktori hrajou na neco lepsiho, zpochybnuji metodu, postupy P.metody. Co jsem tak pozorovala, nedrzi se tolik protokolu, vse se dela malinko odlisne, dlahy se prestavaji davat driv a pak vysledky nejsou takove jako jinde. V nasem pripade (recidiva pred 2 roky) mam pocit, ze tentotomie nebyla provedena spravne nebo spis jinak, a pri pozdejsim zhorseni bych uvitala spis opakovani P.metody (lze i v pozdejsim veku, coz nasi doktori odmitaji), nez rovnou operaci.
Za dobu co se o tuto vadu zajimam jsem prestala mit iluze o zdravotnictvi - priklad: zpusob jakym a za kolik se vyuctovavaji JMD a jine veci. Ale vetsinou jsou doktori jen obeti systemu, ktery je celkove nastaven spatne.
Myslím, že nám mámám nezbývá než důveřovat jen sobe, vlastni intuiici a jít za doktorem dřív než objednal. Honit ho, aby napsal rehabilitace. Kolikrat dobra fyzioterapeutka vidí víc, protože má na dítě víc času a nesoustředí se jen na část nohy, ale celý kosterní a svalový systém.

[<<Předchozích 580] Názory 581590 z 14951  [Dalších 14361 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.