| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zdvojená děloha

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 83  [Dalších 3 >>]
Vivik,Jiří 94,Vít 04 13428
26.6.2007 7:57:37
Teda Dášo, 2 děti a trojčátka navíc, no klobouk dolů...

Sestřičko, nakukuješ? Vidíš, co dětiček nás "kapku odlišných" běhá po světě?
26.6.2007 7:51:10
Hlavně, že se to povedlo :-)).

Holky, mě to zjistili - v 17, vlastně vadila přepážka v pochvě, kvůli které nebyl možný styk, tak tu mi odstraňovali, přesně si pamatuju, kde jsem trávila část letních prázdnim po 3. ročníku střední školy.....v nemocnici...
Připadala jsem si jako exot. Blahořečím těmto stránkám.... A vůbec internetu...
La Pepa 5341
25.6.2007 23:42:00
tak já tedy otěhotnět nemohla a asi to byla jediná příčina - za asi 10 let jsem občas nebyla nejzodpovědnější a pak jsme se docela intenzivně 2 roky snažili o početí a nic. A když nám snažení povolili, byla jsem těhotná druhý cyklus. A druhé dítko se nám (plánovaně) povedlo asi napočtvrté, ale ještě jsem hodně kojila (a snažení nebylo tak intenzivní).

Vždycky nadávám, že jsem do sebe nemusela cpát tolik hormonů, kdybych věděla, že mám zabudouvanou antikoncepci.

LaPepa
25.6.2007 18:10:19
Je to divné, ale mně odstranění přepážky nikdo nenabízel. Nebo, že by ji odstranili při některém z císařů??? Fakt nevím, ale je pravda, že čím "masivnější", tím větší problém, že nebude vadit. Mám radost. Ne proto, že bych byla tak škodolibá, to ne, ale ono, když člověk zjistí, že není sám, že nás je víc, tak to je hned veselejší. Oni dost straší jednak s možností otěhotnět a jednak pak s donošením. A my, co jsme tady, jsme to měly "celkem" v pohodě. A to je dobře. Ono je dalších taqkových a podobných vad kupy a takhle není z těch nejblbějších. Hlavně, když to vůbec jde - mít děti.... :-).
kacak
  • 
25.6.2007 17:12:54
Ahoj ja mela prepazku v deloze hodne masivni a tak jsme se s dr domluvili na odstraneni, operace byla docela v pohode, krome toho ze ta prepazka dost krvacela, ted mam jednu sice sisatou delohu a jistotu, ze by to nemelo zas vyrust a jistotu, ze bude mit mimi az se jednou povede dost mista :-) Pokud vahate s odstranenim nevahejte nic to neni. Ale pozor jen v pripade prepazky, v pripade dvou deloh nic nenadelate pry dle dr.
kacak
  • 
25.6.2007 17:12:46
Ahoj ja mela prepazku v deloze hodne masivni a tak jsme se s dr domluvili na odstraneni, operace byla docela v pohode, krome toho ze ta prepazka dost krvacela, ted mam jednu sice sisatou delohu a jistotu, ze by to nemelo zas vyrust a jistotu, ze bude mit mimi az se jednou povede dost mista :-) Pokud vahate s odstranenim nevahejte nic to neni. Ale pozor jen v pripade prepazky, v pripade dvou deloh nic nenadelate pry dle dr.
Dáša + tři ( pět dětí) 14291
25.6.2007 17:08:19
Taky se jdu přidat do seznamu " divných " :o)))
V pubertě, mi na prohlídce lékařka vystrašila, že mám dvě dělohy.poslala mě na UTZ, kde to nepotvrdili, ale ani nevyvrátili.
Když jsem za čas otěhotněla ( přirozeně), tak mi lékař řekl, že mám v pochvě přepážku, ale že mi jí odstraní při porodu syna.
Porod byl děs a hrůza. Trval celkem 13 hodin silných bolestí . Nejdříve jsem se dlouho otevírala, měla zkožovatělou blánu kolem dítěte( proďobli mi jí později háčkem, aby začala vytékat pl. voda).Pak mě po devíti hodinách nastřihli a přepážku vyřízli ( Mudr. Pařízek - Praha 1989 ).Doktor mě pak (moula jeden )nechal dalších několik hodin krvácet z rány, než se syn ve mě začal dusit.Potom na mě skočila sestra, dav mediků a pan doktor mi milostivě kleštěma vytáhl nedýchajícího 4,30kg vážícího syna.Když jsem se po 5-ti minutách dovolila zeptat co je s mým dítětem, tak se divili, že nic nevím.No prostě porod hrůzy.
Syn má díky tomuhle doktorovi - liknavému blbovi LMD.Mohl být s jiným lékařským přístupem úplně zdravý .

Za tři roky jsem rodila dceru,porod už normálka, ale paní doktorka mve mě pro změnu zapoměla tampóny, co se strkají do nástřihu, aby nekrvácel při šití.Za dva dny ze mě vypadl na WC smradlavý krvavý cucek gázy.Hádejte - přišel za mnou někdo se omluvit, že jsem mohla dostat otravu krve ????
Uhodly jste.Nepřišel nikdo ( Porodnice u apolináře 1992 ).

No a abych neměla žádné svoje těhotenství úplně nudné, tak jsem do třetice mámou od trojčat - naštěstí zdravých a jen o jeden měsíc nedonošených s porodem v narkóze - Brno 2002 )

Dáša
25.6.2007 16:06:13
Ony ty vady jsou asi psané ve sledu dle složitosti. Já měla prvního kluka v necelých 21 letech a byla jsem hloupá a neptala se na to, jak to tam vypadá, psali mi uterus bicolis bicornis - ještě před porodem. Nyní chodím ke gyndaři, co mi dělal toho 1. císaře, ale on si nepamatuje. No a v 2. těhu - s odstupem 10 let jsem se na to neptala zase z důvodu, že byly starosti s malým a to bylo moc důležité a tohle bylo fakt odsunuto na okraj. Akorát mi tehdy říkala primářka, že nemám 2 dělohy, takže mám jednu s nějakou formou přepážky. Jinak u 1. těhu jsem byla 2x hospitalizovaná - jednou mě hnala mudr. do nemocnice, že prý krvácím, akorát, že to viděla jen ona uvnitř, nic ze mě neteklo. Myslím, že spíš měla strach a měla by mě raději v nemocnici, pak jsem jednou vážně začala krvácet, ale nic vážného to nebylo. No a v 2. těhu jsem špinila od 5.tt do nějakého 25.tt, měla jsem jednu hospitalizaci 5-6.tt a pak jen moc a moc ultrazvuků, které nic neprokázaly. Jen do toho ti dotyční koukali asi jako husy do lahve, protože neviděli tak velkou vrozenou vývojovou vadu mého synka. GRRRR. Jsem na ně moc naštvaná..............
mraveneček +2 39127
25.6.2007 15:42:04
Tak já osobně mám Uterus subseptus-otěhotněla jsem zatím jednou, bez problémů a dítko donosila do 40tého týdne :).
Je to dědičné- moje maminka měla Uterus bicornis(to je asi jedna z těch složitějších vad )a ta měla problémy podstatně větší.Pravidelně rodila vždy 6-7m :(.Asi už se dál ta část dělohy nemohla rozpínat a tak děťátko vypuzovala dříve.Se mnou musela ležet na udržení těhotenství od 2 m-8m v nemocnici s přísným klidem na lůžku.Ale stálo jí to prý za to :).
La Pepa 5341
25.6.2007 13:20:09
tedy 1 děloha s přepážkou (podle všeho neúplnou).
Měla jsem, zřejmě dědičně (maminka měla prý sedlovitý tvar dělohy - ale při tehdejších mizerných diagnostických možnostech je to nejisté).
U mě ta přepážka fungovala jako nitroděložní tělísko, nemohla jsem otěhotnět a tak se na to i přišlo. Byla jsem na hysteroskopické operaci, kdy mi přepážku odstranili (2x). Pak jsem otěhotněla už úplně v pohodě, cca do 3 měsíců od chvíle, kdy jsme se rozhodli.
V těhotenství komplikace žádné, dítě vždy bylo brzo ve stabilní poloze hlavičkou a nemetalo tam kozelce. Jen při porodu (zatím 1x) jsem měla slabé a málo účinné kontrakce (ale nakonec i bez léků jsme se otevřela), jen na samotné porození dcery jsem měla kapačku oxytocinu.

LaPepa
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 83  [Dalších 3 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.