Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| K_at | 121378 |
|
8.11.2023 22:07:12
Prosím vás vidíte někdo, kam mi zmizelo téma o učitelské stávce?!
Chtěla jsem tam něco dodat a nemůžu ji najít? Jsem slepá???? |
| Federika | 14090 |
|
|
8.11.2023 21:27:45
Zas aspoň nějaká diskuze
![]() Já jsem přijela vymrzlá, dala jsem si kafe a první várku vánočních perníků, norimberských a nechce se mi dělat vůbec nic.Maximálně diskutovat ![]() O šatech pro starší paní, o huse, o sešitech... ![]() Ani uklízet se mi nechce a to mám půjčenej Dyson ![]() |
| K_at | 121378 |
|
8.11.2023 21:25:39
Fed, jo. Je to už dlouhá diskuse plná různých nuancí.
|
| Federika | 14090 |
|
|
8.11.2023 21:20:26
Já to taky s těmi sešity myslela spíš na předměty typu zemák, přírodověda, dějepis,fyzika, vlastně i ty jazyky...Ty, kde si děti dělají samy poznámky.
|
| K_at | 121378 |
|
8.11.2023 21:18:42
Federiko, jasně. Proč ne. Ale není apriory jediné dobré řešení. Místo testů má Delete prostě sešit. Má to logiku a je to ve prospěch dětí.
|
| Federika | 14090 |
|
|
8.11.2023 21:18:04
Aha
![]() No to přišlo s věkem. Nejdřív se máma snažila,leč marně, byla jsem největší bordelář z rodiny. Slastně jsem si v tom bez zásahů okračovala po odchodu z domu. Občas byl al eten bordel až neúnosnej a to jsem s k sobě vodila lidi. Pak jsem měla děti a postupně mi ten chaos začal vadit. Řešila jsem různě, jeden čas jsem měla pravidelně uklízečku. Ale úplně t taky nebylo ono a zasahovalo to dost do soukromí.Ale bordel jsme u nechtěla, bylo mi líto,že mám hezké věci, hezké bydlení a nějak to s tím bordelem neladilo. Tak jsem se rozhodla,že to budu udržovat sama, že přece nejsem tak neschopná. Udržuju. Ale dá to práci a úplně moje parketa to nikdy nebude Ale ta touha bejt obklopená příjemnýma, čistýma věcma, prostorem, navoněno, nepřeplněno, ta prostě už vítězí. |
| babi_ | 48341 |
|
|
8.11.2023 21:13:43
Federiko, Kaipa nejspíš reaguje na to, že jsi bordelář versus doma naleštěno.
|
| Federika | 14090 |
|
|
8.11.2023 21:13:32
Kat,
protože já to znám jinak. Vysvětlí se látka, v matice, napíšou si krátkej testík ,druhý den, ty píšou vlastně denně. Učitelka má hned zpětnou vazbu, kdo pochopil, nepochopil, dovysvětlí, další den si napíšou něco podobnýho znovu, vysvětlí si to, dostanou úkol na stejný téma a pak už to většinou umí všichni. Sešity ale nikdy nevybírá, není důvod.A fakt se nestává,že by to nikdo vůbec nepochopil, oni nejdou dál. To samý dělají třeba i v češtině. Já se teď koukla dceři do dějáku, má tam v sešitě občas i obrázky, který vůbec nesouvisí s probíraným, má tam poznámky typu, jak se učitel tváří a co má na sobě, ten by chudák koukal, kdyby se rozhodl vybrat sešit ![]() |
| Federika | 14090 |
|
|
8.11.2023 21:06:26
Senedro,
vždyť ale na 2. stupni si snad ty děti dělají už poznámky samy, ne? Nebo jim to fakt někdo někde diktuje? Pak přece záleží na tom, co s to dítě chce, potřebuje napsat.Tak c by ten učitel kontroloval? Když si nepotřebuje zapsat nic, nic tam nebude mít. Proč by se mě pak rodič rozčilovat na učitele? Max. tak říct dítěti, že si to má zapisovat líp. |
| K_at | 121378 |
|
8.11.2023 21:03:59
Federiko, jenže tohle prostě nestíháš. Nemáš čas takhle průběžně s furt vést třeba 20 dětí. A hlavně Delete měla tuším vždycky třídy i s dětmi se speciálními potřebami, pokud se nepletu.
S drtivou většinou tvých názorů na sešity souhlasím. Nicméně tady vyléváš miminko i s vaničkou. Delete jasně vysvětlila, proč potřebuje vidět postupy. To v hodině nestihneš ani náhodou. Má možnost chytit chybu a blbý směr rovnou v počátku a hned na to reagovat. Nikoliv vybrat sešity pro známky, ale pro postup výpočtů a práce. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.