| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
16.11.2024 16:05:47
vzít někomu koně, pole, stroje, případně někoho zavřít do uranových dolů, někoho nepustit do školy, to není ubližování?
maminka nesměla na střední školu, kam chtěla, musela na zemědělský učňák a musela Svazu žen v obci slíbit, že zůstane pracovat v té obci v zemědělství, když její otec byl ten sedlák to nebylo ubližování? Ve 14 letech, když chtěla na gympl a na vš? |
| Fern | 155759 |
|
16.11.2024 16:02:21
S timhle by se dalo souhlasit a jsou lidi,zalozenim pesimiste,kteri proste vidi uz z principu vsechno sede a vse co bylo driv,je uz z principu dle nich spatne.
A nepripusti si ani za mak,ze to muze byt tak jen proto, ze oni maji takovy uhel pohledu,coz je dano i tim,ze prochazeli depresema a vubec,ze celkove nebyli tak uplne v poradku a hned to vztahnou na vse kolem sebe a jak jim bylo ublizovano. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
16.11.2024 16:00:22
Fren,
já jsem byla malá holka, jsem ročník 76, ale doma se o tom dost mluvilo, poslouchali jsme svobodou Evropu a hlas Ameriky, protože mám starší bráchy a naší věděli, že to posloucháme, ale taky že víme, že to nesmíme nikdy přiznat Na západ by nás nikdy nepustili, protože dcera kulaka prostě nikam nesmí, kromě toho jsme absolutně neměli za co protože jsem měla velký zdravotní problém, naši se mnou jezdili od narození do Brna do dětské nemocnice a vždycky s sebou měli 500, což byla skoro polovina jedné výplaty, pomeranče, který my jsme nedostali, nebo flašku slivovice kdyby se doktor, vždycky ten stejný, bránil, určitě by mu to nedávali bydleli jsme v nedokončeným domě, kde dolní patro bylo hrozně dlouho z holých cihel, protože od stavebního povolení se během asi půl roku tak zvedly ceny, že nebylo na dokončení a naší neměli nárok na půjčku, nevím už proč pamatuju na fronty před obchoďákem u školy, vždycky jsem měla nějaký peníze a když byla fronta, šla jsem do ní, bývala na toaletní papír, lepící vložky, banány, mandarinky v naší části města byl jediný obchod s masnou, ale zavírali snad ve 4, ale pečivo ani maso už stejně dávno neměli maminka se naučila šít i kalhoty a bundy, protože se nedalo nic sehnat pořád jsme šetřili, třeba voda byla hrozně drahá, zvlášť teplá voda, topení bylo drahý, měli jsme už tenkrát plynový kotel, protože naši dostali nějaký poukaz kvůli mýmu zdravotnímu stavu, měla jsem invalidní důchod a maminka na mě brala 300 Kčs teta bydlela v paneláku a tam se teplo ani teplá voda neřešila, měli minimální ceny vzpomínám na výlet do Berlína, jak jsme se dívali na zeď, a snad rok potom nebyla, pak svatořečení Anežky České, nevěřící rodina přilepená k obrazovce, protože to všechno znamenalo, že se něco mění brácha si koupil knížku od Gorbačova, byl z ní nadšený a pamatuju strach 17. listopadu večer, kdy brácha vysokoškolák nepřijel fuj, nikdy bych to neměnila, a to jsem byla fakt děcko, bylo mi 13 zajímavý je, jak jsme na svůj věk byli vyspělí, jak jsme ve třídě vnímali, co se děje, jak jsme přesně věděli, který učitele kam zařadit, a taky jsme to dělali |
| Alena | 129302 |
|
16.11.2024 15:58:43
Ano, take si pamatuji na pokladni, kadernictvi byvala vetsi, statni podnik, tady bylo minimalne sedm, osm zamestnankyn na smenu. Daval se tuzer jak za myti hlavy, tak konkretni kadernici, pokladni se nenechavalo nic.
|
| Federika | 14090 |
|
|
16.11.2024 15:58:06
Fren,já ale třeba chtěla do Německa, západního a do Francie. A rozhodně jsem se nemohla sebrat a jet, jako teď. Studovat jsem tam taky nemohla.
Doktora jsem si nemohla vybrat, jako teď.Śkoly pro děti jsem si nemohla vybrat jako teď. Nic jsem si nemohla vybrat ![]() |
| Federika | 14090 |
|
|
16.11.2024 15:55:20
Já jdu ke kadeřnici a ta mi řekne-byl tady jeden syn, druhej syn, pak jedna pizza , olej na vlasy, dohromady s tebou to bude...
![]() A zaplatím klidně až za týden. |
| Fern | 155759 |
|
16.11.2024 15:35:27
K tomuto mam spoustu vyhrad - pracovala jsrm v tomto rezimu 5 let,porodila 1 dite a rovnez zila 7 let zivot dospele mlade zeny.
- pises o nemoznosti jezdit na zapad,ale u tebe je to jen teoreticky blabol; ja treba opravdu chtela vyjet a devizak jsem vzdy dostala (jug.+svycarsko) - doktori - dnes mnohem horsi situace mnohde a pro mnohe,nez tenkrat,pocinaje peduatey,pres zubare ... - zili jsme v panelaku na sidlisti, kde v blizkosti se nachazeli 3 velke samosky a bezne potraviny tam byly celodenne k dostani,uz si nevzpominam jak pecivo,ale to je problem i dnes,ze kdyz chces v marketu si vybrat pecivo v 17 hod pri navratu z prace, tak neni z ceho a je to tam jak u snedeneho kramu - dnes sice neni propaganda sov.svazu,zato na nas odevsad a vsude utoci jeste vic vlezlejsi a priblblejsi reklamy,nevyzadana sdeleni ci notifikace - psat, ze ty jsi zila zivot bezne mlade vdane detne zeny je v tvem pripade taky na hrane,kdyz deti ti vecne hlidali prarodice a tys lezela v depresich a byla nepouzitelna manzelka i matka, ktere bylo fuk zarizovani bytu i vsechno ostatni. Kolikrat jsem si rikala pri cteni tvych zalozpevu, ze tvuj ex si tenkrat zaslouzil min. svatorecit a jak ho neznam tak mu fandim,ze snad napodruhe trefil na normalni zenskou, se kterou ten zivot prozije a uzije. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
16.11.2024 15:34:43
Inko, jako že tam byla pokladna s pokladní?
Tak takové uspořádání si vůbec nepamatuji. Buď jsem to zapomněla, nebo to u nás nebylo. Kadeřnictví bylo v hotelu... ale že bych platila u nějaké pokladní, takovou vzpomínku opravdu nemám. Může to být i selhání paměti, fakt nevím. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
16.11.2024 15:26:12
Huso, věřím, pro mě by tyto akce také nebyly.
Nevadí mi nechat bankovku personálu v restauraci, kde platíme kartou a nemají systém na zahrnutí spropitného, to se naštěstí nemusí vkládat do kapsičky ![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
16.11.2024 15:24:44
Neplatilo se té kadeřnici, ale u pokladny. Ona byla zaměstnanec a dostávala plat. S těmi penězi od zákazníků nepřišla nijak do styku.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.