| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Drbárna pro učitelky

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 31592  [Dalších 31012 >>]
Delete 8214
8.11.2023 18:45:53
Ne, nemyslím sešity na testy.

Myslím i běžné sešity, kam si píšou výpočty a rýsují. Je sakra důležité, aby tam dítě nemělo nesmysly, pokud chce ten sešit využívat jako zdroj pro učení. A to dítě prostě někdy tu chybu udělá.

A u složitějších výpočtů je důležitý každý krok, potřebuješ sledovat jeho myšlenkový pochod, abys mu mohla pomoci, když něco nejde. Z toho sešitu to zjistím. Nebo klidně z volných listů papírů, to je mi fuk. Ale pokud mám dítě naučit matiku, potřebuju vidět, co a jak dělá a pokud možno dřív než v testu.

Ale o tom už jsme se tu bavily. Stejně jako nevidím smysl v hodnocení sešitů, nevidím ani důvod neustále psát testy, abych viděla, jak dítě pracuje. Když zkontroluju a opravím chyby v sešitě, zvyšuju mu tím šanci naučit se to správně.
Delete 8214
8.11.2023 18:33:32
To ano, vybírám, kontroluju správnost, ale nehodnotím. A pokud dítě sešit nemá, také nehodnotím. Nehodnotím ani sešit, ani dítě.
Alena 129302
8.11.2023 18:26:51
" Koho jsi tím myslela, když učitel to dle tebe být nemá? Rodiče? Žáka? Spolužáka? Školníka?~d~
Federiko, nějak ses do toho zamotala..." Mne to teda nijak zamotane nepripada, je zjevne jak to Fed. myslela, take rozlisuji mezi vypoctem v matice v hodine a poznamkami z dejepisu.
Okolík 129526
8.11.2023 18:21:47
Ale já jsem nepsala nic o hodnocení sešitů~d~
Federika 14090
8.11.2023 18:21:09
Možná myslí Delete, že děti píšou do sešitů testy. To já neznám, všechny děti psaly testy (vždy předem ohlášené) na zvláštní rozdané papíry.A ty si pak samozřejmě učitelka vzala.
Delete 8214
8.11.2023 18:20:42
Podle mě právě v matice by učitel kontrolovat měl. Ale není důvod zjištěné jakkoliv hodnotit. Opravit, aby v sešitě nebyly nesmysly, nebo třeba jen označit, ať si to dítě opraví samo. To je potřeba. Hodnotit, jestli mu tak nebo onak vedený sešit k něčemu je, natož pak, jak ten sešit vypadá, to podle mě potřeba není.

V ostatních předmětech má třeba smysl zkontrolovat poznámky v sešitech, pokud se v testu opakovaně objeví nějaký nesmysl.
Federika 14090
8.11.2023 18:19:38
Zkontrolovat ve smyslu, když se dítě na učitele obrátí s tím, že chce pomoct. A v tý matematice si to prostě musí někam psát.
Proč by měl učitel jinak ty jejich zápisky v sešitě hodnotit?
Jako třeba jen tak vybírat sešity z matematiky, že se chci podívat,jak si co zapisujou. a to chci pak zhodnotit, to je přece blbost.
A tohle dělají někde i s ostatními sešity, kontrolujou zápisky. A to považuju za nesmysl.
Okolík 129526
8.11.2023 18:17:09
Ale přesto si ty sešity vybíráš a prohlížíš si je. Nějaký smysl, o kterém jsi tu psala, v tom vidíš. Já v tom také smysl vidím, přestože si nemyslím, že poznámky si žáci dělají kvůli učitelům.~d~
Delete 8214
8.11.2023 18:14:17
"Nenechte se odradit příspěvky těch, kterým se narodily bezsesitove děti, které si umí od narozeni vyhledat a naučit se vše z videí a nikdy žádné sešity neměly/ nepotřebovaly."

No, reaguju na toto, protože mě to jaksi nemůže odradit, když s nimi vlastně souzním a souhlasím. Teda ne že bych si myslela, že mají "děti, které si umí od narozeni vyhledat a naučit se vše z videí", což jsem pochopila jako narážku na Federiku a Půlku psa, ale prostě je mi jejich postoj k sešitům a jejich hodnocení bližší.
Okolík 129526
8.11.2023 18:14:11
Psala jsi, že ty výpočty někdo zkontrolovat musí. Koho jsi tím myslela, když učitel to dle tebe být nemá? Rodiče? Žáka? Spolužáka? Školníka?~d~
Federiko, nějak ses do toho zamotala...
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 31592  [Dalších 31012 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.