| Buřt | 147593 |
|
3.4.2024 21:36:08
Tu špaldu mi doma také nikdo nereklamuje. Jo, výsledný moučník chutná maličko jinak, než když tam bude jen bílá pšeničná, ale podle mě ne hůře. Fakt mi to chutná.
|
| Buřt | 147593 |
|
3.4.2024 21:33:35
Tak jsem dostala trochu čočku, ale stejně si myslím, že dát do bábovky polovinu celozrnné mouky a méně cukru není výživový extremismus, ale zcela racionální přístup.
Stejně jako to, snažit se o tom trochu přemýšlet, a ne to smáznout s tím "to by člověk nemohl jíst nic". Stravovací návyky Čechů jsou často zmiňovány jako příčina vysokého výskytu zejména některých typů rakoviny atd. a taky jsme jako národ dost tlustí :) Ale jo, beru, že někoho to nezajímá. K tématu mě přiměl dnešní rozhovor na Aktuálně: https://video.aktualne.cz/spotlight/spotlight-rozhovor-eliska-selinger-video/r~2c77dc04ec6711ee801c0cc47ab5f122/ Ještě k té bílé mouce - jasně, že není sama o sobě nějak škodlivá, ale prostě se s ní přejídáme, je to vlastně hrozně jednotvárné. Bílá pšeničná mouka, leckdy by jí člověk měl třeba i pětkrát denně ... ráno rohlíky, k obědu knedlík nebo těstoviny jako příloha, odpo kousek sladkého, večer třeba něco na chleba ... vždť je to škoda, ignorovat všechny ostatní obiloviny a jet jen tohle, i kdyby to škodlivé nebylo. |
| neznámá | 91073 |
|
3.4.2024 20:57:03
Nebo třeba jedovatá ostrožka.
Já si teda myslím, že to obilné pole musí něčím ošetřit, plevel rostoucí v obilí je hodně bujný, je schopný rychle obilí utlačit. By měli více plevele než pšenice a pole by nešlo ani sklidit. Ale také bych takovou mouku brala. |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
3.4.2024 20:48:30
Len, a nemůže v tom obilí být i námel, kdyz neni nijak osetrene? Ten byl v historii příčinou mnoha otrav.
|
| neznámá | 91073 |
|
3.4.2024 20:48:13
Já špaldu cítím jako oříšky, takže příjemně do slaného i sladkého pečení. Používám ji hodně.
Prášek do pečiva také cítím, když je ho málo nevadí mi, ale když je ho více, cítím mydlinky. |
| Jojona | 24583 |
|
|
3.4.2024 20:30:45
Mam ted spaldovou hladkou od Babicky (nejak tak se ty mouky jmenuji) a nebyla odhalena. Pekla jsem po nekolika letech neco sladkeho, ale spaldovou jsem se do jidla snazila pasovat vzdycky. Ja jeji chut miluji
![]() |
| Begonie | 17189 |
|
|
3.4.2024 20:25:43
Prdopeč nijak nevnímám. Ale nemůžu koriandr, ten mi chutná jako mýdlo. Tuhle jsem četla, že to je dané geneticky
![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
3.4.2024 20:00:18
Prdopeč taky nevnímám.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
3.4.2024 19:58:03
Špaldu nepoznám ani když je to jenom z ní.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
3.4.2024 19:54:07
No, a to je právě to - někomu prdopeč chutná nebo ho nevnímá nebo ho vnímá neutrálně, někomu vadí.
A jsme u starého dobrého "proti gustu žádný dišputát". Ovšem vysvětluje to, proč jeden vnímá jiný druh mouky, a druhý ne. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.