Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| beruska |
| • |
7.9.2013 22:24:50
Prosím Vás od kolika měsíců berou do lázní?Naše dětská říká,že někde berou až od tří let?Nám je 10 měsíců.A v kolika letech jste byly poprvé v láních?Díkys a díky za rady
![]() |
| Alena996 | 89106 |
|
|
6.9.2013 14:23:35
Lucko děkuji za názor. Naše rehabka, ke které Terezka chodí už skoro tři roky původně pracovala vJánkách. Chodí se tam školit a zná rehabky z Vesny. Říkala, že nově začaly používat i jiné metody než jen Vojtu. Hodně se daly na Bobatha a ještě jmenovali další. Je to tri roky, co jsme tam byli. Pak dvakrát v KOšumberku- a super. Jen s tim cvičením jsem posledně byla trošku zklamaná. Tak nevim jak se nakonec rozhodnu. Povezu jeste s sebou mladšiho synka (2 roky) tak se to bude hodně odvijet od toho..Ale moc děkuji za shrnutí zkušeností.
Jsem ted na Bulovce. Cekám az Terezku privezou ze sálu. Je na subtalárním uvolnění. Po sundání sádry bych chtela pro ní lázně. |
| Lucilka*, Berušky 12/05 | 13529 |
|
|
5.9.2013 21:51:28
Ahoj Alčo,
já jsem cvičením spíš pro Jánky. Byli jsme jednou v Košumberku a cvičení sice dobré, ale pocitově mi tak nějak nesedlo. Zdálo se mi moc drilové, tak nějak bez porozumění pro věk dítěte. Laura je od dost nízkého věku zvyklá, že ji do cvičení zapojujeme aktivně (nikdy jsem s ní necvičila ve spaní, ale vím, že někteří to dělají - sto lidí, sto metod), snažím se ji naučit cvičit samotnou, ale zároveň to u nás probíhá zábavnou formou, s básničkama... s tím jsem se v Košumberku bohužel nepotkala. Ne že by na ni byli zlí, ale bylo to jako cvičení pro dospělé, kterým je rozumem jasné, proč a kvůli čemu cvičit. Necítila jsem tam ochotu, udělat si ze sebe občas legraci, nějakou kravinu, aby to to dítě prostě bavilo. V Jánkách je to mnohem větší moloch, víc dětí, víc lidí, míň osobní; ale jejich pověst je prostě nejlepší, byli vyhodnoceni jako 2.nejlepší zařízení v Evropě. Ale bohužel to byl stav před nějakou dobou, teď odsud odešel nejen pan ředitel (byl odejit), ale i pan primář z Vesny (osobně jsem s ním Lauřin případ několikrát rozebírala a ten člověk věděl, o čem mluví) a já si nejsem jistá, jakým směrem se tamější vývoj bude ubírat. Letos na jaře jsme si tam vyzkoušely i pobyt na oddělení bez doprovodu, byla jsem tam 3 týdny s holkama a pak tam byly týden samy a super - jsou šikovné a na oddělení zlatí lidé. Rehabku jsme měli každý rok jinou - jsem ráda, každý se na to dítě dívá jinak, cvičí trochu jinak, má různé metody... sama už v duchu přemýšlím, kam pojedeme příští rok; asi budu ještě chvíli vyčkávat a pozorovat, jakým směrem se to v Jánkách bude vyvíjet. Záleží taky na tom, jestli koukáš na to, jak se dál rehabky vzdělávají, o jakých metodách v lázních ví... Ale to všechno jsou věci okolo, k tomu patří i třeba to, že ti nemusí chutnat jídlo nebo vyhovovat přístup sanitárek nebo systém vycházek či co já vím, ale pokud jde o cvičení, tak za nás Jánky na prvním místě před Košumberkem. Je to ošemetné, až si to někdo přečte, nebude souhlasit, těžko se to píše, osobně bych ti to asi líp vysvětlila; taky co člověk, to názor, zvyk, chuť... každému vyhovuje něco jiného, každému sedne něco jiného. |
| Alena996 | 89106 |
|
|
4.9.2013 15:34:42
Ahoj, Lucko mohla bys mi prosím porovnat úroveň cvičení v Košumberku a v Jánkách? Klidne na mail Ala.b@seznam.cz. Terka jde na operaci a pak bych chtela aby se zotavila v lázních. Řeším které.
|
| Jana Martinová | 45757 |
|
3.9.2013 20:12:31
lázně se vypisují po operaci. Musíte mít vypsané doporučení od pediatra a ortopeda, které se posílá na pojišťovnu. Když bude dítě po operaci, do lázní se dostanete přednostně – většinou do 1 měsíce od podání žádosti. Kdy nastupujete na operaci? Nejlepší zkušenosti mají maminky s dětskou léčebnou v Janských Lázních. Dále je možné jet do léčebny v Luži-Košumberku.
|
|
|
3.9.2013 20:07:46
Ahoj, byli jsme několikrát v léčebně v Boskovicích (ani intenzivní pobyt tam nám nepomohl vyhnout se McKay - po recidivě, Laura má za sebou 2x McKay; ale pak jsme tam super zrehabilitovali po operaci a 2 měsících sádry), 1x v lázních v Košumberku a 2x v Janských lázních. Pokud máš dotazy, ptej se dál.
Poukaz vypisuje pediatr na základě doporučení odborného lékaře, nám je píše rehabilitační doktor. Po operaci se automaticky nepíšou, ale myslím, že pokud požádáte, tak vás pošlou. |
|
|
3.9.2013 20:03:06
Ahoj, mluvím, teda umím, sice už je to nějakou dobu, co jsem ji používala aktivně, ale mám ji vystudovanou, tak to snad nějak dám dohromady. Pošli, co bys chtěla přeložit
|
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
3.9.2013 19:24:11
http://www.achilleus.cz/index.php/vase-pribehy/vase-pribehy/108-hamzova-lecebna-pro-deti-a-dospele
|
| beruska |
| • |
3.9.2013 18:48:27
Holky byl jste někdo v lázních?Kdo Vám je napsal?Nás čeká velká operace mckay nejsíš a po té se lázně píší?Děkuju moc
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.