| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
18.4.2012 20:05:00
jak, ale to je věc primitivnosti té matky, ne jejího věku. Já znám také 24 letou matku, je to kultivovaná žena a úžsná, šikovná maminka, věk opravdu není určující.
|
| Oggová | 34603 |
|
|
18.4.2012 20:03:10
Annet, každý jsme jiný. A přesto, že jsem od dětství nemyslela na děti, mám těch dětí pět.
![]() ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
18.4.2012 19:59:29
Oggová, vidíš, tak to jsi pro mě marťan, jestli jsi v mládí nikdy nepřemýšlela o mateřství
Já jsem se od nějakých svých šesti let těšila na dospělost právě jen kvůli tomu, že budu mít děti Nic jiného jsem si nepředstavovala, a teprve teď, když mi děti pomalu odrůstají, začínám přemýšlet, co jiného by se v životě ještě dalo dělat (když už ten zbývající čas musím nějak zaplácnout ). |
| Ecim | 99860 |
|
|
18.4.2012 19:55:31
Já cítím, že kdybych založila rodinu s bývalým partnerem, tak by to sice nebylo žádné peklo a rozhodně bychom neměli jen špatný život, ale jsem strašně ráda, že mi tenhle vztah nevyšel a dala jsem se dohromady s někým, s kým se k sobě hodíme mnohem lépe.
![]() |
| Lassie66 |
| • |
18.4.2012 19:53:44
"Toužit v 17-ti po dítěti mi přijde nejen normální, ale i zdravé, holka se stává ženou a je to přirozený proces zdravé ženy. Že to není vždy nejlepší doba na realizaci je ovšem taky fakt. Člověk by měl umět své pudy či touhy odložit, pokud k tomu nemá vhodné podmínky, popř. ty podmínky není schopen akceptovat, zěnit, nebo celkově si poradit."
Takhle nějak jsem to myslela. ![]() ![]() ![]() |
| Lassie66 |
| • |
18.4.2012 19:52:27
Já je mám, jen přišly o deset let později. Když jsem kromě touhy měla i pocit, že mám správného partnera, zkušenosti i zázemí. Člověk by měl kromě patnera poznat dobře i sám sebe a jsem si jistá, že jsem ve dvaceti sama sebe neznala, navíc představy o mateřství byly realističtější později, než v těch 20. Taky díky zkušenostem s dětma, které jsem získala jako au-pair i prací ve školství.
Netvrdím, že to nemusí vyjít 18 leté matce, to vůbec ne. Když si ale představím, že bych měla děti se svým ex, který mě až po nějaké době soužití začal hlídat a kontrolovat, tak mám husinu. A že mohu říct, že jsem si ho vzala ve 21 letech proto, že jsem po rodině a zázemí toužila. A děti chtěl i on, ale dnes už vím, že to byl pouze prostředek, jak mě udržet doma. Ale jsem za tuhle zkušenost ráda, k tomu sebepoznání přispěla celkem hodně. |
| Ecim | 99860 |
|
|
18.4.2012 19:50:43
"Ale měl by vědět, jak si poradí i bez toho našetření."
Na tohle jsem pochopitelně také myslela a vyvodila z toho důsledky. Ale ona situace, kdy skončíš s dítětem / dětmi sama a nemáš lautr nic, protože chlap tě hodil přes palubu a příbuzní by si sice pomohli rádi, ale jsou na tom také finančně bídně, to není příliš dobrá startovní pozice. |
| Oggová | 34603 |
|
|
18.4.2012 19:49:18
Annet, skoro jistě přehodnotí ;-)
Náš nejstarší sliboval deset a jsou z toho zatím maximálně dvě. ![]() ovšem já doufám, že vzhledem k naším malým dětem, starší děti s vnoučaty ještě chvíli počkají ) |
| Ecim | 99860 |
|
|
18.4.2012 19:48:01
Tohle je jeden z mnoha důvodů, proč chci ještě jedno dítě. A budu se modlit, aby moje děti a jejich protějšky byly zdravé a aby se mi podařilo jim nenásilně předat náš žebříček hodnot, ve kterém je šťastná rodina na prvním místě.
|
| *Niki* | 19980 |
|
|
18.4.2012 19:46:45
Kalendářní věk nepokládám za to nejdůležitější. Toužit v 17-ti po dítěti mi přijde nejen normální, ale i zdravé, holka se stává ženou a je to přirozený proces zdravé ženy. Že to není vždy nejlepší doba na realizaci je ovšem taky fakt. Člověk by měl umět své pudy či touhy odložit, pokud k tomu nemá vhodné podmínky, popř. ty podmínky není schopen akceptovat, zěnit, nebo celkově si poradit.
Nejsem zastánce toho, aby se člověk zajišťoval ve všech směrech a měl stres z toho, že dost nenašetřil. Ale měl by vědět, jak si poradí i bez toho našetření. Takže klidně v 18-ti, klidně v 35. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.