| TeriRez+3 | 80863 |
|
|
7.1.2010 11:46:57
Ahoj,
také jsme se přestěhovali z hlavního města na vesničku. Rozhodně toho nelituju, město jsem ze srdce nenáviděla a když tam teď občas musím jet, tak se vždycky zase těším rychle domů...takže je to spíš o tom, jaká jsi nátura. Jinak 2 roky jsme měli v jedné vísce u Neveklova ustájený naše koně. Co se týče přírody, je tam NÁDHERNĚ! A počasí tam taky bylo super - spoustu dešťů od západu stáhla Vltava...Záleží, do jaké vísky přesně máte možnost se stěhovat - od toho se odvíjí dopravní dostupnost apod. My se teď nedávno rozhodovali, jestli se přestěhovat do vesnice o 2km vedle, ale nakonec jsme se rozhodli zůstat. Důvodem je autobus, který tady jezdí a tam už ne, stálí obyvatelé (tady to aspoň trochu žije, zatímco tam je stále obydlených jenom 6 chalup), děti (=možnost s kým si hrát)..tím jsem chtěla říct, abyste si dobře zjistili i možnosti přímo té dané vesnice. Také si ověřte, jak to v Neveklově vypadá se školama, školkama apod...Je tam zdravotnické středisko i lékarna. Co já vím, tak nakupovat většinou všichni jezdili do Kauflandu v Benešově, protože v Neveklově na náměstí je jenom místní jednota a pak řeznictví. Aspoň před 2ma lety to tak bylo...udělejte si tam výlet, projděte se po městě a uvidíte, nakolik vás osloví. Poptejte se v okolí lidí, nejlépe si vyhlédněte někoho s dětma, ten určitě bude sdílný ![]() Tak mnoho zdaru ![]() |
| spravnedievča | 92394 |
|
|
7.1.2010 11:17:52
Ahoj
Bydlíme kousek od Neveklova,tak co tam v obci je-zdrav.středisko se zubařem,praktikem,pediatrem,lekárna,mateřská škola-co vím z doslechu je super,zš-tam chodí můj synovec-hezký přístup,hodne akcí,výletů,kroůžku...pak tam je hned vedle i obchodní akademie,kostel,curkárny,květinářství,zahradnictví,hospody,vietnamci,zlatnictví,potraviny,značk.moda...taková věčší vesnice,pro někoho menší městečko. Ted moje zkušenost nebo spíš názor,před dvoma lety jsem se odstehovala na venkov z prahy,čekali jsme dvojčata tak v zájmu detí ...doted jsem toho rozhodnutí nepřestala litovat a jezdím trávit aspon víkendy do hlavního města,nasát atmosféru,lidi,dav....proste mi to chybí.Ale znáš to sto lidí sto chutí.Mne to tady nebaví,známá je nadšená ....každopádne já se teším až se do města zpátky vrátím,pač jak to pozoruju je fajn že mají deti přírodičku ale já nebudu deset let delat taxikáře...školka napr.u nás je ale tám je určite nedám-je to hrůza,škola 1-4 r.taky a to samé tam je nedám,žádné kroužky,tradice,oslavy,karneval....nic.takže až půjdou holky do školy já s vesnicí končím.a jen to rozhodnutí mne tady kde nepotkáš živáčka a to sme obec se 400 obyvateli drží při živote. ![]() ![]() |
| Sharien | 55442 |
|
|
7.1.2010 11:09:17
pak jsme odesli sice na vesnici, ale v dojezdu Phy...
|
| Sharien | 55442 |
|
|
7.1.2010 11:07:47
my tam meli moznost bydlet, deda tam vyrustal, ale kdyz jsme se tam byli podivat, nesli jsme do toho, je to moc daleko od Phy, kde je prace a tak....
|
| Rosie | 32224 |
|
|
7.1.2010 10:57:13
Zvažujeme odchod z Prahy do jedné z vísek poblíž Neveklova. Problém je, že v místě není škola ani školka, lékař, prakticky nic - vše až v Neveklově. Znáte některá tuto obec? Jaké je tam zájmové vyžití pro děti školního věku? Nebo je vše až v cca 30 km vzdáleném Benešově? A jaká je místní škola a lékaři?
Je tady nějaká maminka, která udělala podobnou změnu a z "pohodlí" velkoměsta odešla na takto malou vesničku? Litovala svého rozhodnutí někdy - ona nebo děti? Vím, že rozhodnutí je pouze na nás, jen mě zajímají vaše názory a zkušenosti. |
| martina.vilisek | 98194 |
|
13.12.2009 21:13:40
jak dlouho už jste z prahy? A jaké to bylo jít na venkov?
|
|
13.12.2009 21:12:37
Je jasné, že má prostě oboje svoje klady a zápory. Ať se na mě nikdo nezlobí, Praha v létě s dítětem je peklo. A nevím, saňkovat v parku mezi psíma mikešama? To je teda taky laskomina. Jasně, ideální by bylo mít byt a chalupu..ale ne každej na to prostě má. Nebo ne každej má na to bydlet v Klánovicích. Já nevím, přece ne každej může žít tam, kde by chtěl. Já mám někdy pocit, že si tohle lidi neuvědomujou. A pokud si asi mám vybrat: byt v praze za 3 miliony 2 plus 1 a tím pádem už nemít prachy na chalupu nebo koupit dům venku, tak si vyberu dum. Nesnesla bych být zavřena s dětmi jen v bytě. Ideální to má ten, kdo má třeba rodiče s barakem na venkově.
|
|
13.12.2009 21:10:56
A jak dlouho jsi z prahy? A jaké to bylo jít na venkov?
|
|
13.12.2009 21:07:25
Je jasné, že má prostě oboje svoje klady a zápory. Ať se na mě nikdo nezlobí, Praha v létě s dítětem je peklo. A nevím, saňkovat v parku mezi psíma mikešama? To je teda taky laskomina. Jasně, ideální by bylo mít byt a chalupu..ale ne každej na to prostě má. Nebo ne každej má na to bydlet v Klánovicích. Já nevím, přece ne každej může žít tam, kde by chtěl. Já mám někdy pocit, že si tohle lidi neuvědomujou. A pokud si asi mám vybrat: byt v praze za 3 miliony 2 plus 1 a tím pádem už nemít prachy na chalupu nebo koupit dům venku, tak si vyberu dum. Nesnesla bych být zavřena s dětmi jen v bytě. Ideální to má ten, kdo má třeba rodiče s barakem na venkově.
|
| Ina |
| • |
13.12.2009 21:04:22
Ale v Benešově se mi líbí restaurace vedle hotelu Karlov a krásná cukrárna na náměstí(majitelka je Jugoslávka - Chorvatka?),zapomněla jsem jméno,je tam i restaurace nebo pizzerie.
Výhledově se chystám na koně do Favory Benice. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.