cca 450g kuřecích jater 2 stroužky česneku (ne já, u mě je to tak půl hlavičky) 100g másla 100g chlebové strouhanky (lze nahradit houskovou) 6 lžic dijonské hořčice (kremžská je taky dobrá) 1 lžíce jemně nasekané cibule (Šalotka nebo jarní cibulka jsou lepší) 1 lžíce jemně nasekané petržele 2 lžíčky worcestrové omáčky pepř sůl
Kuřecí játra očistíme, opláchneme studenou vodou a rozkrojíme na poloviny. Česnek prolisujeme. Máslo dáme do větší skleněné misky (1,2l) a zahřejeme při plném výkonu 1-2 minuty, až se rozpustí. Polovinou másla vymažeme mělkou kulatou nádobu. Do zbytku másla vmícháme hořčici, nasekanou cibuli a petržel, prolisovaný česnek, worcestrovou omáčku, osolíme a opepříme, dobře promícháme. Kousky kuřecích jater namáčíme nejdříve v připravené směsy a pak obalujeme ve strouhance. Obalená játra rozložíme do nádyby vymazané rozpuštěným máslem a obrátíme je, aby se v másle obalila. Nezakryté upravujeme při středním výkonu 7-9 minut, dokud nejsou játra měkká. Pozor na převaření.
Vhodná příloha: Hranolky, brambory, tatarka (pozor hubnulky) a čerstvá zelenina |