Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Ďábelská kuřecí játra

Vzhledem k tomu že to kopíruju, tak se mi nechce neustále přehazovat z okna do okna, tak jíné jméno.
Samozřejmě zase línej recept z mikrovlnky.
Martina

Autor: snažilka , 23.4.2003

cca 450g kuřecích jater
2 stroužky česneku (ne já, u mě je to tak půl hlavičky)
100g másla
100g chlebové strouhanky (lze nahradit houskovou)
6 lžic dijonské hořčice (kremžská je taky dobrá)
1 lžíce jemně nasekané cibule (Šalotka nebo jarní cibulka jsou lepší)
1 lžíce jemně nasekané petržele
2 lžíčky worcestrové omáčky
pepř
sůl


Kuřecí játra očistíme, opláchneme studenou vodou a rozkrojíme na poloviny. Česnek prolisujeme. Máslo dáme do větší skleněné misky (1,2l) a zahřejeme při plném výkonu 1-2 minuty, až se rozpustí. Polovinou másla vymažeme mělkou kulatou nádobu. Do zbytku másla vmícháme hořčici, nasekanou cibuli a petržel, prolisovaný česnek, worcestrovou omáčku, osolíme a opepříme, dobře promícháme. Kousky kuřecích jater namáčíme nejdříve v připravené směsy a pak obalujeme ve strouhance. Obalená játra rozložíme do nádyby vymazané rozpuštěným máslem a obrátíme je, aby se v másle obalila. Nezakryté upravujeme při středním výkonu 7-9 minut, dokud nejsou játra měkká. Pozor na převaření.


Vhodná příloha: Hranolky, brambory, tatarka (pozor hubnulky) a čerstvá zelenina

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 307 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.