| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Hádanky, křížovky, hlavolamy

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 1508  [Dalších 1258 >>]
Janet+sluníčko:-) 75570
3.4.2016 18:30:14
Ahoj, budu dělat dceři oslavu - 10 let. Chci pro ni a její kamarádky udělat hru - inspirovanou hrou z "My máme rádi Česko" - jak tam sedí v kroužku a přehazujou si krabici s "bombou" - u koho krabice zůstane zrovna když skončí limit. Tak ta skupina prohrává.

Chci to udělat podobně s "bombou" ze hry Tiktak bum.

Ale už mi nějak docházejí nápady na otázky. Dala jsem tam samozřejmě plno z toho co se učí - Vlastivěda, Přírodověda. Ale chci taky něco vtipného, trefného. U čeho se holky zasmějou. Ale takových mám fakt jen pár a nemůžu na nic přijít.

Ještě pro vysvětlení - kdo se nedívá na "Máme rádi Česko" na Primě.
Holka bude mít u sebe v rukách bombu z TikTakBum. A já budu říkat otázku. Když odpoví dobře. Předává bombu další holce v pořadí. A tak dokola. Komu vybuchne v ruce, ten má trestný bod.
Pak budou nějaké ceny pro vítěze atd.

Pokud by vás napadly nějaké vtipné otázky, sem s nimi. Díky :-)
Cimbur 64764
3.3.2016 18:08:35
Proletěl kolem mě na FB odkaz na opravdu zajímavý článek o mikrovlnných troubách. Je opravdu ukázkovým příkladem slátaniny, snažící se tvářit jako seriosní text.
Můžete vyzkoušet svoje kritické myšlení už od první věty, myslím, že je to dobré cvičení, jak poznat pípoviny.

Dám sem začátek:

Po tomto článku přestane používat mikrovlnnou troubu…

Zařízení k vaření mikrovlnami původně vyvinuli a zkoumali němečtí vědci v rámci vývoje mobilního týlového zařízení, zkušebně nasazeného v průběhu invaze do Sovětského svazu. Těmito výkonnými elektronickými aparáty, umožňujícími masovou přípravu jídel, hodlala Wehrmacht řešit logistické problémy spojené s palivem pro polní kuchyně. Navíc nabízely mnohem rychlejší výdej stravy vojákům, než tradiční zařízení. Po počátečním nadšení však bylo od dalších experimentů tohoto druhu upuštěno. Jak sami zjistíte, stalo se tak z dobrých důvodů…
Spojenci pak po válce objevili dokumentaci o lékařském výzkumu spojeném s vývojem těchto aparátů. Tyto dokumenty byly společně s experimentálním mikrovlnným vybavením převezeny do USA, kde je Ministerstvo války utajilo s odvoláním na vědecký výzkum.
Některá z ukořistěných zařízení získali už předtím vědci v Sovětském svazu a začali je zkoumat samostatně. Získanými poznatky znepokojení Rusové, kteří provedli zatím nejpečlivější výzkum biologických účinků mikrovln, nakonec zakázali používání podobných zařízení zákonem, stanovili dosud nejpřísnější normy ohledně ochrany před expozicí mikrovlnami a jimi produkovanými poli a zveřejnili celosvětové varování o biologickém a environmentálním riziku vyplývajícím z užívání elektronických zařízení na těchto frekvencích (více informací WM magazín č.1).

Zkuste si představit, jak v podmínkách druhé světové války v zaostalém a válkou zničeném Rusku Wehrmacht nejspíš v naftových agregátech vyrábí dostatek elektřiny, aby pak mohl v obřích mikrovlnkách ohřívat jídlo pro vojáky. Pak ovšem od této úžasné efektivní metody ustoupí pro možné zdravotní dopady...
No můžete si to přečíst celé a dozvíte se úžasné novinky, čím více si pamatujete z chemie, biologie a fyziky, tím to bude zábavnější.

http://megazine.cz/2016/03/po-tomto-clanku-prestane-pouzivat-mikrovlnnou-troubu/
Imacule 146877
19.4.2015 16:58:50
Nu, občas ano. Ale kdo by dával takové prachy za to ~q~. Ale cíga si nekupuju a občas po nějakých sáhnu ~3~
Inaaa 119752
19.4.2015 13:17:12
V novinách to bylo vyřešené a vysvětlené....odpověď jsem tedy naštěstí už znala...
janna001 59890
19.4.2015 12:59:21
Díky za podrobná vysvětlení, nicméně bych se asi na nějakej dárek k narozeninám vyprdla a našla si někoho, kdo je schopen přímější komunikace. Mám z toho hlavu v pejru.
Binturongg 104880
19.4.2015 11:12:08
Filipe - Venca s Mirkem už nejsou kamarádi, protože se pohádali kvůli nějaké nafrnělé náně a jejím narozeninám ~:-D

A oči Pepovy matky mi ve skutečnosti nijak extra na srdci neleží, na těch vždycky záleželo pouze mám matikářům, kterým nezáleželo na mně! ~:-D
Filip Tesař 134358
19.4.2015 8:42:29
Počkej, Mirek už není Vencův kamarád?!

Jo a na oči Pepovy matky se zeptej deváťáků, ti by mohli mít přehled...
Binturongg 104880
19.4.2015 8:38:45
Persepolis - ano, já.

Souhlasím se Zefýr - dát dárek k svátku a najít si méně komplikovanou kamarádku :-)

Jinak mi úlohy typu Venca sedí v první lavici, Franta sedí vedle Mirka, Mirek není Vencův kamarád, poznejte, jaké oči má Pepova matka...opravdu neříkají nic.
Prostě mi na to chybí závit v mozku. Ale nic si z toho nedělám, každému chybí nějaký závit a nemůžeme být všichni stejné ~:-D
Citronove koliesko 7937
18.4.2015 23:06:53
Ja som lustila casto este na VS, ale nebavilo ma to cele vypisovat, to bolo velmi jednoduche, tak som vzdy pisala len pismenka do tajnicky, ostatne som si "pamatala", takze krizovka bola uplne cista akurat bola vylustena tajnicka ~t~ Mama to neznasala a vzdy to po mne dovyplnovala.
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 1508  [Dalších 1258 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.