| Federika | 14090 |
|
|
18.8.2024 10:31:18
Babi,
ale je to v povaze. Byla jsem organizátor už od dětství. Učit ve škole bych nemohla, na to nemám nervy ![]() |
| Federika | 14090 |
|
|
18.8.2024 10:29:46
Má svou nadhodnotu, ale jsou tam běžný děti, s různými schopnostmi a znalostmi, stejně jako na jiných základkách.
Proto taky moc nechápu to upozorňování-ale tvoje děti nebyly na běžných základkách. |
| babi_ | 48341 |
|
|
18.8.2024 10:28:36
Federiko, taky to tak mám, většinou. Ale k stáru si někdy říkám, že tu holt budeme všichni stát již navždy (což se zatím nikdy nestalo), či se věc vůbec nezrealizuje (stává se).
Učila jsem na prvním a druhém stupni pár měsíců, cca 10 let jsem působila jako pedagog volného času dětí a mládeže, a ano, vím o sobě, že když musím (=nikdo jiný se toho dosud neujal), tak organizuji. |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
18.8.2024 10:27:04
No, po pravdě, ta vaše škola nemá jinak vyjímečnou pověst ani výsledky. Není v ničem lepší než obyčejné spádové státní základky v okolí. Z hlediska výsledných znalostí a šancí na přijímačky myslím; uniformy a podobné kulisy teď neřeším. To není vůbec nic proti vaší škole; taky jsme ji měli jako jednu z možností, jen mi vadil ten dojezd. Píšu to jen k tomu údajnému "zvýhodnění" jejích žáků. Připaví je zkrátka stejně jako jiná škola, takže v kontextu debaty ohledně známek a přijímaček je úplně jedno, že je soukromá.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
18.8.2024 10:24:22
Yuki, tak v reálu se to většinou překrývá, motivované chytré děti nemívají čtyřky odshora dolů, mívají je děti, které mají s učením nějaký problém.
A ty se k dalšímu studiu nehlásí. Ale tady je řeč o tom, že rodiče často považují jedničku za jakousi metu bez ohledu na znalosti a motivaci, které jsou za ní. |
| Federika | 14090 |
|
|
18.8.2024 10:20:59
Jo,Babi, taky si myslím,že ten pocit je vrozenej
![]() I já se hodně často chopím nějakýho organizování, protože mám prostě pocit, že se " to nehejbe, nikdo nic nedělá, všechno stojí a jestli i okamžitě něco neudělám, nic se nebude hejbat dááál" ![]() |
| Federika | 14090 |
|
|
18.8.2024 10:17:39
Jediný, s čím souhlasím, je to, že děti s tímhle laxním přístupem už na základce moc chuť ne náročnější školy nemají.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
18.8.2024 10:17:09
Magrato, nojo, ale proč nestojíš někde za těmi ostatními, ale jdeš první, a dokonce dáváš pokyn rukou, ať jdou také? Opravdu si neuvědomuješ, že někdo první nakonec vyjde, dav se pohne... i kdybys to neudělala ty?
Pocity u toho nejsou podstatné - naopak. Ty máš prostě pocit, že to udělat musíš ![]() |
| Federika | 14090 |
|
|
18.8.2024 10:14:03
Na katolické.
A nervozní kolem přijímaček jsou všichni, u nás to ještě tak zlý nebylo.Známky na vysvědčení v tom žádnou roli nehrály, nikdy jsem navíc nepsala, že by hrát měly. Občas se jí nechtělo do zemáku, kdyby se na něj vykašlala, měla by klidně na vysvědčení čtyřku a co, nic by to neovlivnilo. Z češtiny by při stejných znalostech a schopnostech stačilo neodevzdávat čtenářský deníky a tu trojku by měla taky. Přijímačky by napsala stejně. Nemám krátkou paměť, vždycky jsem tvrdila, že známky jsou přeceňované.Pak záleží na dítěti jestli holt ty skvělý známky chce nebo mu na tom tak nezáleží. Mým klukům v tomhle věku už na to nezáleželo vůbec. Ale oni věděli, že je to naprosto nepodstatný. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
18.8.2024 10:06:55
a dcera byla na státní běžné základní škole?
a proč ta nervozita kolem přijímaček? zdá se mi, že máš buď krátkou nebo selektivní paměť ale hlavně, kolik znáš děcek, který mají v devítce trojky a čtyřky a mají chuť se učit, snažit a vůbec si zkusit udělat přijímačky? já jsem letos viděla jednoho, samozřejmě to byl pokus bez přípravy a nevyšel, jen měli doma pocit, že se dostane každý, tak to zkusili taky |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.