200g tvrdého sýra v celku 1 balíček hermelínu (vltavín je taky dobrý) 1 plechovka sterilovaných žampionů Tuk na smažení Těstíčko na obalení: 1 vejce 250ml mléka cca 4 lžíce polohrubé mouky špetka kypřicího prášku, sůl
Postup Žloutek rozšleháme s mlékem, přidáme mouku, špetku pečivového prášku a osolíme. Těstíčko nakonec zlehčíme pevně ušlehaným sněhem z bílků. Tvrdý sýr a hermelíny pokrájím na stejně velké kousky. Žampiony scedíme a necháme okapat. Sýr a žampiony střídavě napichujeme na kovové jehly nebo špejle. Namáčíme v těstíčku a smažíme po všech stranách dozlatova.
Vhodné přílohy: Bramborová kaše, brambory, zeleninový salát a hodí se i tatarka
Tip: Můžeme obalit i v klasickém trojobalu |