Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Dijonské cibulové řízky

Autor: Kačky a // , 15.5.2007

4 vepřové řízky (kýta, plec, karé)


1-2 cibule


2 lžíce dijonské hořčice


2 stroužky česneku


2 lžíce hladké mouky


pepř, sůl


olej na smažení


 


Plátky masa lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo, osolíme. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek (sůl) a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany. Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.


Podáváme z bramborem a zeleninovým salátem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 177 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.