4 vepřové kotlety 1žloutek 2 lžíce oleje 1 lžíce worcestrové omáčky 1 lžíce sojové omáčky pepř, sůl
Kotlety naklepeme a nařízneme od kosti (já používám už rovnou bez kosti). Sojovou a worcesterovou omáčku v misce smícháme se žloutkem, osolíme a opepříme. Směsí potřeme kotlety a necháme hodinu v chladu uležet (když přes noc, tak se tím nic nezkazí). Naložené kotlety vložíme do vhodné nádoby na olej a pečeme přikryté při plném výkonu 5 minut, potom je obrátíme, přerovnáme a pečeme opět přikryté při plném výkonu dalších 5 minut. Zakryté necháme 2-3 minuty odstát.
Vhodná příloha: Brambory na všemožné způsoby
Poznámka: Marináda je čistě na vaší fantazii |