| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 14951  [Dalších 14251 >>]
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
4.7.2013 15:26:17
Maluko, jeste vam to trochu zkomplikuji s temi dlahami. Nekdy pred rokem jsem spojila doc. CHomiaka se zastupce firmy C-prodirect (evropsky dodavatel JMD), meli spolu schuzku, na ktere doslo k navrhu, ze Bulovka bude drzet mezisklad. Ale od te doby nemam informace ani z jedne strany, jak to dopadlo. Takze je mozne ze JMD dostanete automaticky, nebo si budete o ne muset rict.
Pokud je to ve stavu NEdohody, a stale tam predepsuji DBdlahy z Metisu, budete mit asi problem, protoze to jde tak nejak automaticky, prijdou ze 3 patra z protetiky, zmeri, objednaji, na nic se neptaji. Na dalsi uz mate poukaz v ruce.
Takze se proste musite ptat a ptat a pokud to neklapne a dostanete DB, tak se taky nic nedeje, pri dalsi obmene si vezmete jine.
Jinak Mudr. Frydrychova nabizi jeste jine dlahy, ted nevim jmeno, mam tu letacek, chystam se ho naskenovat a vlozit na achillea s vice informacemi. Maji byt na podobnem principu jako JMD, ale ja je nikdy nevidela.

Prijet bohuzel nemuzu, i kdyz to nemam daleko, za nedlouho odjizdime do Kosumberku.

Jinak ja jsem tejpovala a kazdy den se menit nemusi. Zalezit na zpusobu: nekdy to byva vymena po týdnu plus par dni bez tejpu, nekdy to byva co 5 dni novy tejp. Zalezi taky na odolnosti tejpu, ale takove skvrne nebeha, takze by ten tejp mel vydrzet. CO to udela s kuzi nevim. Ja mam atopickou holcicku, taky jsme tejpovali, tejp ji nedelal dobre, ale ona ma kuzi narusenou do "ziva". (jinak zatejpovat vl. dite se muzete naucit a nemusite nikam pak dojizdet).

Nechci vas zrazovat ani od tejpovani, ani vyvazovani ani je vychvalovat. Puvodne jsem tim chtela rict, cokoliv udelate bude dobre, i kdzy budete jen cvicit. A i to co neudelate. Nozky nakonec nemusi byt tak zle.

Postup k laznim: staci proces rozjet ihned po operaci, jak budete mit v ruce propousteci zpravu. Ja jsem si k ni nechala dat "papir" ze lazne vhodne, kamkoliv vsunout tuhle vetu do jakekoliv zpravy kterou budete mit. Idealne kdyz jsou k tomu dalsi (neurologie apod.), ale ja nemela. Po operaci mate 6 týdnů sadru, takze mate cas na vyrizeni. Pooperacni stavy umistuji co nejdrive.

Drzim palce, at mate pobyt na Bulovce co nejkratsi a vsechno dobre dopadne.
maluko 137798
4.7.2013 14:33:02
Ortopedi radi rezou, fyzioterapeuti cvici ...to myslim presne vystihuje realitu ~t~ zatim jsem mluvila s jednou rehabkou z Bulovky, ktera ma ale stejnej nazor jako MUDr Frydrychova - tejpy by byly narocne - pry by se musely kazdy den prelepovat a vyvazovani je pry mekke a tudiz na nic ~d~
lazne asi fakt zvazime az po operaci. Jen by mne zajimalo jak dlouho trva cely proces cili jak dlouho dopredu je potreba zacit s vyrizovanim?
Ohledne dlah - ted jsme (doslova) uvazany na Bulovce, tak to byste musela mit cestu primo sem. Pak budeme (doufam) mit na sest tydnu sadrovou spiku, takze budeme taky dost nemobilni...ale ja asi v podstate vim, ze JM dlahy jsou lepsi ...rozumej praktictejsi...jen nevim jakej je realnej postup jejich ziskani a jestli se ortopedi cukaji je predepsat. Pokud jsem dobre pochopila ten postup tak 1) vyskemram na ortopedovi poukaz na dlahy obecne 2) vyplnim ten papir s udaji o delce chodidel atd. 3) poukaz spolu s vyplnenym papirem poslu na adresu jedne z tech uvedenych protetik 4) cca do tydne by mely dlahy dorazit? diky moc za odpoved
spajky 136688
3.7.2013 13:39:00
J-M dlahy jsou supr...
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
1.7.2013 22:42:10
MALUKO: Mudr.Frydrychove si velmi vazim, ale pokud chcete cvicit, tejpovat, vyvazovat, nechte si poradit od fyzioterapeutu. Nic ve zlym, ortopedi radi rezou, fyzioterapeuti radi cvici. Stejne si to musite tak nejak rozhodnout a prosadit sama.
Taky samozrejme zalezi na tom, jake jsou nozicky.

K laznim: ortoped se bude urco cukat. Vam staci, kdyz od nej vymamite vetu "lazne vhodne" nebo tak neco. Zbytek jen na ochote pediatra. Idealni je dolouzit do co nejvice papiry /nerologie, rehab.lekar/. Ale lazne s malym miminem asi budou pro vas zklamani. Moc se s prckem jeste neda delat. Ale urcite uvazujte o laznich ihned po operaci, moc vam to oboum pomuze.

K dlaham: ja mam zkusenost s obema. DB tu byli driv. JMD nejsou moc zname, ale kdyz se chce tak to jde, postup je tak jak popisovala Alca. Muj osobni nazor je, ze JMD jsou uzasne. Pro me to melo o 100 % vic vyhod - mekkost, sundavani tyce, snadnejsi zapinani, viditelna pata aj.
U me se schazi i ty JMD a DB, ktere se posilaji do Ugandy. Takze v pripade zajmu, muzu ukazat. Bydlím na Kladensku, do Prahy casto jezdim.

MACINO: ~R^
~R^~R^~R^~R^~R^~R^ mam z vas radost.
maluko 137798
1.7.2013 11:41:45
a jeste bych mela jeden dotaz - prijde mi, ze tady v Cechach se automaticky predepisuji DB dlahy...zajimalo by mne porovnani (idealne z osobni zkusenosti) DB a JM dlah, pripadne postup jak JM dlahy ziskat...hradi je take pojistovna? diky
maluko 137798
1.7.2013 11:37:08
Ahoj
diky za odpovedi a hlavne doporuceni ohledne lazni ~x~ dneska jsme byli opet na presadrovani a doktorka rikala, ze tejpovani by nedoporucila na tak mladounkou kuzicku, tak jsem se ji ptala na vyvazovani (nekde, nevim ted uz kde, jsem v diskusi cetla, ze to nejakou maminku naucila rehabka uz v porodnici...kdyby nekdo vedel o nekom, kdo to umi, rada bych se to naucila ~;) ) taky ale rikala, ze nevi jestli to pujde spojit s temi trminky na kycel...takze to vypada, ze nam zbyde nakonec opravdu "jen" to cviceni a masirovani. Taky jsem se ji ptala, jestli mame jit na McKay co nejdrive a nebo zkouset jestli chuze s nozkama jeste neco neudela a rikala, ze lepsi bude, kdyz se postavi a zacne chodit uz s jaks taks zdravyma nohama, coz dava smysl ...a uplne idealni mi prijde to uceni chozeni v laznich pod dozorem ~R^ mmch na jak dlouho ty lazne jsou a jsou lepsi Janske lazne nebo ten Kosumberk?
Alena996 89106
30.6.2013 22:06:23
Ahojda, dočítám po delší době. Macino, gratuluji k dobrým zprávám. Držte se co nejdele cvičení, a nepolevovat. Terezka /4roky/ jde bohužel v záři na operaci subtalární uvolnění na pravé noze.Polevilijsme ve cvíču, Doc. napsal dlahu jen na levou a ta pravá se skokově zhoršila. Během 4 měsíců. před měsícem jsme se vrátli z lázní, tam nožku více zatížili, poctivá a pravidelná rehabilitace udělala také své. Jenže vidím, že to není ono.

Jinak pro maminku narozeného miminka. Dcera absolvala operaci Mckay(subtalární/peritalární uvolnění) levé nožky na deseti měsících. Po sundání sádry jsme odjížděli do lázní a "chodit" se učila pod dozorem rhb a cvičení vojtovky.Rok oslavila v lázních. Moc jí to pomohlo a ta operovaná nožka je lepší než ta neoperovaná ana subtalární uvolnění pravé nohy jde ted - ve čtyrech letech!! Určitě doporučuji lázně. Cvičení je cílené a intenzivní. Toho doma nikdy nedocílíš a každý den za rehabilitační nelze chodit.
Macína 110618
29.6.2013 12:18:07
Ahoj holčiny!

Zdravím vás všechny po delší době! Včera jsme byli s Matýskem (včera přesně 4 roky, rigidní oboustranný PEC) na půlroční kontrole na ortopedii a pan doktor byl moc spokojený, achilovka moc dobrá a máme se ukázat až za rok. Stále chodíme na rhb, teď hodně cvičíme na míči, děláme dřepy a "starty" a zatím dobré, tak jsme moc rádi. Také ještě dáváme na 2-4 hodiny denně JM dlahy na spaní, sice jsou mu botky již malé, ale svůj účel to asi stále splňuje. Bylo nám také doporučeno kolo, ale toho se malý bojí, tak snad časem ho to také naučíme.
Tak to je asi tak vše, co se u nás děje, tak přeji všem krásné léto a zdravé nožky!!
andy 117758
29.6.2013 1:19:02
Ahojky Maluko,
co se týká lázní, tak žádost píše pediatr a přikládá se doporučení od ortopeda. Alespoň takhle jsem to vždycky slyšela a i my to tak měli. Nás léčili v Motole ale ne podle PM, ale jak píše Sara, tak uvolnění v 10 měsících a pak hned po sundání sáder lázně. Jde to domluvit, že je to fakt odjezd ze dne na den. Nám to dalo hrozně moc a jsem za to ráda. Celou dobu jsme v Motole chodili na rehabky. Kdybys chtěla kontakt tak napiš na mail andrea_fialova@seznam.cz. Cvičili jsme od narození Vojtu a co jsem slyšela naše rehabka by měla i tejpovat, ale to jsem nikdy nezkoušeli. Cvičili jsme stále sádry nesádry, jen jsme upravovali cviky. Hodně mě naučila a byla strašně fain, tak pokud by Motol nebyl na vzdálenost problém tak se ozvi :) Moc držím palce ~:-D
maluko 137798
28.6.2013 9:35:25
Ahoj Saro,
diky za odpoved. My uz bohuzel mame sedme sadry, takze je zrejme, ze nozicky nereaguji nijak zazracne :-( ale rovnaji se...pomalicku ;-) za tri tydny koncime s trakci na kycel a jde se na malej zakrok v narkoze pri kterem nam rovnou udelaji tenotomii. Za to jsem rada, protoze je jasny, ze ji bude potrebovat a takhle se to splachne jednim vrzem. Navic (kdyz to dobre dopadne) dostaneme kvuli kycli sadru na 6 tydnu, tak by nam zasadrovali rovnou i tlapicky po tenotomii...tri tydny navic tomu rozhodne neuskodi ;-)
jnak mas asi pravdu - doktori radsi rikaji tu horsi variantu. Ja taky doufam, ze se nam podari cvicenim a pripadne tejpovanim ty nozky jeste vylepsit a ze treba McKay nebude nutny. Psala jsem si s jednou maminkou, ktery to taky meli oboje, ale na kycel jim prisli az cca v jednom roce a ti meli pres den pavlikovy trminky na kycel a pres noc DB dlahy. Nam Dr rekla, ze to kombinovat nebudeme a dostanem jen ty trminky at se da kycel poradne do kupy a proto se upinam na to cviceni/masaze/tejpovani.
K laznim - jaky je prosim postup pri zadosti? Posila tam ortoped nebo pediatr?
Add doktori z Bulovky - tim, ze tu lezime, tak nas sadruje pokazdy nekdo jinej - uz mame zkusenosti s Dr. Burianem, Dr. Nemcem a Dr. Frydrychovou...a ta dela sadry rozhodne nejlepsi ;-)
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 14951  [Dalších 14251 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.