| Len | 108740 |
|
|
3.4.2024 15:50:57
Moniko, ja se prave v te "Real Bread" kampani docetla, ze po valecnem chlebu, ktery byl zasadne tmavy, chteli lide ten bily, ktery byl i predtim jen pro vyssi vrstvy. Ja si prave rikam, copak ten chleb jedli samotny, aby se to tak resilo? Ale takhle to bylo oduvodneno. Ja na to poprve prisla v roce 2008, kdyz se dcera uplne osypala ekzemem a alergolog rekl, ze to muze byt z chleba, protoze je zname, ze jedna z tech pridavnych latek je castou pricinou alergii a zejmena koznich ekzemu. To jsem zacala pect vlastni chleba. A prave dcera se obcas osype, kdyz ma vic kupovanych veci, vetsinou prazdniny, kdy nestiham ten prisun jidla z vlastni vyroby
![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
3.4.2024 15:50:26
To už by se ale pak musel akorát zbláznit.
|
| Monika | 123907 |
|
3.4.2024 15:45:20
Inko, když to bude někdo chtít prožívat ještě víc, tak může řešit, co asi tak všechno je v tom obilí, co si sám doma mele, kdepak asi rostlo, jak to hnojili, stříkali, jaké je na poli ovzduší, jak se to převáželo, skladovalo ...
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
3.4.2024 15:42:30
Aha, kvůli chuti, to chápu. A pak máš jistotu, co v tom chlebu je.
|
| Monika | 123907 |
|
3.4.2024 15:41:48
Len, aha, to se teda ale v ČR nedělá, ne? Tady se snad obohacuje jenom sůl jodem (když nejíme ty ryby). A to lidé v GB jedli po válce to bílé pečivo samotné, bez jiných zdrojů vápníku, železa a toho dalšího? U nás bych řekla, že naopak v těch dobách se bílé pečivo považovalo za "lepší" z hlediska všech možných zdravotních rizik, tedy s ohledem na trávení, bych řekla? Je to zajímavé ...
|
| Len | 108740 |
|
|
3.4.2024 15:36:27
Inko, ja si ho sama melu hlavne kvuli chuti, za druhe proto, ze celozrnna mouka strasne rychle zlukne. Ale zvysila jsem kvuli tomu mnozstvi vlastni mouky v chlebu, to jo. Niacimine byl nedavno oznacen jako karcinogen a uz se vede debata o tom, kolik ho v te mouce vlastne je. Taky trochu meni vlastnosti mouky, jinak to kyne, ale to si umim prizpusobit. Do Brexitu jsem proste kupovala italske a francouzske mouky a bylo, ted se tomu uz nevyhnu a nadsena z toho nejsem, ale protoze uz tu snad tak dlouho nebudu, tak se s tim prozatim nejak vyporadam.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
3.4.2024 15:31:30
A to je něco škodlivého, že si kvůli tomu meleš obilí?
|
| Len | 108740 |
|
|
3.4.2024 15:29:21
Burte, jo, vsechno to kupovane pecivo je na tom podobne. Tady je normalni chleb ten toastovy, nechapu, podle meho je nechutny, levny taky moc neni, od covidu je cena na dvojnasobku ceny pred covidem a je v tom jeste vic hnusu, driv pomerne rychle zplesnivel, ted vydrzi i dva tydny bez viditelne plisne, to je nejakou chemikalii.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
3.4.2024 15:28:19
Myslím si, že bílá mouka není škodlivá. Akorát, když se jí ve velkém množství, jde na tloušťku.
|
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
3.4.2024 15:25:21
Já to dělám tak, že nečtu co se píše a když už náhodou něco přečtu, pustím to druhým okem ven.
Jím všechno k čemu se zrovna dostanu a co mi chutná - což je skoro vše. Jsem najedená docela rychle, občas se přežeru, ale jinak jím poměrně málo a střídmě. Váhu si nenásilně držím celá léta, nesportuju. Pochutiny jím jako pochutiny, t.j. občas. Nedodržuju žádná přikázání ani doporučení, prostě se každý den najím něčeho jiného. Hodně ráno, trochu v poledne a trochu večer. Jím všechny bílé jedy a vysoce zpracované potraviny, protože to je svět, kde žiju a moje tělo i soustavy si s tím uměji poradit. Někdy si dám něco kvalitního, většinou si dávám něco nekvalitního. Sním ústřici i sekačku s vlašákem na stojáka. Neřešte, a úměrně jezte. Přežijete. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.