Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Rebelka78 | 35836 |
|
|
27.1.2013 9:51:49
No nevim, jak donutim Barcu ostrihat na jezoura
diky za vsechny rady . Aby toho nebylo malo, tak jsem v posteli - oci nejsou moje, chrchlam .... A zitra mam zubare ![]() |
| Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 | 7126 |
|
|
27.1.2013 8:30:46
ahoj, už se taky drbu.
Nejdůležitější je opravdu všechny hnidy vybrat z vlasů. Týna měla hnidy dvakrát, taky jsem nikdy při prohlížení na živou nenarazila, asi běhaly moc rychle, protože při umytí hlavy jsme taky ucpali odtok a plavalo jich stádo . Jak se všechny hnidy z vlasů nevyberou, tak se třeba po 14 dnech klidu vylíhne další veš a naklade zase. Ve školce takhle měla holčička. Maminka nevydndala všechny, tvrdila, že jsou hnidy suché, my jsme taky našly jen suché a ejhle za dva týdny jsem na pěšince našla živou , tak museli vybírat všechny a my měly zkušenost. 100% nejúčinnější je hlava na ježečka . Tak hodně zdaru. |Jinak zkušenost dobrá s Paraninem, Vši ven a s tím psím šamponem.Cvrčku, dobře, že vše v poho. |
| Vlasinka | 27143 |
|
|
26.1.2013 22:08:36
Sev -
to je dobrý. To mě nikdy nenapadlo. Já si doteď pamatuju, jak jsem chodila na VŠ na praxi, pořád mě svěděla hlava, už jsem myslela, že půjdu na kožní a pak mě napadlo vzít všivák, pročesat hlavu nad vanou a ono vypadlo 6 mega vší. Bylo to děsné. To dé doby jsem nikdy neměla vši. Chytla jsem je na té praxi od jednoho chlapečka, který je tam měl mít dřív než já nastoupila. |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
26.1.2013 20:40:21
My vždycky při prvním oplachování zacpali odpad, aby voda neodtékala a pak jsme počítali, kolik mrtvých jich plave na hladině
. |
| Vlasinka | 27143 |
|
|
26.1.2013 20:22:27
píšu veš, ale myslím hnidu. Živou veš jsem jí snad nikdy nenašla.
|
| Vlasinka | 27143 |
|
|
26.1.2013 20:20:53
Rebelko - já kupovala Všiven - zábal a k tomu šampon a podruhé něco jiného v zelenobílé krabičce, možná ten Paranit, nevím. Nicméně jsem vždy dělala zábal, pak pořádně umýt a pak pořádně vyfénovat vlasy a ručně vybrat každou veš. Při dalším ataku jsem už pořídila i žehličku na vlasy. Strávila jsem vybíráním taky hodiny. DOma prvně dělala generální úklid a pak už jen peřiny, ručníky, oblečení. Pak jsem jen opakovaně umývala šamponem a pořádně foukala teplým fénem. Po tomto opatření jsem je už nenašla.
Držím palce. Jo a do školky šla vždy druhý den, protože měla hlavu čistou. Při prvním nalezení mi jedna učitelka povídala, že s ní budu muset zůstat doma, ale nikdo ve školce nic neříkal, akorát jí ráno prohlídli hlavu za mé přítomnosti a že jí má čistou. Kdyby tam něco měla, tak bych si ji nechala doma. Ale zítra jí to zase umyj a vyfénuj, vyžehli, vyber a bude to určitě dobrý. Jo a na ten tea tree pozor. Já to pak už dávala Aje jen do čepice. Dala jsem to sobě za uši a na šešuli hlavy a měla jsem tam červené svědivé fleky, že jsem se pořád drbala, jak kdybych ty vši měla. Cvrčku - to je dobře |
| Denyna | 14851 |
|
|
26.1.2013 19:54:55
To jsou radosti s vešma teda. My je měli jednou, já holkám udělala zábal z obyčejného oleje, pak opakovaně myla hlavu psím šampónem a jinak vybírala ručně. Všivák se mi neosvědčil.
Cvrčku, to jsem ráda, že nic nenašli. |
| Rebelka78 | 35836 |
|
|
26.1.2013 19:43:49
Tak to si mooooc radost neudělala
Snad jsem taaak šikovná a vyndala jsem jí z hlavy všechno. V pondělí zopakujeme ...Můžu jí poslat do školy ? Nebo se to "léčí" v domácím prostředí ??? |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
26.1.2013 18:58:07
Liqiudo Duo jsem zkoušela 2x a nezabralo (já si po roce nepamatovala, že jsem ho už zkoušela
), pokaždé jsem se musela do lékárny vrátit, až ten Paranit byl . Hlavně nezkoušej octové zábaly, ty jsou taky na nic, já si pro sebe dala dokonce větší koncentraci a akorát jsem si spálila kůži na hlavě, vešky spokojeně mašírovaly dál. Žehlička určitě spálí, ale ony ty brebery se ponejvíc vyskytují úplně u hlavy. |
| Rebelka78 | 35836 |
|
|
26.1.2013 17:57:53
Sev díky
![]() Manža přivezl z lékárny Liquido Duo X - byly docela dobrý recenze. Sérum na vši a pak šampon na odpuzení .... po séru jsem ve vlasech našla jednu pohyblivou !!!!!!! A hnidy nešly všiváčkem, tak hezky rukou, asi 1,5h ruční práce (ani jsem neměla sílu ty mrchy počítat). Já krk v háji, Bára krk a záda v háji . Všechny peřiny a polštáře jsou už 4hodiny na mrazu na balkoně. Ručníky, povlečení a čepice přeskakuju v koupelně. Postele, sedačka a koberce vyluxovaný, nejbližší plyšáci na balkoně. Barča, já a manža vyšamponovaný (v tom šamponu je tea tree) Jojo, prý vydrží bez "nápoje" 24hodin, prostě dehydratují. Na FB mi radí psí šampon - to bych na hlavu nedala. Jestli to nezabere, zkusím ještě žehličku na vlasy a pak něco dalšího ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.