Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
|
|
10.9.2013 8:21:35
Tady si určitě vybereš, ne? http://www.mtc-tejping.cz/?page=terapeuti&skraj=3
|
| DejnaO | 105966 |
|
|
9.9.2013 22:37:59
díky za podporu. Za kontakt do Brna budu ráda, máme to sice dál, ale pořád lepší než nic tady u nás. Tak prosím klidně písni do meilu. Díky.
![]() |
| DejnaO | 105966 |
|
|
9.9.2013 22:29:48
vidíš, taky je to necelého půl roku po sundání dlah...
Jo a rehabilitačního doktora máme,, chodíme k němu, ale protože napsal další kontrola až za rok, tak nás teď veme až po žádance od ortopeda (hlava mi to nebere).Rok uplyne až v prosinci. No, zkusím zítra tu děckou. Nejhorší je, že u nás široko daleko nikoho neznám, kdo by dělal tejpy a ani ten rehab. doktor mi nikoho neřekl. (už jsem se na to ptala dřív, ale pořád hledám a slyšela jsem že nějaká tejpařka tu ve Valmezu je, tak snad ji dohledám. Příjde mi, že jsme něco zanedbali, vše bylo pořád OK. Od úplného začátku se Poulovi nožky zdály v poho.. proto ta kontrola až po roce a najednou šok... Když Vašík stojí, tak strašně krčí prstíky jakoby v křečí,a stojí prostě blbě,né na plosce, ale na hraně. Chtěloby to udržet jeho nožičky ploskou na zemi, ale nevíme jak. Naštěstí se mi podařilo objednat k Mudr. Frydrychové do Prahy. Sice až koncem října, ale vezme nás. Ani nevím co si od toho slibuju.¨Jinak všem díky moc za podporu. Je super, že tu jste. ![]() |
| Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
|
|
9.9.2013 21:56:29
Berusko - záleží na konkrétní domluvě s lékaři v lázních. Proč vlastně chcete do lázní jet - jste po operaci? Myslím, že takhle malé děti v lázních mohou dobře zrehabilitovat po delší sádře po nějaké operaci nebo se tam po operaci rozchodit správným způsobem a pod odborným dohledem, ale myslím, že mnohem důležitější je každodenní cvičení doma.
Aleno - já teď opravdu nevím, jak bych se rozhodla. Taky budu ještě chvíli vyčkávat, kam pojedeme příští rok. Dejno - je mi líto, že se vám nožky zhoršily. Mám pocit, že se obecně hlídají převážně achilovky. Jsme k tomu trochu skeptická - Laura (skoro 8 let, rigidní, recidivující PEC na levé noze, 2x McKay) má paradoxně achilovku volnou, ale k čemu nám to je, když má kvůli špatným kostem pohyb v kotníku jen asi 10 st.? Já bych určitě tejpy zkusila (naše rhb říká, že na achilovku nestačí, ale na Lále mám vyzkoušené, že fungují v jiných místech). Jako podpůrná metoda určitě jo. Dětská lékařka ti napíše cvičení, nenech se odbýt, máš na to právo nebo prostě změň doktorku. Pokud jezdíte do Dětské nemocnice v Brně, poradím ti na mail, na koho se obrátit. Jinak u nás frčí dlaha na spaní pořád ještě teď, ve skoro 8 letech, jsme na ni tak zvyklí, že ji bude mít snad do puberty a poslední dobou čím dál tím víc pochybuju o nošení ortopedických bot - zkuste co nejvíc posílit svaly nohy, chodidla, hodně dobré jsou labilní plochy, vrátila bych se k Vojtovce, hlavně cvičení na patě; kdybys chtěla poradit nebo něco ukázat, ozvi se. Myslím na vás, je před váma hodně práce, budu držet palce, ať to dopadne co nejlíp! A to všechno je jen můj názor; když si přečteš ostatní, reakce - co dítě, to názor a případ - i u vás to bude jiné, tak to dobře zvládněte!!! |
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
9.9.2013 21:00:07
Dejno to me moc mrzi!!!!! SOuhlas s Alcou. Tu prvni rychlou pomoc - rhb muze napsat pediatr - kdyz ne na nohy, rekni ze se ti treba nezda jak chodi, nebo stoji, cokoliv...jen abyste se dostali k nejake rehabce.
Rehabilitacni doktor neni spatny, ma moznost pridat tam i virivku nebo jine procedury. S tema dlahama - ja kdybych mohla vratit cas zpet, tak bych je davala u nas dal, u nas zacala recidiva presne po 3 mesicich od sundani. Ale to clovek (a vidite ze ani doktori) holt dopredu nevi co bude.... :-(:-( Jinak u nas taky zacala ujizdet pata. Vlastne to byla kombinace dvou veci, zrkat na achilovce tahl dal patu, a protoze nemela kam, tak ujizdela dostrany. Ted hlavne kdyz budes cvicit doma, tak se snaz udrzet patu rovne, at to spatnym protazenim jeste nepodporis. Jinak za me musim rict, ze uzasna pomucka je ten klin co jsme na nej staveli Eliskuv laznich. Vlastni vahou si protahovala achilovku. Nekde zkusim vyhrabat fotku. Poslu ti to na email. Drzte se myslim na vas!!!! Kdyby neco klidne se ozvi. (PS: ja nebyt tehdy srab, tak si vyzadam zopakovani Ponsetiho metody, az pak operaci. Ale neuhadala jsem to...:_(. U Paula predpokladam ze taky pohorite. Ale ted kdyz uz vim co vim, bych do toho sla. ) |
| Alena996 | 89106 |
|
|
9.9.2013 19:58:20
Ahoj,
nezoufej a nevěš hlavu. Dětská MUDr. by ti měla napsat doporučení na rhb. Oni se u toho dost kroutí. Ta naše mi jej také napsala jen jednou, poté mi doporučení píše rehabilitační doktorka. Už si nepamatuji odkud jste,ale zkus u vás v okrese najít rehabilační doktorku. Ta mi píše vložky do bot, scheiny i doporučení na lázně. Teeda v posledním roce nám zmíněné napsal Doc. Vyhledej podologii, ty by ti mohli také pomoci. Vždy je nějaká šance. |
| DejnaO | 105966 |
|
|
9.9.2013 16:04:00
dík za odpověď...
My měli dávat dlahy do lonských Vánoc, dávali jsme až do května tohoto roku. Jinak když jsme se zeptali jestli je máme ještě dávat, tak dr. řekl, že ne, že to stejně nepomůže. Po rehabilitaci jsme se taky ptali, ale taky zamítnuto, že to stejně nepomůže. ... Nicméně zkouším sama, ale narážím na byrokracii, na rehabilitaci potřebují papír od ortopeda a ten nás tam neposlal s tím, že je to zbytečné... ještě zkusím naši děckou mudru, ale ta o Vašíkovy nožky neměla nikdy zájem, vlastně je ani nikdy neviděla (prý když jsme léčeni u odborníka, tak ať se starají tam)...Ty jo, já cítím takovou bezmoc a hlavně mi příjde, že všechno jsme do teď dělali špatně. Cvičili jen doma, a jen achilovky, a ty jsou zatím v poho. Chodili doma bosky a ortopedickou obuv neřešili. (nebyla prý třeba)... doteď jsme si říkali, že patříme k těm, co mají lehčí formu... a bác... No snad to nějak ještě zachráníme. |
| Jordana | 64316 |
|
|
9.9.2013 14:55:18
Ahoj Dejno,musela jsem kouknout do deníku,jak máš starého kluka.No klasika-zlomový věk.Našemu synovi se v této době zkrátila jedna achilovka,ale né nějak rapidně-spíš byla hraniční-ale na 6 s ní musel na operaci stejně...
Nevím,jestli máte ještě DB dlahy-ty bych určitě dávala,hlídat správnou obuv-do školky dávat sandálky-ne bačkorky-i s atestem nestačí.A určitě začněte makat s cvičením-jako rhb aspoň 2x týdně-a doma denně-nejlíp 2x-ale aspoň jednou..... Tejpům naše rhb dává tak 5% šance-myslím,že samotné fakt k nápravě nestačí.... Jinak mě překvapuje,že vás v tomto věku zve lékař na prohlídku po roce-my chodili po 4m-teprve od 4 let jsme začli po půl roce-po roce ne ani teď. Čím dřív se problém objeví,tím líp-buď cvičení,rhb poukaz atd.-nebo malá operace-aby nemusela být náročnější na kostech. pa a mákněte-třeba to ještě půjde otočit...;-) |
| DejnaO | 105966 |
|
|
8.9.2013 21:32:17
Ahoj všichni,
jdu se sem jen vypsat o tom, jak jsme dopadli na kontrole u Poula. Naposledy jsme byli v prosinci 2012 a měli jsme jít zas až v prosinci 2013,do té doby vždy ve zprávě - korekce příznivá. Ale protože se mi nelíbilo, jak Vašík stojí, když je v klidu (časo jen na vnějších hranách chodidla), jeli jsme v pátek. No a moje obavy se potvrdily, nelíbilo se to ani doktorovi. Postavení patiček je prý špatné... a na kontrolu máme jít za půl roku a nejspíš nás čeká operace. Jaká to přesně nevím (jestli McKey???) přesně se pan profesor nevyjádřil, a nebo jo, a já to v tom šoku nějak mohla zmotat.Říkal, že to z venku nijak neovlivníme, že to jde jen ze vnitř, ale ještě počkáme co udělá jeho vývoj, ale já vysílám HELP... půjde to nějak se operaci vyhnout? co pro to máme udělat ? pomohly by tejpy? Byl někdo v takové situaci? Máme na to půl roku, pak se rozhodne... My pořád sledovali jen achilovky a ty jsou ok a patičky nás tak nějak nenapadly nijak řešit. Ani nevíme jak. Díky za jakoukoliv odpověď. |
| Alena996 | 89106 |
|
|
8.9.2013 8:42:44
Ahoj, do lázní berou dítka jakéhokoliv věku. V Košumberku bylo i půl roční. V Jánkách souběžně s námi (v r. 2010) byla holčička, které bylo 8 měsíců. Terezka měla první operaci subtalární uvolnění na levé noze v 10 měsících. Roční narozeniny slavila v Jánských lázních. Vše záleží na dohodě s primářem oddělení.
Nyní jí jsou 4 roky a 2 měsíce a je po peritalárním uvolněním na pravé noze. Po sundání sádry bych s ní chtěla jet opět do lázní. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.