Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Begonie | 17189 |
|
|
7.9.2023 18:26:23
Já se obávám, že stát prostě vůbec nemá prachy. Soudnictví je úplně v řiti, už od někdy od července nemáme žádný, ale jako FAKT žádný peníze na tlumočníky, znalce, opatrovníky nebo ustanovené advokáty. Slyšela jsem,že některé kraje se chystají kompletně vyhodit asistenty soudců (a ti fakt nemají žádný závratný platy), buď je vyhodí úplně, nebo předvedou na vyšší soudní úředníky, kteřímajíty platy ještě blbší. Žádný odměny letos nepřipadají v úvahu, když někdo odejde sám, tak na jeho místo se nikdo nevezme, aby se ušetřilo. Prý nejsou prachy ani na prosincový platy soudců. To jsem zvědavá, co s tím udělají
![]() |
| K_at | 121378 |
|
7.9.2023 17:29:46
...ještě jedna věc, která se mi nějak točí v mysli, jen jsem ji neuměla chvilku uchopit. Trošku čekám, že veřejností směrem od politiků brzy začne jít myšlenka, že ve školství se musí šetřit proto, že učitelé jsou nenažraní a chtějí furt víc a víc peněz. Kdyby nic nechtěli....
![]() |
| K_at | 121378 |
|
7.9.2023 15:03:03
L+2m, jo. To máš pravdu. Čekala jsem úspory, omezení, ale takovou snůšku kokotin na všech frontách tedy ne. Jsem z toho nakrknutá, smutná a upřímně řečeno mě sere, že opravdu není už koho volit. A vyhraje to zase ano a nějací další podobní - odlišní - idioti.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
7.9.2023 14:08:41
Jestli je to tak stále, tak si na to stát neposvítil za cca 15 let, kdy jsem tuto praxi ve fabrikách měla možnost sledovat poměrně zblízka.
|
| Černá kronika | 103775 |
|
|
7.9.2023 13:55:14
Tak vůbec pro OSVČ to bude rána do zad. I ten, kdo nevydělá vůbec nic za ten daný měsíc bude muset odvést na soc. a zdrav. pojištění celkem přes 8000 Kč. To mají být minimální měsíční odvody.
|
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
7.9.2023 13:50:33
Vím, že v těch školních jídenách existuje praxe, že se jim ten plný úvazek zkrátí. Je to neskutčná ojebávka, protože oni tam musí všechno stihnout, uvařit, umýt, strávníků je stejně a úvazek zkrácený. Moje maminka kdysi vařila ve školní jídelně. Aby se ušetřilo, takto jim zkrátili pracivní dobu, ber, nebo můžeš jít. Ony o ty zkrácené úvazky nestáli, ale neměli volbu.
Samozřejmě peníze dostali pak za zkrácený úvazek. A vím, že pomocné síly prý neměly na to, aby vlatním dětem koupily jogurt. Rohlík byl luxus. Už tehdy jsem brala jako neskutečnou ostudu, že státní zaměstnanec nemůže za plat, který mu stát přizná, uživit vlastní děti. |
| Rigel | 156451 |
|
|
7.9.2023 8:34:33
Tohle je přece docela standard, aspoň tady v okolí. Co vím od známých , tak to má asi každá fabrika. Prémie nejsou za měsíce s nemocí, očr atd. Nebo teda obráceně, osobní ohodnocení je vázáno na docházku do práce bez výpadků.
|
| L+ 2m | 114525 |
|
|
7.9.2023 8:30:14
Kouzla a čáry jdou momentálně napříč všemi obory.
Já mám treba obavu, že pokud projde změna zákoníku práce a pozmění se DPP, povede to jen k navýšení práce na černo. To samé zvyšování některých spotřebních daní, např. u pěstitelského pálení. To povede jen k přesunutí do černé zóny a stat nevybere vůbec nic a zlikviduje malé provozovatele. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
7.9.2023 7:34:29
Vrrtaku, nepedagogy lze na rozdíl od pedagogů zařadit do stupně platové třídy i jinam, než jak by odpovídalo dle odpracovaných let. Pokud dostane rovnou nejvyšší třídu (obvykle po 32 letech praxe), tak už plat fakt nemá, kam stoupat.
|
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
7.9.2023 6:17:16
pochybuju, že to mají písemně, takže inspektorát práce nezjistí vůbec nic
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.