| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Želva

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 395  [Dalších 315 >>]
Hr.ouda 123574
21.4.2013 13:31:28
Aneko, a jak často se to terárium čistí a jakým způsobem?

|Mám trému, želvu jsme videla jen v ZOO a ani tam mne nezajímala. Ale nechci, aby trpěla.
Aneka_ 43113
21.4.2013 13:28:24
jo a miska je kameninová, ono se to nezdá, ale želvy jsou těžké, převrhnou kde co když se tam sápají
Aneka_ 43113
21.4.2013 13:23:13
Ale neboj, je to veskrze nenáročné zvíře. Zjistíš sama. Želvy mají děti, já se jen starám, aby to nezdechlo a prospívají báječně. Základem je strava a voda. Zbytek si uzpůsob sobě a myslím, že budou spokojené.
Vyhýbám se granulím. V létě jsou na trávě, dávám ibišek, rukolu, pampelišky,čínské zelí,jahody,banány,jablka,vejce,meruňka,malinové listí,mladé jabloňové a tak, tvaroh, sýr(tvrdý) a jen občas....
Aneka_ 43113
21.4.2013 13:19:40
Vodu mám v plytkém něco jako podkvětníku, je to taková jak vyšší bonsajová miska a když byly malé, dala jsem jim tam kámen, aby se neutopily. Nyní už se neutopí, tak tam není kámen, ale mám misku sice velikou, ale plytkou, tak 3 či 4cm vysokou. Aby do ní vlezly a vylezly a nepřevrátily se. Vodu měním denně, nanosí si tam binec a taky rády do ní kálejí.

Rosím jak kdy. mělo by se denně, ale já jsem flink. Nerosím často. Jak jsem psala, jsem jen "chovatel" spíše držitel:-)

Terárko mám na jednu želvu 1m na 70cm. Výběh venku tak 3 x 2m.
Hr.ouda 123574
21.4.2013 13:13:43
Aneko, prosím tě, a v čem se koupou? V čem tu vodu máš, jak často ji měníš?
Jak velký vlastně má to terárium být?
Je to na spadnutí a já nemám nic nachystaný .

Aneka_ 43113
21.4.2013 13:11:24
Ano, syčí a dost nahlas a je to když jsou naštvané, leknou se a tak.

Kytky do terária ne. Jednak je ožerou a pak vyhrabou. S podestýlkou nevím, chovatelé se hádají, co je dobré a co ne. Já tam mám z půlky štěrk-krubý-oblázky a z půli piliny, které mnozí zatracují. Mi vyhovují jak z hlediska vlhkosti, tak údržby.
Voda-většina tvrdí, že ji nepotřebují, já ji tam mám a želvy pijí a samy si tam lezou. Z čehož vyplývá, že nekoupu, ony se rochní samy. Do umyvadla dám tak 2xročně a nechám vyráchat. Jinak rosím a samy se koupou ve vodě v terárku..
Hr.ouda 123574
21.4.2013 13:07:53
ne pár, tak snad nebude klást vejce, ne?
Hr.ouda 123574
21.4.2013 13:06:34
želvy syčí? Ještě žes mi to řekla, to jsem netušila - a když syčí, tak to znamená, že jhsou nebo nejsou v pohodě?

prosím tě, a co je potřeba mít v teráriu, ne aby toi bylo krásné a dekorativbní, ale aby to bylo pro želvu funkční? šutry jo nebo ne? kytky jo nebo ne? co já vím, voda pro suchozemskou jo nebo ne?

jak je to s kpupáním suchozemské želvy?
Aneka_ 43113
21.4.2013 13:05:04
omlouvám se za chyby
Aneka_ 43113
21.4.2013 13:01:29
Jéjda, ze mně toho moc nedostaneš, já jsem chovatel laik~:-D ale nezdychají mi.

-když bude v pokoji, je žádoucí nebo nežádoucí ji dávat třeba na balkon na slunce či venčit NO S BALKONEM OPATRNĚ, TAM BÝVÁ SAKRA HORKO A POKUD NEMÁ MOŽNOST ÚNIKU DO CHLADU, NENÍ TO BOBRÉ. jÁ NA BALKÓN NEDÁVÁM. nICMÉNĚ VEN NA TRÁVNÍK DÁVÁM OD MALIČKA CO TO JEN JDE. UŽ DNES JSOU VENKU ALEDSPOŇ PŘES POLEDNE A TAK DO TŘÍ BUDOU. JE VIDĚT, ŽE JIM TO SVĚDČÍ.CHVÍLI SE SLUNÍ A PAK ZALEZOU.NAPASOU SE A DOS SE ROZPOHYBOVALY.
- má smyl želvu pojmenovat? Slyší vůbec želvy?- ZDA SLYŠÍ NEVÍM, ALE MY JE POJMENOVANÉ MÁME A TAKY JE HLADÍME.NECHAJÍ SE HLADIT PO KRKU A POD KRKEM. VYTÁHNOU HLAVU CO TO JEN JDE A KDYŽ TAM DÁŠ RUCE, PŘIJDOU A NECHAJÍ SE HLADIT. JSOU DOST KONTAKTNÍ
- jak je to s pohybem po bytě a s tím, když ji děti chtějí vzít do ruky? PO BYTĚ NEPOŠTÍM A DO RUKY BEROU KDYKOLI A JAKKOLI.JINAK ŽELVY SYČÍ, TAK SE NELEKNI:-)
- chodí se se želvou k normálnímu veterináři, co je tady za rohem, nebo musím hledat nekoho na plazy-TO NEM, ŽELVY JSOU OK A PREVENTIVKY NEDĚLÁM. VETA TEDY NEŘEŠÍM.ALE KDYŽ BY NĚCO, ZAVOLÁM NAŠEHO PSÍHO, JSME TAK DOMLUVENI.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 395  [Dalších 315 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.