4 vepřové řízky (kýta, plec, karé)
1-2 cibule
2 lžíce dijonské hořčice
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
pepř, sůl
olej na smažení
Plátky masa lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo, osolíme. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek (sůl) a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany. Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.
Podáváme z bramborem a zeleninovým salátem. |