| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Drbárna pro učitelky

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 600] Názory 601610 z 31592  [Dalších 30982 >>]
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
8.11.2023 15:59:23
Chtěly to učitelky.
Půlka psa 24064
8.11.2023 15:57:42
"To mě nikdy nenapadlo, že školní sešit je pomůcka pro dítě."

Inko, jaký jiný důvod napadá tebe?
Delete 8214
8.11.2023 15:57:30
Tak ono jde i o to, co ten ředitel kontroluje.

Taky jsem si jako ZŘŠ vybírala z některých tříd sešity, ale rozhodně jsem nekontrolovala, jestli mají děti napsané datum a podtržený nadpis. Mě zajímala práce vyučujícího, tedy obsah sešitů byl obrazem jeho práce. Bylo mi jedno, že někdo měl salát bez desek a jiný načančaný krasopis, důležité bylo, že v sešitech nebyly hlouposti, viděla jsem skladbu činností nebo to, jak dotyčný hodnotí a na čem bazíruje. Zejména na prvním stupni se ze sešitů dětí dalo zjistit mnohé. Ale i na druhém stupni, třeba právě v matematice, bylo co sledovat.

No a pak mě třeba zajímalo, když si někdo naobjednal pracovní sešity za 1500 Kč/osobou a k tomu za 800 Kč/osobu běžné sešity, jak je tedy využívá.

Inspekci, kterou se v podobných případech stále argumentuje, sešity nezajímají vůbec.
Federika 14090
8.11.2023 15:54:32
A k čemu má jinak sloužit?
Má si tam dělat poznámky, pro sebe, aby mu to pomohlo k zvládnutí tématu, úkolů, látky.
Proč by ho jinak potřeboval?
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
8.11.2023 15:53:36
To mě nikdy nenapadlo, že školní sešit je pomůcka pro dítě.
Federika 14090
8.11.2023 15:51:36
Já měla ty kartičky. Ale plné obrázků, i pitomých:-) Ale mých, no.
Sešit mě nikdy nebavil a přepisování už vůbec ne.Nedopisovala jsem, od spolužáků.
A vždycky si vybavím tu ruštinu~:-D
Nedopsala jsem mu to já to fakt nepotřebovala a nebyl žádný důvod-kromě toho, že to chtěl nesmyslně učitel.
Děti píšou všechno do jednoho, mají to nějak oddělený barevným čímsi.
Ale dcera ještě některý sešity prožívá.
Půlka psa 24064
8.11.2023 15:43:03
Mně se to nepovedlo jen u nejtaršího dítěte v první třídě. V tomhle mám naprosto jednoznačný názor, že poznámky jsou pro žáka a je to jeho pomůcka. Ale to je dáno tím, že mě všechno úhledné papírování od vždycky neskutečně obtěžovalo. Mám k tomu vyloženě odpor a ve škole jsem za to měla neutále kartáč. S mou dyspraxií ale poznámky v žádoucím stavu mít zkrátka nebudu. Zlepšilo se to až na konci druhého stupně. U mě se teda nezměnilo nic, jen učitelům to začalo být čím dál víc jedno. A normálně s tím žiju, akorát jsem se teda dala na IT, takže vztah k ručně psaným papírům jsem zjevně nezískala dosud. Každopádně mě ani nenapadá, k čemu by to v praxi bylo, kdybych ty skvělé sešity vést dokázala.
Federika 14090
8.11.2023 15:27:11
Přesně tak, Půlko.
Ani já bych to u svých dětí nechtěla.
Naštěstí ani neměla, nemám.
Federika 14090
8.11.2023 15:26:33
Majáková,
doufám,že píšete jen o dětech na prvním stupni.
V opačném případě jsem ráda,že jsem tohle u svých dětí nezažila.
Pro starší dítě má být sešit pomůcka. JEHO pomůcka.
A stačí klidně jeden na. všechny předměty, pokud to tomu dítěti vyhovuje.
Půlka psa 24064
8.11.2023 15:26:21
"Půlko psa, hodnotí se to i to. Znalosti i dovednosti."

To je možná, ale zkrátka s tím nesouhlasím a pro svoje děti to nechci. Určitě má smysl psát ve smyslu tvořit smysluplný, jednoznačný, strukturovaný, gramaticky korektní a pro čtenáře pochopitelný text. Jenže pokud nejde o tohle, ale o tupé přepisování údajů a o tlak na úpravu, tak si to rohodně nepřeju. U jednoho z dětí se mi to teda nepovedlo a ta ježibaba, co měla místo učitelky, bazírovala na úpravě sešitu a na krasopisném přepisování dávno známých slovíček z jazyka z učebnice do sešitu, ale po přechodu na jinou školu už bylo v pořádku. A u všech dalších dětí pak taky.
[<<Předchozích 600] Názory 601610 z 31592  [Dalších 30982 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.