| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
4.11.2022 11:00:32
"Mám rada venkovská stavení, staré vily, modernu začátku 20 stol, byty v činžovních domech, i moderní domy. Každý bych zařídila jinak. Jiné barvy, jiný nábytek, vše s ohledem na prostor uvnitř i vně."
Přesně tak ![]() Jen tedy ty novostavby se mi moc nelíbí, tam obtížně hledám nějakou duši. Více se mi líbí citlivě zmodernizované staré budovy, kde nějaká ta historie prosakuje. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
4.11.2022 11:00:08
Já ti nevim. Líbí se mi spousta věcí - koberce, nábytek, nádobí, povlečení... Ale pak si vždycky řeknu: "uklidni se ! Potřebuješ to - nepotřebuješ. Vejde se ti to někam - nevejde." Už jsem se naučila své nakupovací vášně krotit a trochu o nich přemýšlet.
Mám dvě sady nádobí - jednu takovou prostou, přírodní, jemně béžovou z Ikey, hodí se ke všemu. A pak cibulákovou, protože jí měl můj muž a nechtělo se mu jí zbavovat (vyhazovat). K tomu mám pár talířů zachráněných od kontejneru, takových vesnických, otlučených a ty jsou hrozně vděčný, když je použiju. Takoví psi z útulku. Tohle nádobí používám už asi 13 let, odešly jen cibulákový hrnky na kafe, protože jsme s nima občas ťukli. Další hrnky mám prostě bílý. Pak jsem jednou několik let toužila po povlečení ze Scanquiltu - Kapradí, tak jsem si ho koupila - za poukázku z práce. A jedno povlečení vyřadila. Vánočního nemám lautr nic. Vánoce máme i tak. Bez vánočního byznysu. Černý nábytek jsem měla, za mlada, když jsem byla punk. V kombinaci s oranžovou. Byl to opruz, nekonečný prach. Teď mám nábytek dřevěný, neb nadčasový. Kuchyni bílou. Stěny taky. Doma mám všechno do přírodna, do šeda, béžova + oživeno červeným etnokobercem. To nádobí si kup jenom když se zavážeš, že ho fakt budeš používat. |
| Rodinová | 140078 |
|
|
4.11.2022 10:58:42
My mame v obyvaku tmave hnedej az cernej nabytek, 3 vetsi a asi 3 mensi kousky, bordo sedacku, na podlaze svetlej javor.
Obyvak je mrnavej, neco kolem 25m2, ale super prosvetlenej, protoze dve kratsi zdi tvorej okna. Navrhnul to muz, ja se branila a nastesti podlehla, vypada to moc pekne, se svetlym nabytkem bychom meli nemocnicni pokoj ![]() Jo a stul a zidle taky svetly drevo. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
4.11.2022 10:56:38
Vítr z hor, ano, i moje babička.
Vyprala v mýdlové vodě, rozložila na trávu a chodila kropit. To fakt nemám kde uskutečnit. Mohu věšet na dvůr, kam v létě svítí slunce, ale v zimě tam spíš padá popílek a je vlhko. |
| Beat | 107867 |
|
|
4.11.2022 10:56:04
Úplně přesně vím, v jakem interiéru se cítím dobre, jen je problém to definovat. Mám rada venkovská stavení, staré vily, modernu začátku 20 stol, byty v činžovních domech, i moderní domy. Každý bych zařídila jinak. Jiné barvy, jiný nábytek, vše s ohledem na prostor uvnitř i vně. Bydlení mi baví, odmalička jsem doma stěhovala pokoj, malovala, dávala si zeď černobíle fotky. Hrozné by mi bavilo byt mala muska a létat okolo oken a dívat se k lidem dovnitř.
Asi na to i cit mám, kamarádi chtějí radit, a kdekoli jsme bydleli, tak se u nás lidem líbilo. Asi to bude moje práce na důchod, viz hrouda tema ![]() |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
4.11.2022 10:52:52
"Kdysi jsem znala člověka, co toužil po černém nábytku, a mně se dělalo zle jen při té představě."
Jako představa mi to blbé nepřijde, i jsme černý nábytek měli, ne tedy komplet, převažovala bílá a na podlaze dřevo. Jenže je na tom vše vidět a ani psychicky to není moc povznášející. Takže tmavý nábytek už nechci nikdy. Když jsem viděla komplet tmavý pokoj Emy Destinové na výstavě, tak to bylo jak v hrobě. Skutečnou 13. komnatu najdou návštěvníci v druhém suterénu. Ze tmy vystupuje veskrze černý interiér s originálním nábytkem z bytu věhlasné operní pěvkyně Emy Destinnové včetně symbolicky ze skříně vylézajícího kostlivce, jenž připomíná jejího tichého společníka doma i na cestách – skutečného kostlivce Ivánka. Temnota komnaty odkazuje, jak k zálibě v okultismu, tak i k smutným posledním létům života „božské Emy“. ![]() ![]() ![]() Na závěsech a povlečení mi to nevadí, to mi sedí k tmavé noci a spánku. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
4.11.2022 10:51:18
Holkomodroočko, to je další věc, bílé vypadá velmi brzy ušmudlaně.
Nemám zkrátka chuť starat se o bílé prádlo. Stačí mi tu a tam nějaké ponožky nebo triko. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
4.11.2022 10:48:08
Moniko, to ano.
Ale mně se zdá, že v interiéru zašedne, když se nesuší na vzduchu a na slunci. Možná dělám nějakou chybu, ale bílé prádlo se mi nikdy nepodařilo udržet dlouho sněhobílé, přes všechnu chemii. |
| holkamodroočka | 156337 |
|
4.11.2022 10:43:00
Spíš myslela to, že bílé je třeba prát častěji, protože se snadněji ušmudlá. Ale "častěji" znamená pro každého něco jiného. Už tu dlouho nebylo téma: "Jak často měníte ložní prádlo a ručníky"
![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
4.11.2022 10:40:06
Taky nemám sušičku a to bílý schne stejně jako barevný. Na vyvařku peru i když není bílý, ale je světlý.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.