| 280g hl.moukyžloutek + 3 vejce
 sůl, 4 lžíce oleje
 800g vinných hroznů
 75g cukru
 vanilkový cukr
 citronová kůra
 100g másla
 trochu moučkového cukru na pocukrování
 
 Postup: 
 Z 200g mouky, žloutku, oleje a poloviny másla vypracujeme tužší těsto, které rozválíme a vytáhneme na plát. Vejce ušleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí. Ve studené vodě vymícháme do vychladnutí, opatrně vmícháme van.cukr, citr.kůru a 80g hl. mouky. Piškotovou hmotou potřeme střed těsta a položíme na ni omyté a stopek zbavené víno. Okraje těsta zahrneme a opatrně stočíme závin tak, aby náplň nemohla uniknout. Závin položíme na vymazaný plech nebo pečicí papír a vložíme do vyhřáté trouby. Po upečení potřem máslem a pocukrujem. |