| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Praha 1

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 237  [Dalších 137 >>]
° Anka ° 87154
16.10.2008 22:56:27
jo a taky dnes říkal Jandák, že se říká, že tomu Ďuričkovi co střílel dal někdo něco do pití aby to v něm vyvolalo agresivitu. A že by okamžitě zpřísnil zákony jak pro pedofily tak pro vraždy.
Vaal 83821
16.10.2008 22:54:16
Mystiku, jak píšeš o těch primitivech...není to spíš tak, že na ostatních tě štvě hlavně to, co tě nejvíc štve na sobě?hi hi...je to takové všeobecně známé pravidlo ;) A věř mi, že je to velmi architektonicky hodnotná stavba, mám na to diplom...mrkni níže, pracovala na něm celá plejáda známých architektů a umělců..tady jsem ti překopírovala malý úryvek, aby si se trošku poučil :-D a nedělal si tady mezi námi "vlasteneckými" matkami :-) takovou příšernou intelektuální ostudu :-)
:-D:-D:-D

průmyslový palác
Budova Průmyslového paláce stojí proti vchodu do Starého výstaviště, které bylo založeno roku 1891 pro Zemskou jubilejní výstavu. Průmyslový palác byl postaven rovněž pro tuto výstavu a slavnostně otevřen 15. března 1891. Na projektu se podílel architekt Bedřich Münzberger a ing. František Prášil, který mu dal elegantní a lehkou obloukovou konstrukci. Poprvé v českých zemích se zde uplatnila architektura s železnou montovanou konstrukcí. Palác tvoří trojdílná rozlehlá dvorana se středním prostorem o rozměrech 65 x 45 m, výšce ocelových oblouků 25 m a jejich rozpětí 38 m. Po obvodu prostoru slouží návštěvníkům galerie přístupná schodišti v postranních věžích. Prostřední věž je vysoká 51 m. Projekt i provedení železné konstrukce je práce První českomoravské strojírny Kolben - Daněk v Praze; práci provedlo 150 montérů za 5 měsíců. Vnější výzdoba zděných částí je od architekta Bedřicha Ohmanna, později v ní pokračoval architekt Alois Dryák. Do postranních průčelí byla zasazena figurální okna představující Průmysl a Vědu, která byla provedena podle kartonů Mikoláše Alše ze zlatožlutého katedrálního skla. Ke kombinování obrazců se spotřebovalo na milion barevných skleněných tabulek zalévaných do olova. Na kopuli paláce byla umístěna velká replika královské koruny s křížem, která měla podobu svatováclavské koruny. Interiér byl upraven r. 1907 podle projektu architekta Josefa Fanty. :-D:-D:-D
° Anka ° 87154
16.10.2008 22:54:11
já sem jenom zvědavá pokud se zjistí že to byl úmysl jestli toho člověka najdou a takovýmu bych dala klidně doživotí nebo pokud to dělal na objednávku tak tomu objednavateli bych dala doživotí
Luci+Luk 44497
16.10.2008 22:53:34
no ehm,zas ten psaný projev,ale myslela jsem že když si teda více chytrá jak já,tak ti dojde jak to bylo myšleno.Pusu dáš na ruku a pošleš břichu a ta moje mluva(pupiček,manža)to neřeš,to poznáš až se ti to narodí.Neudem se ale hádat,jo? já o to fakt nestojím a hlavně to přenášíš na mimi a za to ti to snad nestojí,nebo se mýlím?
LO-DY-HA 80414
16.10.2008 22:52:47
Můj příspěvek byl myšlen na Luci Luk
LO-DY-HA 80414
16.10.2008 22:50:58
Hej holka ty si fakt dilinka! Ne*er se do věcí kterým nerozumíš. Je to kulturní památka všech Čechů!!! Když tenkrát hořelo národní divadlo, tak to snad taky byla tragédie ne?!

A vidím, že tě se asi hodně nudíš, když jen tak brouzdáš po netu a sem tam něco napíšeš-kamkoly-jen aby někdo reagoval a ty se pak asi válíš smíchy jak moc si vychytralá, a že na tvoje názory někdo reaguje...:-©
Berush 5363
16.10.2008 22:49:49
No mě se spíš dotkla ta poznámka Mirky 77. Mirko - 15 km za Prahou opravdu nezačíná takové to území Hic sunt leones.
Ketka a Máťa 54186
16.10.2008 22:47:18
Anko nestraš... spojitost s volbami se vyloženě nabízí, bohužel... ;((
MishuI 84229
16.10.2008 22:47:03
Tj,to radši ustup,když jsi TAK MOUDRÁ :-D:-D:-D
MishuI 84229
16.10.2008 22:45:55
Pusinečku bříšku?Ty jsi fakt prudce inteligentní:-D:-D Nebo myslíš,že si normální lidi(vyjma hadích žen,gymnastek a jiných přírodních úkazů) dokážou políbit břicho? :-D
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 237  [Dalších 137 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.