2x plátkový sýr (nebo 300g krájeného eidamu) 150g šunky 100 g másla 1 tavený sýr majolka menší cibule kys. okurka kapie plnotučná hořčice sůl, pepř dále 2x igelitový sášek, alobal
Máslo, tavený sýr, nadrobno pokrájenou cibuli, okurku, kapii, a mojolku (přiměřeně) spojíme v pomazánku, ochutíme solí, pepřem a hořčicí a uložíme do chladna. Sýr rozdělíme na dvě části po 150 gramech a vložíme do ig. sáčků. Sáček vložíme do hrnce s horkou vodou a necháme změknout, pak vyndáme ze sáčku na podložku a válečkem rychle vyválíme tenký obdelník, položíme na něj pltáky šunky a půl pomazánky a pak stáčíma jako závin, zabalíme do alobala a necháme ztuhnout.
Rady - nepoužívat margarín (pomazánka neztuhne), nechat uležet přes noc.
|