| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Praha 1

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 237  [Dalších 167 >>]
*Jáňa* 87325
17.10.2008 0:26:17
Věra a objektivní? Kdysi jsi tu psala že volíš KDU viď? A to, že se spekuluje o tom jakým záhadným způsobem umřel Kalouskův příbuzný ti neva?
Respekt údajně vlastní ministr zahraničí tak aby nehájil americké zájmy.
mojpol 82965
17.10.2008 0:22:32
Pri povodnich v Praze hodne lidi jen prekazeli a
hlavne je bavilo sledovat cizi nestesti aby se psichycky kompenzovali vlastni problemy.
Proto se u nas prodava tolik bulvaru.
banjana
  • 
17.10.2008 0:18:15
Vy jste fakt slepice.... je mi vás líto, nechápu že se někdo s takovým mozkem může narodit:-(
mojpol 82965
17.10.2008 0:08:34
Tak na ty nenazrance musime makat s podprumernymi platy vsude.
U nas byla pobocka prazske firmy a za stejnou praci
byl podstatne mensi plat.
Lůca+Aduš 68558
16.10.2008 23:57:04
Jojo, ale kdyby jsi koukala trošičku nestraně, našla by jsi i v jiných stranách takové kauzy, že by jsi napsala knihu. No jo, zítra jsou volby. Ještě, že nevolím.
mojpol 82965
16.10.2008 23:53:51
I kdyz se to nezda tak sousedni budova Laidarium Narodniho muzea neni tak hezka ma ale take velkou hodnotu a hlavne jsou tam ulozeny historicke veci nevycislitelne hodnoty.
Snad se Lapidariu nic nestalo
Lůca+Aduš 68558
16.10.2008 23:48:26
A není to jedno??? Je to krásná historická budova, nebo byla. Prostě byla taková doba, naše děti zase budou říkat, ty vlády ODS a ČSSD. Taky se můžeme vrátit do středověku. Je jedno jestli tam byly sjezdy čarodějnic nebo KSČ. Je to šílená škoda.
Věra. 13885
16.10.2008 23:45:59
a tak dále...a tak dále, link na celý najdete výše

Jak metropole přišla o dvě miliardy

Alexander Rozin (55) koupil se souhlasem magistrátu od banky státní dvoumiliardový dluh po Československé výstavě za desetinu jeho hodnoty a získal tím pár desítek zchátralých sezonních staveb, které po akci zůstaly v areálu holešovického Výstaviště. Čerstvě zakoupené stavby vzápětí od Incheby koupilo město Praha - za tři sta dvacet milionů korun. Na této nepochopitelné transakci vydělal Rozin okamžitě sedmdesát milionů korun.

A dál to bylo ještě lepší. Město mu totiž nezaplatilo v hotovosti. Místo toho pronajalo Inchebě celé Výstaviště - na dvacet let za šedesát milionů ročně - a dluh měl být umazán pětiletým nájmem.

V roce 2003 to šlo ještě dál. Incheba se podle našeho zmíněného zdroje v podniku obrátila prostřednictvím Kočky na jeho přítele z magistrátu Paroubka.

O čem jednali, není jasné, ale známý je výsledek: nová smlouva o šedesátiletém pronájmu Výstaviště Inchebě. Roční nájem klesl na deset milionů. Podle tohoto nájemního kalendáře nebude platit Incheba třicet let pronájem, respektive bude jej strhávat městu za nákup bezcenných barabizen. Roční příjem z provozu Výstaviště se pohybuje kolem šedesáti až sedmdesáti milionů korun, za třicet let jsou to dvě miliardy do kapsy Rozina a dalších zainteresovaných podnikavců kolem tohoto kšeftu.

Krátká současná návštěva Výstaviště ukáže, že většina budov koupených magistrátem už nestojí, některé shořely, jiné prostě spadly, takže město vlastně nic nekoupilo, peníze Inchebě darovalo. "Ten majetek měl minusovou hodnotu už v době, kdy město baráky kupovalo," říká tehdejší zástupce Prahy na Výstavišti Petr Řehoř, jeden z odpůrců obchodu.

Otec celé transakce Alexander Rozin se narodil v ruském Saratově. Vystudovaný chemik šéfoval za totality v Bratislavě ve státním podniku Kniha. Jak se dostal na Slovensko, se nám nepodařilo zjistit. Je honorárním konzulem Thajského království v Bratislavě, od loňska poslancem bratislavské župy. Tamní média o něm píšou hlavně v souvislosti s obchody s pozemky a realitami, získal například za pakatel od státu pozemky na lukrativním místě, podobně jako v Praze ovládl tamní výstaviště, je tiskem podezřívaný z praní špinavých peněz.

Slovenská média neopomenou nikdy dodat, že Rozin je slavný také svým luxusním autem značky Maybach za šestnáct milionů korun. Ještě za federace byl členem statutárních orgánů Omnipolu. Na Výstavišti slíbil před pěti lety investovat dvě miliardy korun, podle odhadu znalců provozu Výstaviště zatím investoval zhruba stokrát míň.

-----------

předpokládám že Respekt bude sledovat kauzu i nadále
pokud mu neshoří redakce, jistěže.....

;)
Lůca+Aduš 68558
16.10.2008 23:44:23
No jestli v tom někdo jede, tak se to stejně nedozvíme a bude to nehoda. Je mi z téhle doby špatně, nepatřím do ní. Lidé se ponižují navzájem, hodnotí podle vzdělání, zaměstnání, ekonomické situace a lidské hodnoty jsou někde v háji :( Je mi z toho smutno, lidi mi říkají, že jsem zaspala dobu. Jsem naprostý magor. Já jsem málem ořvala i tu sklárnu, která přežila války, ale tuhle dobu neustála. Památky chátrají a "nejsou" peníze na opravy. Týrají se děti, zvířata. Co to je????
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 237  [Dalších 167 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.