Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Delete | 8214 |
|
|
8.11.2023 18:45:53
Ne, nemyslím sešity na testy.
Myslím i běžné sešity, kam si píšou výpočty a rýsují. Je sakra důležité, aby tam dítě nemělo nesmysly, pokud chce ten sešit využívat jako zdroj pro učení. A to dítě prostě někdy tu chybu udělá. A u složitějších výpočtů je důležitý každý krok, potřebuješ sledovat jeho myšlenkový pochod, abys mu mohla pomoci, když něco nejde. Z toho sešitu to zjistím. Nebo klidně z volných listů papírů, to je mi fuk. Ale pokud mám dítě naučit matiku, potřebuju vidět, co a jak dělá a pokud možno dřív než v testu. Ale o tom už jsme se tu bavily. Stejně jako nevidím smysl v hodnocení sešitů, nevidím ani důvod neustále psát testy, abych viděla, jak dítě pracuje. Když zkontroluju a opravím chyby v sešitě, zvyšuju mu tím šanci naučit se to správně. |
| Delete | 8214 |
|
|
8.11.2023 18:33:32
To ano, vybírám, kontroluju správnost, ale nehodnotím. A pokud dítě sešit nemá, také nehodnotím. Nehodnotím ani sešit, ani dítě.
|
| Alena | 129302 |
|
8.11.2023 18:26:51
" Koho jsi tím myslela, když učitel to dle tebe být nemá? Rodiče? Žáka? Spolužáka? Školníka?
![]() Federiko, nějak ses do toho zamotala..." Mne to teda nijak zamotane nepripada, je zjevne jak to Fed. myslela, take rozlisuji mezi vypoctem v matice v hodine a poznamkami z dejepisu. |
| Okolík | 129526 |
|
|
8.11.2023 18:21:47
Ale já jsem nepsala nic o hodnocení sešitů
![]() |
| Federika | 14090 |
|
|
8.11.2023 18:21:09
Možná myslí Delete, že děti píšou do sešitů testy. To já neznám, všechny děti psaly testy (vždy předem ohlášené) na zvláštní rozdané papíry.A ty si pak samozřejmě učitelka vzala.
|
| Delete | 8214 |
|
|
8.11.2023 18:20:42
Podle mě právě v matice by učitel kontrolovat měl. Ale není důvod zjištěné jakkoliv hodnotit. Opravit, aby v sešitě nebyly nesmysly, nebo třeba jen označit, ať si to dítě opraví samo. To je potřeba. Hodnotit, jestli mu tak nebo onak vedený sešit k něčemu je, natož pak, jak ten sešit vypadá, to podle mě potřeba není.
V ostatních předmětech má třeba smysl zkontrolovat poznámky v sešitech, pokud se v testu opakovaně objeví nějaký nesmysl. |
| Federika | 14090 |
|
|
8.11.2023 18:19:38
Zkontrolovat ve smyslu, když se dítě na učitele obrátí s tím, že chce pomoct. A v tý matematice si to prostě musí někam psát.
Proč by měl učitel jinak ty jejich zápisky v sešitě hodnotit? Jako třeba jen tak vybírat sešity z matematiky, že se chci podívat,jak si co zapisujou. a to chci pak zhodnotit, to je přece blbost. A tohle dělají někde i s ostatními sešity, kontrolujou zápisky. A to považuju za nesmysl. |
| Okolík | 129526 |
|
|
8.11.2023 18:17:09
Ale přesto si ty sešity vybíráš a prohlížíš si je. Nějaký smysl, o kterém jsi tu psala, v tom vidíš. Já v tom také smysl vidím, přestože si nemyslím, že poznámky si žáci dělají kvůli učitelům.
![]() |
| Delete | 8214 |
|
|
8.11.2023 18:14:17
"Nenechte se odradit příspěvky těch, kterým se narodily bezsesitove děti, které si umí od narozeni vyhledat a naučit se vše z videí a nikdy žádné sešity neměly/ nepotřebovaly."
No, reaguju na toto, protože mě to jaksi nemůže odradit, když s nimi vlastně souzním a souhlasím. Teda ne že bych si myslela, že mají "děti, které si umí od narozeni vyhledat a naučit se vše z videí", což jsem pochopila jako narážku na Federiku a Půlku psa, ale prostě je mi jejich postoj k sešitům a jejich hodnocení bližší. |
| Okolík | 129526 |
|
|
8.11.2023 18:14:11
Psala jsi, že ty výpočty někdo zkontrolovat musí. Koho jsi tím myslela, když učitel to dle tebe být nemá? Rodiče? Žáka? Spolužáka? Školníka?
![]() Federiko, nějak ses do toho zamotala... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.