Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Masová pánev

Skvělé s těstovinama, manžel miluje farfale, ale můžou být jakékoli

Autor: Martina a Josef J. , 16.4.2003

1 hrnek mletého masa (cca 300g)
1 cibule
2-3 lžíce oleje
1 hrnek pokrájené mrkve a celeru (no abych pravdu řekla, já vždycky použiju tu mraženou zeleninovou směs, kterou mám po ruce - činskou, mexickou atd.)
sůl
pepř
3-4lžíce rajčatového protlaku
vývar nebo voda na podlití (podle potřeby)
1 kelímek smetany ke šlehání
4 vejce
nadrobno pokrájená petrželka



Postup:
Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak (může být i kečup), mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme za občasného promíchání asi 15 minut. Poté ve směsi vytvoříme 4 jamky a rozklepneme do nich vejce. Mírně je osolíme, opepříme a masovou směs i vejce přelijeme smetanou. Pod poklicí necháme ztuhnout. Před podáváním rozdělíme na čtyři porce. Opatrně přendáme na talíře a posypeme petrželkou (pažitkou, řeřichou atp.)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 276 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.