| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 14951  [Dalších 14281 >>]
filipeska 76337
25.7.2013 21:51:33
Ahoj Markéto,
my měli tenotomii v lokální anestezii, ale už je to 6 let. Byla jsem ráda, že malý nemusel podstoupit celkovou anestezii, na druhou stranu to pro něj muselo být těžký, když se ocitl sám s cizími lidmi, a asi ho museli dost držet, vrátil se takový hodně vycukaný.. Nevím, jestli by řešením nebyl nějaký oblbovák, co se dává před operací... Ale to mi jen tak napadlo hodně ex post. Držím palce!
Lucilka*, Berušky 12/05 13529
25.7.2013 20:49:40
Ahoj Janinko,
i Laura půjde do druhé třídy. Taky si někdy stěžuje na mravenčení a sem tam si nohy přesedí, ale nestává se jí to při správném sezení na židli (třeba ve škole), ale pokud klečí - sedí na patách nebo je jinak zkroucená. Myslím, že je to tím, že se jim nohy (aspoň teda Lauře) hůř dokrvují, má narušené nervy, omezenou hybnost (Lále se skoro nehýbou malíček a prsteníček na levé noze s PEC).
Pokud by se ti zdálo, že to není mravenčení, ale křeče (taky jsme to chvíli řešili, bylo hlavně v noci v dlaze), tak pak to chce doplnit hořčík.
Janinka.i 74470
25.7.2013 9:11:55
Ahoj holky,
dlouho jsem tu nebyla.
Lucka už jde v září do 2. třídy, každý půl rok jezdíme k paní doktorce na Bulovku.

Teď se u nás objevil jiný problém a nevím jestli to nějak souvisí s vadou nebo ne. Lucka si po spaní nebo delším sezení stěžuje, že jí "mravenčí" v nohou (chvíli chodí jako "robot"). Nemáte někdo zkušenost jestli jí třeba nechybí nějaký vitamín nebo to může býtk růstu? Moc díky za případné odpovědi a přejeme krásné léto. :-)~3~
Markéta T.
  • 
24.7.2013 11:36:56
Zdravím, mám 9 týdenního chlapečka s jednostraným Pes Eq. (na pravé nožce) a za 3 týdny jej čeká v Brně v dětské nemocnici protnutí achillovky. S panem doktorem Ondrušem, ketrý bude zákrok provádět jsme se předběžně domluvili na lokálním umrtvení. Chtěla jsem se zeptat, zda některé dítko podstoupilo tento zákrok s lokální anestezií a jaké to bylo.

díky Markéta
alikaa
  • 
22.7.2013 9:05:35
My jsme měli dlouho nespavce, který se budil, hlavně, když se potřeboval otočit a s dlahama to nešlo. Vyřešila to změna přikrývky za lehkou deku, se kterou si poradil už sám. Nerada na to období vzpomínám, ale už prospí celou noc, takže fakt z toho, jak píše Sára, vyrostou ~;)
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
19.7.2013 20:13:44
Jeste jedna vec, snad potesi - VYROSTOU Z TOHO!!!!
Dcera je ted spavec, bezne spi 12 hodin v kuse.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
19.7.2013 20:13:07
O spani deti vim sve. S dcerkou to bylo strasny od narozeni, po narkoze ve 3m se to stokrat zhorsilo (6x-8x za noc hysteráky). Byla jsem posedla davanim dlah, bala jsem se recidivy, takze jsem za celou dobu davani nedala snad max 5x - horečnaté onemocnění a živý ekzém. Ale stejně nespala lépe. Nemyslím si, že to má přímou souvislost s dlahama. Eliška měla těžší start do života, sadry a narkoza ji nepřispěly. Řešila jsem to homeopaticky a když nám homeopatika sedla spala pak celou noc, dlahynedlahy.
Radím vydržet s dlahováním, i když je to někdy peklo. Soucítím s Vámi.
Lenka Ciglová - syn Matěj 11měsíců
  • 
18.7.2013 5:35:43
Ahoj všechny maminky a tátové, kteří máte dítka s Pes equinovarus.
Náš Matýsek absolvoval 6 sáder a 1 operaci achilovky do věku 3 měsíců,poté 3 měsíce dlaha na 24 hodin a nyní dáváme jen na noc. Matějovi je 11 měsíců a špatně nám spí. Chtěla jsem se optat, zda i Vaše dítka špatně spí s dlahami. Matěj už chodí a v noci, když má spoutané nožičky, tak sebou pořád šije a každou hod a půl se budí s brekem. Možná je to i tím, že mu vypadne jen dudlík a chce napít vody, ale to bych právě ráda zjistila. Chceme mu s manželem nějak pomoci.Podkládám mu nožičky dekou, když se probudí, tak je pořád zvedá. Budu strašně ráda za Vaše příspěvky, třeba to společně vyřešíme. Krásný den a DĚKUJI MOC. Lenka
maluko 137798
16.7.2013 11:51:35
Ahoj myslim, ze Lucilka ma pravdu - nas nejspis taky McKay ceka (v budoucnu) a tak jsem se ptala pri presadrovavani na Bulovce at mi ukazou na nozicce, kde se reze a je to podkova zhruba od pulky malikovy hrany, pres achilovku do pulky smerem k palci. Jinak McKay je uvolneni zkracenych mekkych tkani v cele nozicce - takze hlavne na vnitrni strane kotniku a chodidla a vzadu.
beruska
  • 
14.7.2013 22:00:49
Nám řekl doktor z Prahy,že ta jizva bude ještě delší.No ale hlavně,že to není zas tak vidět.Nás čekají mckay obou nožek.No věřím,že už další mckay nebude.A co je to mckay operace?To je náký přehazování šlach?

[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 14951  [Dalších 14281 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.