| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nádobí a příbory

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 5056  [Dalších 4836 >>]
Ropucha + 2 120300
4.11.2022 11:00:32
"Mám rada venkovská stavení, staré vily, modernu začátku 20 stol, byty v činžovních domech, i moderní domy. Každý bych zařídila jinak. Jiné barvy, jiný nábytek, vše s ohledem na prostor uvnitř i vně."

Přesně tak ~R^
Jen tedy ty novostavby se mi moc nelíbí, tam obtížně hledám nějakou duši.
Více se mi líbí citlivě zmodernizované staré budovy, kde nějaká ta historie prosakuje.
Koníček mořský 156666
4.11.2022 11:00:08
Já ti nevim. Líbí se mi spousta věcí - koberce, nábytek, nádobí, povlečení... Ale pak si vždycky řeknu: "uklidni se ! Potřebuješ to - nepotřebuješ. Vejde se ti to někam - nevejde." Už jsem se naučila své nakupovací vášně krotit a trochu o nich přemýšlet.
Mám dvě sady nádobí - jednu takovou prostou, přírodní, jemně béžovou z Ikey, hodí se ke všemu. A pak cibulákovou, protože jí měl můj muž a nechtělo se mu jí zbavovat (vyhazovat). K tomu mám pár talířů zachráněných od kontejneru, takových vesnických, otlučených a ty jsou hrozně vděčný, když je použiju. Takoví psi z útulku.
Tohle nádobí používám už asi 13 let, odešly jen cibulákový hrnky na kafe, protože jsme s nima občas ťukli. Další hrnky mám prostě bílý.
Pak jsem jednou několik let toužila po povlečení ze Scanquiltu - Kapradí, tak jsem si ho koupila - za poukázku z práce. A jedno povlečení vyřadila.
Vánočního nemám lautr nic. Vánoce máme i tak. Bez vánočního byznysu.
Černý nábytek jsem měla, za mlada, když jsem byla punk. V kombinaci s oranžovou. Byl to opruz, nekonečný prach. Teď mám nábytek dřevěný, neb nadčasový. Kuchyni bílou. Stěny taky. Doma mám všechno do přírodna, do šeda, béžova + oživeno červeným etnokobercem.

To nádobí si kup jenom když se zavážeš, že ho fakt budeš používat.

Rodinová 140078
4.11.2022 10:58:42
My mame v obyvaku tmave hnedej az cernej nabytek, 3 vetsi a asi 3 mensi kousky, bordo sedacku, na podlaze svetlej javor.
Obyvak je mrnavej, neco kolem 25m2, ale super prosvetlenej, protoze dve kratsi zdi tvorej okna.

Navrhnul to muz, ja se branila a nastesti podlehla, vypada to moc pekne, se svetlym nabytkem bychom meli nemocnicni pokoj ~d~

Jo a stul a zidle taky svetly drevo.
Ropucha + 2 120300
4.11.2022 10:56:38
Vítr z hor, ano, i moje babička.
Vyprala v mýdlové vodě, rozložila na trávu a chodila kropit.
To fakt nemám kde uskutečnit.
Mohu věšet na dvůr, kam v létě svítí slunce, ale v zimě tam spíš padá popílek a je vlhko.
Beat 107867
4.11.2022 10:56:04
Úplně přesně vím, v jakem interiéru se cítím dobre, jen je problém to definovat. Mám rada venkovská stavení, staré vily, modernu začátku 20 stol, byty v činžovních domech, i moderní domy. Každý bych zařídila jinak. Jiné barvy, jiný nábytek, vše s ohledem na prostor uvnitř i vně. Bydlení mi baví, odmalička jsem doma stěhovala pokoj, malovala, dávala si zeď černobíle fotky. Hrozné by mi bavilo byt mala muska a létat okolo oken a dívat se k lidem dovnitř. ~:-D Asi na to i cit mám, kamarádi chtějí radit, a kdekoli jsme bydleli, tak se u nás lidem líbilo.
Asi to bude moje práce na důchod, viz hrouda tema ~:-D
Marika Letní 140743
4.11.2022 10:52:52
"Kdysi jsem znala člověka, co toužil po černém nábytku, a mně se dělalo zle jen při té představě."

Jako představa mi to blbé nepřijde, i jsme černý nábytek měli, ne tedy komplet, převažovala bílá a na podlaze dřevo. Jenže je na tom vše vidět a ani psychicky to není moc povznášející. Takže tmavý nábytek už nechci nikdy. Když jsem viděla komplet tmavý pokoj Emy Destinové na výstavě, tak to bylo jak v hrobě.

Skutečnou 13. komnatu najdou návštěvníci v druhém suterénu. Ze tmy vystupuje veskrze černý interiér s originálním nábytkem z bytu věhlasné operní pěvkyně Emy Destinnové včetně symbolicky ze skříně vylézajícího kostlivce, jenž připomíná jejího tichého společníka doma i na cestách – skutečného kostlivce Ivánka. Temnota komnaty odkazuje, jak k zálibě v okultismu, tak i k smutným posledním létům života „božské Emy“.

Na závěsech a povlečení mi to nevadí, to mi sedí k tmavé noci a spánku.

Ropucha + 2 120300
4.11.2022 10:51:18
Holkomodroočko, to je další věc, bílé vypadá velmi brzy ušmudlaně.
Nemám zkrátka chuť starat se o bílé prádlo.
Stačí mi tu a tam nějaké ponožky nebo triko.
Ropucha + 2 120300
4.11.2022 10:48:08
Moniko, to ano.
Ale mně se zdá, že v interiéru zašedne, když se nesuší na vzduchu a na slunci.
Možná dělám nějakou chybu, ale bílé prádlo se mi nikdy nepodařilo udržet dlouho sněhobílé, přes všechnu chemii.

Ložní povlečení na Favi.cz - největší výběr
holkamodroočka 156337
4.11.2022 10:43:00
Spíš myslela to, že bílé je třeba prát častěji, protože se snadněji ušmudlá. Ale "častěji" znamená pro každého něco jiného. Už tu dlouho nebylo téma: "Jak často měníte ložní prádlo a ručníky" ~:-D
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
4.11.2022 10:40:06
Taky nemám sušičku a to bílý schne stejně jako barevný. Na vyvařku peru i když není bílý, ale je světlý.
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 5056  [Dalších 4836 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.