| Zufi. | 52220 |
|
|
2.12.2023 12:47:08
Bývalá kolegyně měla v červnu 40,to je nejvíc, co jsem kdy slyšela 🙂.
|
| K_at | 121378 |
|
2.12.2023 12:45:06
Vůbec netuším, jak to tady chodí. Tak doufám v něco - cokoliv - ale jsem smířená i s tím, že nic. Uvidíme.
|
| Zufi. | 52220 |
|
|
2.12.2023 12:32:18
Tak jsem se zeptala....
My mivame 2x ročně. To, že to je na různých školách různě, samozřejmě vim. |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
2.12.2023 12:28:36
Zufi, to je přece složitější věc, záleží na tom, jak ředitel rozdává odměny během roku, někde je to po měsíci, jinde po třech a někde po půl roce
další věc je, že peníze na odměny má každý ředitel, jsou to ty omílaný nenárokový složky platu. Někdo z toho doplácí víc kuchařky a uklízečky, jiný dá ajťákovi, aby ho udržel na škole, další může dávat víc svým oblíbencům, někde jsou pravidla, která jsou spravedlivá, ale zná je jen vedení, jinde je znají všichni, někde dají plošně všem stejně, bez ohledu na zásluhy, jinde to rozpočítávají (a někteří učitelé pak nadávají, že dostali pár stovek a jiný deset tisíc, no tak mají mít nějaký aktivity a dát o nich vědět) jistý je, že do konce ledna musí ředitel utratit všechno, ale teď ještě neví, kdo bude nemocný v prosinci, takže si to šetří proto u nás jsou odměny jednou za tři měsíce, vychází to pěkně na listopadovou výplatu v prosinci ale tam se nedává všechno, zbytek se rozdělí právě v lednu do prosincové výplaty je ti úplně k ničemu vědět, jak to má která škola a kolik kde dávají, záleží na spoustě věcí |
| Zufi. | 52220 |
|
|
2.12.2023 12:08:28
U nás netušíme.
Vloni jsme věděli, letos velká neznámá. Na škole X vědí, že kolem dvacítky a na Y max 5000. |
| magrata1 | 95172 |
|
|
26.11.2023 14:38:25
Než nekreslit nic, je lepší "opisovat". Puberťáci zase překreslují oblíbené postavy z her. Dcera to dělala taky, v duchu jsem úpěla, ale tak v 8. tř. přišel zlom a začala kreslit svoje věci a fakt dobře. V hodinách to kopírování zakazuju, jinak to neřeším a jsem ráda, že děcka kreslí.
|
| K_at | 121378 |
|
26.11.2023 13:03:39
Magrato,
ano, opisování. ![]() Vidíš, tohle je dilema už roky. Vždycky jsou děti, co opisují od těch zručnějších. A já mám vždycky problém, jak to uchopit. Protože ten plagiátor se jinak do výtvarky nehrne. Neví, jak začít. Takhle to sice obšlehne, ale obvykle u toho probíhá nějaká komunikace s druhým děckem, dítě je hrdé, že to zvládlo. A zapojilo se samo od sebe a rádo. A já si mohu lámat hlavu, jak to příště udělat jinak a lépe. ![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
26.11.2023 12:49:04
Já proti inspiraci kdekoli nic nemám, ale vadí mi plná nástěnka stejných obrázků. Aby po absolvování nižšího stupně děcka "neopisovaly", musím zpočátku dát každému jiné zadání - teď např. každý maloval jiné zvíře do ZOO nebo třeba kreslíme naše město, každý má nějakou budovu. Jinak by to dopadlo tak, že nejodvážnější by něco začalne a pak to pokračuje jako tichá pošta. Musím si je přeškolit z těch čepic a rukavic.
|
| K_at | 121378 |
|
26.11.2023 12:02:03
Magrato, no jo, Pinterest prolézám též. Prostě výtvarník nejsem. A chybí mi rozhodně to know how. Zase ale nesnáším opakování motivů, a profláknuté věci dělám jen v nouzi nejvyšší. A rozhodně teda díla dětí nejsou jak přes kopírák. Často se mi někdo zcela vychýlí mimo záměr.
![]() Cíl mám to, aby to děti bavilo, aby se přestali ostýchat a bát ti , co neumí. Většinou se to povede. Mají možnost si volnocasově stříhat, lepit, kreslit, někdy malovat, modelovat. A většinou se rozkreslí většina, ač to jsou občas i v 6 letech hlavonožci. Ale baví je to. Nebojí se. U letošních malých si 95% dělají prcci sami. Holt děláme jednu věc týden a víc. Stříhají, lepí, kreslí, malují, a jsou to většinou takřka individuální výtvory, u každého sedíme, koukáme, radíme. Podržíme nůžky, 100x je opravime. Takže výtvarně určitě žádná hitparáda, ale technicky se seznamují se vším možným. |
| Senedra | 14756 |
|
|
26.11.2023 11:59:34
tak to u nás nevisí
![]() Ale zimní šály a čepice už ano. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.