| Bouřka | 7675 |
|
|
4.11.2022 13:27:15
Já mám poděděný starý tmavý nábytek - tmavě hnědý a černý. A vůbec to není špatný. Zvláště ten černý, to jsou moc pěkné prvorepublikové kousky. Tmavý nábytek vůbec není marný, ale chce ho to vhodně doplňovat.
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
4.11.2022 13:25:54
No však jo 20.-30. léta a to zahrnuje secesi ale i kubismus. Každý si vybere.
![]() Art deco je univerzální dekorativní styl, který se rozšířil především ve 20. a 30. letech dvacátého století v průmyslu a řemesle. Nese rysy mnoha směrů, především kubismu , futurismu a secese . Vznik tohoto stylu sahá do začátku 20. století, kdy byla ve Francii značně rozšířena secese – se svými jednoduchými liniemi a výraznou barevností. Vedle secese se začaly v architektuře prosazovat modernistické tendence a v umění nové moderní styly – především kubismus . Ovlivnění novým stylem se zcela specifickým způsobem přeneslo také do architektury a užitého umění v letech První republiky československé, kde bylo prezentováno zcela svébytnými styly, pro které se vžila označení: české art deco, národní styl či národní dekorativismus, obloučkový kubismus a rondokubismus. |
| Rodinová | 140078 |
|
|
4.11.2022 13:22:27
Knedlicku, my to taky nevymysleli, lec zdedili.
Vymyslel to v 60. letech nejaky mistni buranovsky architekt, kdy zadni stenu obyvaku vysunul oproti fasade asi metr a neco ven do zahrady takovy celoprosklenym arkyrem. Jednoduche a prekvapivy efekt, krasne prosvetleny prostor, na protejsi stene jsou normalni okna. |
| susu. | 129001 |
|
4.11.2022 13:20:52
No to se mi nelíbí. A měla jsem za to, že art deco byla 20-30 léta minulého století.
|
| susu. | 129001 |
|
4.11.2022 13:19:37
TaJ, to asi jo, on tento nábytek celkem chce trochu prostor.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
4.11.2022 13:13:26
Susu, tak něco trochu podobného jsme měli donedávna my 🙂, dlouho vyhovoval, ale teď máme nový nábytek na míru, který jsem si sama navrhla a jsem spokojená mnohem víc 🙂
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
4.11.2022 13:11:21
To mě napadlo taky, ale levné to nebude.
Mají tam věci od Modernisty. https://www.modernista.cz/obchody/umeleckoprumyslove-museum/ ![]() Mně se líbí tohle: ![]() Ale je to za 5 litrů. Malá za 3. Můžeš zkuste Goldfinger (ti pro Modernistu snad něco vyrábějí): https://www.goldfinger-porcelan.cz/produkty Třeba hrnek za 600 nebo 800 ![]() Anebo možná zkusit starožitnictví. |
| kysnutá knedla | 99495 |
|
4.11.2022 13:10:02
"Obyvak je mrnavej, neco kolem 25m2, ale super prosvetlenej, protoze dve kratsi zdi tvorej okna"
Toto je moja trauma - prečo som bola tak blbá a pro navrhovaní nového domu "zabudla" na takú zásadnú vec akými sú velké okná? To sa proste nevidí, ja neviem, kde som mala rozum. Teraz som nemusela MM-ovi píliť uši s tým, že potrebujem vybúrať ešte jedno okno... ![]() a že máme lino s drážkami (to si NIKDY nedávajte), to ste si už možno odo mňa kedysi prečítali... a je toho viac, no... ![]() |
| kysnutá knedla | 99495 |
|
4.11.2022 13:03:07
Ježín, holky, čo mi to robíte, ja som celé dopoledne nemala minútu času, teraz mám chvilku kým deti spia, idem si prečítať, kam sme sa od tanierov posunuli
![]() |
| susu. | 129001 |
|
4.11.2022 12:59:38
Mně to tak mimo nepřijde:
"Konference (z lat.: conferre, confero, contuli, collatum; česky: shromáždit) je obvykle kratší diskusní setkání kompetentních osob k určitému tématu. .." Prostě je to stolek, u kterého pokecáš. ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.