Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
23.5.2013 18:23:44
Tak objednávky na Mixit do dnešních 22:00!
|
|
|
23.5.2013 14:48:47
Klanopraška jsem už slyšela. Jsem to teď vygooglila, je to schizandra a píšou o ní moc pěkně, tak jsem zvědavá, jestli budeš spokojená. Já teda, pokud můžu volně spát, tak spím 9-10 hodin, ale ve školním rytmu spím cca 6,5 a to je mi sakra málo.
|
| Denyna | 14851 |
|
|
23.5.2013 13:39:50
Vlasi, 4-6 týdnů se nalejvat třezalkou bych určitě neriskovala. Net prostě snese všechno. Já si šlehnu třezalku, když mám po celém dnu plný zuby dětí, nebo když mám nervy, a pak se mi líp spí. Kupuju v Děčíně u Grešíka, meduňku mám na zahradě. Klanoprašku neznám
Sev, díky za tip na rozmarýn do aromalampy. V aromaterapii jedu dost. |
| Vlasinka | 27143 |
|
|
23.5.2013 13:31:48
Byla jsem na farmářském trhu a byl tam pán s bylinkami a doporučil mi nějaké tablety z bylinky Klanopraška. Nikdy jsem to neslyšela a na všechno co jsem mu řekla, že jsem vyčetla na netu mi řekl, že je to na uklidnění a nechápe, jak by mi to zvýšilo tlak.
Sev - já taky měla vždycky nízký, ale ne prostě tolik. Poslední měsíc dva se fakt necítím dobře, možná už od nového roku. Co jsi napsala mám taky. Ke všemu se musím nutit, usínám na kosmetice, u holiče, v buse... prostě všude, kde nevykonávám činnost se mi hned klíží oči. U Tv v leze pravidelně usínám a u knihy v posteli i v sedě musím přestat, protože se mi chce spát. Pán říkal, že mi ty tablety zkrátí spánek a zkvalitní. Tak jsem mu říkala, že spím málo, tak se divil, že prý to je naopak. Jenže já chodím spát tak kolem 23h než všechno udělám. Jinak bych šla klidně ve 20h. Deny - se železem nevím, jak na tom jsem. Tu třezalku píší kůru 4 - 6 týdnů. To mi teda řekněte, proč to na tom netu píší. Já ještě psala kámošce do lékárny, co by mi doporučila. Díky moc! |
|
|
23.5.2013 13:22:53
No jo, to je pravda, třezalka i meduňka jsou uklidňující bylinky. Se mi teď vybavilo, jak kolegyně chtěla něco na uklidnění po divokém dni v práci, uvařila si večer doma třezalkový čaj, ale zapomněla ho včas slít, takže se louhoval snad hodinu nebo tak nějak. Říkala, že byla po něm parádně sjetá
. Rozmarýn jo, ten je povzbuzující, mám doma olejíček do aromalampy, nesmí ho těhule a lidé se srdečními chorobami. Používá se právě při duševní práci, učení, soustředění atd. Takže spíš do práce, ne před spaním. |
| Denyna | 14851 |
|
|
23.5.2013 12:44:44
a koukám, že tam máš ještě zmíněnou meduňku, no ta je taky na uklidnění. Aby tě spíš neuspala úplně.
Rozmarýn jo, ten prý tlak zvyšuje, ale s tím zkušenosti nemám. |
| Denyna | 14851 |
|
|
23.5.2013 12:40:36
Vlasi a železo máš v pořádku? Že popisuješ až taky silný stavy.
Jinak na ten tlak souhlasím se Severkou, třezalku bych na něj nedávala. Třezalka se tradičně používá na uklidnění, v tomhle směru s ní mám dobrý zkušenosti, tak mi nejde dohromady, jak by ti mohla pohnout s tlakem směrem k povzbuzení. Jinak fototoxická je. Bylinky se mají obecně používat 14 dní a pak vysadit. |
| Darča,Lucinka7/05aNikolka8/12 | 61046 |
|
23.5.2013 11:30:56
tak se hlasim na pondeli do hospudky.Akorat dorazim az se s M prostridame...max. do pul19 bych rekla:)Ja v Pepe vevnitr s Vami nebyla,ale venku nam chutnalo,ne?....
|
|
|
23.5.2013 9:07:23
Vlasi, já mám nízký tlak celoživotně, v těhu mi dokonce sestřička v poradně říkala, jak s tak "mrtvolným tlakem" můžu existovat. Recept nemám a tuším, že ani neexistuje, pořád jsem unavená a bez chuti do čehokoliv, do každé akce se musím hrozně moc přemáhat. Mně spíš pomáhá strava, tzn. když si ráno dám ovesnou kaši a během dopoledne zelený čaj, tak jsem v pohodě. Dopoledne mám ošéfované, ta druhá půlka dne je horší. Jakmile si dám těžší jídlo, nebo něco hodně sladkého, už se mnou nehne nic. Jakmile se ale dám něco lehčího, mívám neuvěřitelnou chuť se "docpat" sladkým. Kafe mi s tlakem ani nehne (dělala jsem si x-krát celodenní měření), usnu i po něm, vlastně kdykoliv, kdy se dostanu do polohy vleže - usínám, nemůžu si vleže ani číst nebo se dívat na televizi. Na třezalku bych si dala pozor, je hodně silná, určitě ne dlouhodobě a teď nevím jistě, ale tuším, že je fototoxická. Vlastně si vzpomínám, jednu dobu jsem brala ženšen, ten mi na únavu fungoval (tlak jsem nezkoumala), ale po pár dnech jsem se začala budit x-krát za noc a nemohla jsem znova usnout, asi jak jsem byla nabuzená, takže jsem ho zase vysadila. A když ho vezmu jednorázově, tak účinek nepozoruju téměř žádný. Zkus určitě i nějaký B-komplex (zvlášť, když máš stresy, tak bys ho měla užívat), ale pozor, ne všechny výrobky mají v sobě kompletní řadu a pozor, ber ho ráno, večer se po něm špatně spí. Já teď mám z DM tobolky s postupným uvolňováním.
|
| Vlasinka | 27143 |
|
|
23.5.2013 7:17:23
Sev - já myslím, že ten Ptáčkův zob jsem objednávala na Vánoce, akorát pod jiným názvem a ve vánočním balení a bylo to moc dobré
Já musím začít řešit nízký tlak, mám fakt hodně nízky, poslední dobou, včera 86/60 a cítím se pořád unavená, problémy se schody, rezignující nálada ... je tam jedna věta - z velké únavy, přečerpání organizmu, rezignace... přesně tak se cítím Něco jsem vyčetla na netu, ale jestli máte s něčím zkušenost, budu ráda za info. Nejvíc se mi líbí zelený čaj, pak třezalka z lékárny v tabletách a ještě míchaný čaj rozmarýnu a meduňky. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.