1 hrnek mletého masa (cca 300g) 1 cibule 2-3 lžíce oleje 1 hrnek pokrájené mrkve a celeru (no abych pravdu řekla, já vždycky použiju tu mraženou zeleninovou směs, kterou mám po ruce - činskou, mexickou atd.) sůl pepř 3-4lžíce rajčatového protlaku vývar nebo voda na podlití (podle potřeby) 1 kelímek smetany ke šlehání 4 vejce nadrobno pokrájená petrželka
Postup: Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak (může být i kečup), mírně podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme za občasného promíchání asi 15 minut. Poté ve směsi vytvoříme 4 jamky a rozklepneme do nich vejce. Mírně je osolíme, opepříme a masovou směs i vejce přelijeme smetanou. Pod poklicí necháme ztuhnout. Před podáváním rozdělíme na čtyři porce. Opatrně přendáme na talíře a posypeme petrželkou (pažitkou, řeřichou atp.) |