Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
27.6.2013 14:35:12
Ahoj Maluko, predevsim gratuluji k miminku. Chudera prcek tolik veci najednou hned jak se narodi. Znam jednu maminku z Kladenska, kteri to take meli oboje najendou, ale jsou leceni v Motole. Motol to dela jinak - sadruji cca do 10mesicu a pak operace. Nevim presne jaka, ale asi subtalarni uvolneni nebo McKay.
Muj ciste soukromy a laicky nazor: V tuhle chvili je predcasne mluvit o McKay operaci, kdyz se teprve s PM zacina. Nevi se jak bude noha reagovat. Na konci muze byt noha docela dobra. Otazka: budou delat tenotomii? Pokud ano, na vetsi operaci bych nespechala. Akorat asi nebudou moci nasadit dlahy, kvuli kyclim. Ale mozna by sel zkombinovat strojek na kycle s dlahama na equiny. Nekdy doktori predjimaji (nebo my si to berem vic nez bysme museli) veci, ke kterym ani nemusi dojit. Me dcerce v 5 mesicich (byl to leden, po 10 sadrach dle PM, tenotomii) rekl docent Chomiak, ze to vidi nekdy v dubnu na McKey. Zabrala jsem s cvicenim a z operace seslo. Nikdy jsme ji zatim nemeli. Toho jsem nelitovala. V te dobe sla ta nozka hodne ovlivnit. V roce a pul jsme meli jit na re-tenotomii /byl tam viditelny zkrat achilovky/ a ja to zase rozcvicila. ALE - toho uz lituju, tenotomie je maly zasah. A noha jak rostla, tak mela vetsi a vetsi silu a ja rychle ztratila "maly" naskok ziskany cvicenim. A ve 4 letech jsme museli na dorzsalni uvolneni (coz je presto ten lehci zakrok ze tech vetsich). K cviceni: neporadim, jsem z Kladenska, v Praze nikoho nezmam. O motolske rehabilitaci jsem slysela same dobre veci. Ja si myslim ze kazde cviceni je dobre. Muzete tak predejit problemum ktere se muzou sekundarne objevit. Moje dcera kvuli jednostrannemu sadrovani mela silnou predilekci, oplostelou hlavu apod. Podchytili jsme to vcas a hlava je docela dobra. K laznim: nedoakzu posoudit. V laznich jsem videla i male deti,ale pujde asi o maximalne cviceni, pobyt ve vode a balonkach. Me osobne lazne moc daly, ziskala jsem vetsi jistotu v cviceni a dite se zpevnilo celkove. Jeste jeden poznatek: nevim u koho jste, ale zaregistrovala jsem, ze postup jednotlivych lekaru na BUlovce se ruzni, i PM delaji nebo si vysvetluji kazdy jinak. Kdybys neco potrebovala...Kladno neni daleko. S. |
| maluko | 137798 |
|
27.6.2013 10:43:45
Ahoj, mame par tydnu miminko s oboustrannym a bohuzel dost rigidnim PEC a k tomu jeste vykloubenou kyclicku. V tuto chvili jsme hospitalizovani na trakci na Bulovce a zaroven se sadruji equinovary dle ponsetiho. Problem je, ze se lecba equinovaru bude muset za nejaky cas nejspis prerusit kvuli lecbe te kycle, ktera ma z ortopedickeho hlediska prioritu :-( a doktori rikaji, ze by se pak opet (cca ve veku 8-9 mesicu) zacalo sadrovat a pak v cca 10 mesicich by se udelala McKay operace. Po dobu toho preruseni lecby equinovaru budeme nosit Pavlikovy trminky, takze by nozky podle mne sly urcite masirovat nebo i nejak tejpovat ci vyvazovat. A protoze se mi nechce jen pasivne cekat na operaci (nejradeji bych se ji vyhla uplne), tak by mne zajimalo 1) jestli nemate nekdo kontakt ci doporuceni na nejakeho sikovneho fyzioterapeuta, ktery by nam poradil s tejpovanim ci cvicenim tech nozicek, pripadne k tomu pridal Vojtovku ci Bobatha, 2) jak se na zaklade svych zkusenosti divate na McKay operaci - je lepsi na ni jit co nejdriv, at to ma malej za sebou a muze se nozka co nejdriv vyvijet normalne a nebo je naopak lepsi nejdriv zkouset co se da a operaci si nechat az jako posledni reseni (chapu dobre, ze se da delat do tri let veku?) a 3) melo by smysl jet napr s pulrocnim miminkem do lazni? dekuji moc za vase nazory a hlavne pokud by nekdo mel ten kontakt na dobreho fyzioterapeuta (z Prahy)
|
| Jordana | 64316 |
|
|
26.6.2013 9:56:06
A co zkusit vyšetření na podiatrii? Jen vložky určitě na plochonoží nepomůžou-chce to aktivní rhb.Nohy odlehčit-nemůže mít i nějaký zánět? např. plantární fascie?Chodidl. povázka.http://www.6000kroku.cz/clanek/plantarni-fasciitis
|
| Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
|
|
25.6.2013 21:06:46
Mili, mam manzela 40 let, s PEC, 7 operaci, nohy ve strasnem stavu - takze srovnavat uplne nemuzu. Manzel ma bolesti neustale, ale v podstate spis jako dusledek PEC = artroza v kolenech, kyclich, protoze postaveni nohou neni idealni.
Osobne si myslim, ze reciediva v techto letech uz nehrozi. Spis ta artroza. Syn je mlady, chtelo by to zjistit co je spatne, napada me treba spatne postaveni nohou, kotniky, kolena, kycle.... Asi bych zkusila i nejakou rehabilitaci. Ale netusim jak je to u dospelých. |
| mili |
| • |
25.6.2013 18:56:13
Děkuji moc za Váš názor ! Chtěla bych Vám ještě napsat, že byl syn na kontrole u lékaře ortopeda, který se touto vadou zabývá a on řekl, že jeho problém nelze spojovat s jeho nemocí v dětství......řekl, že má syn velmi plochou nohu a dal mu ortopedické vložky. Synovi se dost ulevilo, ale problém se tím zatím nevyřešil....noha ho pobolívá při námaze stále. Vložky nosí a při větší námaze i ortézu na kotníku a uvidíme co bude dál....
|
| andy | 117758 |
|
21.6.2013 22:54:48
Ahoj všem maminkám a dětičkám,
ráda bych se s Vámi podělila o radostné zprávy z kontroly ve třech letech (dcera tři roky, léčena v Motole paní Doc. Schejbalovou, do 3/4 roka sádry, pak operace). Nožky se paní docentce moc líbili ve zprávě napsáno " postavení nožiček velmi pěkné", malá chodí naprosto bez problému a nemusíme už mít ani na noc dlažky, kontrola za 3/4roku. Mám z toho velkou radost. Všem Vám přeji také samé dobré zprávy! ![]() Koukala jsem na odkazy na novou léčbu a vypadá to velmi dobře. Když se malá narodila tak první sádry dostala až v pěti dnech, ale hned v porodnici nás "pouze" jedna sestřička která to uměla a paní docentka naučili nožičky bandážovat, aby se hned rovnaly. Když za námi přišla rehabka a viděla to jen tak zavázané, tak říkala hm... to asi nemá moc smysl ne..., ale když pak viděla jakým způsobem to vážu, tak říká, aha... tak když vidím jak se to váže, tak už chápu, že to smysl má. Od začátku jsme cvičili Vojtovku a myslím že je to to nejlepší, co jsem pro malou mohla udělat. Cvičili jsem i v sádrách. ráda bych se o této metodě také dozvěděla víc. mějte se krásně a hezké léto |
| snailik | 48793 |
|
|
17.6.2013 5:41:17
Ahoj holky,
jsme ráda,že se zajímáte a těší mne to. Chci jen říci, že nikomu nevnucuji své názory, a že vždy záleží na akždém, jakou formu léčby si zvolí. docela bych uvítala, kdyby i my maminky dětí s PEC jsme tu možnost měli. Stránky na bakalářské práce už bohužel nemůžu najít, úpokusím ještě poprosit kamarádku, která mi to tiskla, jestli je němá někde uložené. Shrnutě se v bakalářských pracíh jedná o to, že Ponsetiho i metoda Francouzů je cca na stejné procentuální úspěšnosti, ale v jistých případech je asi nejlepší kombinace Francouzů a Ponsetiho operce-prodlužování Achilovky. Co se týče toho přístroje. Jedná se o dětskou motodlahu, kde s dětátkem pracuje sám přístroj a napomáhá tak korektuře nožičky. Hojně se tyto motodlahy využívají v Německu, ale nemám zatím přehled, jak je to tam s těmi dětskými. Co vím, od kolegy Fyzioterapeuta z německa,tak tam se používá taky Ponseti. Na druhou stranu, jsou tam ve fyzioterapii na lepší úrovni :-/ Budu shánět další informace a postupně je sem přidávat. sama se učím a objevuji nové metody. Ještě dodám, že lze do této metody přidat Vojtovku, když je klasická manipulace méně úspěšná. Děkuji Vám za podporu a uvidímě co se dá dělat ![]() |
| alikaa | 46594 |
|
|
13.6.2013 23:05:01
a ještě k sádrám - nevím proč, ale byla jsem přesvědčená, že půjde sádrový obvaz přímo na nožku, ale to je velký omyl - nejdřív je vatový obvaz a až na něj se aplikuje sádra.
tak kdyby byl někdo přesvědčený jako já a sáder se bál, tak se dělím o zkušenost ![]() ![]() ![]() ![]() |
| alikaa | 46594 |
|
|
13.6.2013 23:00:15
Snailiku,
zkus se poptat starší generace tady u nás, dříve se taky vyvazovalo a cvičilo, ale rozhodně to bylo na dlouhou dobu a taky ne vždy se to obešlo bez operace. Já jsem za Ponsetiho metedu ráda, sáder jsem se bála taky, ale ono to tak uteklo a krom koupání se to docela dalo vydržet. Jediné, co bych udělala teď jinak, je to, že bych zašla za rehabkou co nejdřív, reflexní cvičení se dá cvičit i se sádrama. Přeju všem hodně štěstí! Filipesko, držím palce! |
| filipeska | 76337 |
|
12.6.2013 22:30:32
Ahoj holky, děkuji za fakt zajímavé odkazy. Jen mám z toho po nepříliš úspěšné léčbě Pons. metodou, dvou velkých operacích a před další velkou operací na podzim hrozně smíšené pocity. Koukám na to a ty výsledky jen po cvičení a tapování mi přijdou úplně neuvěřitelné. Nestudovala jsem ty texty, ale nemohlo se jednat u těch dětí jen o polohové vady? Nějak se mi nechce přijmout, že to teoreticky mohlo jít bez těch obrzásahů a bolesti...
V současné době mě kromě té nadcházející operace na všech kostech přední části nohy vedoucích k prstům trápí i velikost nohy syna, který v 6 letech má velikost odpovídající tak 27 -28 a ty nožičky má děsně široký (aspoň v poměru k té délce...). Netušíte, jestli by se to dalo nějak ovlivnit? díky, B. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.