| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jíme zdravě

  (?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 26442  [Dalších 26342 >>]
Buřt 147593
3.4.2024 21:36:08
Tu špaldu mi doma také nikdo nereklamuje. Jo, výsledný moučník chutná maličko jinak, než když tam bude jen bílá pšeničná, ale podle mě ne hůře. Fakt mi to chutná.

Buřt 147593
3.4.2024 21:33:35
Tak jsem dostala trochu čočku, ale stejně si myslím, že dát do bábovky polovinu celozrnné mouky a méně cukru není výživový extremismus, ale zcela racionální přístup.

Stejně jako to, snažit se o tom trochu přemýšlet, a ne to smáznout s tím "to by člověk nemohl jíst nic". Stravovací návyky Čechů jsou často zmiňovány jako příčina vysokého výskytu zejména některých typů rakoviny atd. a taky jsme jako národ dost tlustí :)

Ale jo, beru, že někoho to nezajímá.

K tématu mě přiměl dnešní rozhovor na Aktuálně: https://video.aktualne.cz/spotlight/spotlight-rozhovor-eliska-selinger-video/r~2c77dc04ec6711ee801c0cc47ab5f122/

Ještě k té bílé mouce - jasně, že není sama o sobě nějak škodlivá, ale prostě se s ní přejídáme, je to vlastně hrozně jednotvárné. Bílá pšeničná mouka, leckdy by jí člověk měl třeba i pětkrát denně ... ráno rohlíky, k obědu knedlík nebo těstoviny jako příloha, odpo kousek sladkého, večer třeba něco na chleba ... vždť je to škoda, ignorovat všechny ostatní obiloviny a jet jen tohle, i kdyby to škodlivé nebylo.

neznámá 91073
3.4.2024 20:57:03
Nebo třeba jedovatá ostrožka.
Já si teda myslím, že to obilné pole musí něčím ošetřit, plevel rostoucí v obilí je hodně bujný, je schopný rychle obilí utlačit. By měli více plevele než pšenice a pole by nešlo ani sklidit.
Ale také bych takovou mouku brala.
Stáňa * 7932
3.4.2024 20:48:30
Len, a nemůže v tom obilí být i námel, kdyz neni nijak osetrene? Ten byl v historii příčinou mnoha otrav.
neznámá 91073
3.4.2024 20:48:13
Já špaldu cítím jako oříšky, takže příjemně do slaného i sladkého pečení. Používám ji hodně.
Prášek do pečiva také cítím, když je ho málo nevadí mi, ale když je ho více, cítím mydlinky.
Jojona 24583
3.4.2024 20:30:45
Mam ted spaldovou hladkou od Babicky (nejak tak se ty mouky jmenuji) a nebyla odhalena. Pekla jsem po nekolika letech neco sladkeho, ale spaldovou jsem se do jidla snazila pasovat vzdycky. Ja jeji chut miluji :-)
Begonie 17189
3.4.2024 20:25:43
Prdopeč nijak nevnímám. Ale nemůžu koriandr, ten mi chutná jako mýdlo. Tuhle jsem četla, že to je dané geneticky ~d~
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
3.4.2024 20:00:18
Prdopeč taky nevnímám.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
3.4.2024 19:58:03
Špaldu nepoznám ani když je to jenom z ní.
babi_ 48341
3.4.2024 19:54:07
No, a to je právě to - někomu prdopeč chutná nebo ho nevnímá nebo ho vnímá neutrálně, někomu vadí.
A jsme u starého dobrého "proti gustu žádný dišputát".
Ovšem vysvětluje to, proč jeden vnímá jiný druh mouky, a druhý ne.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 26442  [Dalších 26342 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.